» »

Grafični driverji

Grafični driverji

Typhoon1 ::

Računalnik mi je štekal(uporaba CPU-ja je bila 100% tudi ko nisem delal nič). Formatiral sem ga in ugotovil, da vse dokler ne naložim driverjev za grafično vse lepo dela, ko pa jih naložim pa se spet pojavi isti problem. Če grafične driverje potem zbrišem mi ponovno lepo dela. Probal sem z najnovejšimi driverji iz interneta in pa tudi z starimi iz cd-ja(ki sem ga dobil ob nakupu). Kaj je narobe?

Jakka ::

Najprej napiši kater operacijski sistem imaš, katero grafično in s katerimi driverji imaš težave.

Lahko pa še nekaj storiš. Inštaliraš driverje, ki delajo probleme, ter v device managerju pogledaš kateri proces pokuri ves proc. Seveda informacije deliš z nami. ;)

Windows XP professional, GeForce 6800GS, http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_91.47.html in pa tudi Nvidia driver v81.85 - to so pa tastari iz cd-ja

Procesi, ki mi največ porabijo se menjajo, najbol pogost proces, ki je rabil 99% moči je bil nvcoas.exe, bili so pa tudi še msn messenger, taskmanager, Zlh.exe, explorer.exe, seveda pa ni bilo vedno tako, da je imel 99 in ostali nič, ampak so tudi skupaj prispevali k 100% porabi

Jakka ::

Omisli si nekaj drugega namesto "Norman Virus Control Internet security software". Namreč nvcoas.exe in Zlh.exe sta del tega, očitno pa se zadeva z nvidia driverji pri tebi ne razume preveč dobro.

Sem brisal Normana, ampak to ni rešilo problema. CPU še vedno izmenjajoče jemlejo explorer, msn messenger, svchost, taskmanager, dumprep, Isass, wgatray, csrss... - zanimivo je tudi da če npr. msn jemlje 60 ali 99% CPU-ja, in ga prekinem, ga takoj nadomestijo ostale stvari, torej se poraba CPU-ja ne zmanša

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z grafično kartico a7600gt

Oddelek: Pomoč in nasveti
5991 (896) Oman95
»

Geforce Ti4200 - čudni problemi

Oddelek: Strojna oprema
111142 (883) Dead_Eye
»