Forum » Izdelava spletišč » htmlentities v PHP
htmlentities v PHP
Seth ::
Zdravo
Imam težavo s php web stranjo. Imam form, ki mi v bazo vpiše tekst, in potem mi ga na isti stani izpiše nazaj. Dokler nisem imel htmlentities zraven sem lahko v form vpisal del kode (npr. kodo za link) in potem se mi je ta koda izpisala nazaj iz baze, ampak kot link.
Tole sem rešil s htmlentities, tako, da mi sedaj vse pretvarja v čisti tekst. Problem pa imam, če v formu med pisanjem grem v novo vrstico z enter, kar ima pa posledico, da mi nazaj izpiše tag za novo vrstico (BR /).
A ima kdo odgovor oziroma PHP kodo kako ta problem rešit.
Tnx
Imam težavo s php web stranjo. Imam form, ki mi v bazo vpiše tekst, in potem mi ga na isti stani izpiše nazaj. Dokler nisem imel htmlentities zraven sem lahko v form vpisal del kode (npr. kodo za link) in potem se mi je ta koda izpisala nazaj iz baze, ampak kot link.
Tole sem rešil s htmlentities, tako, da mi sedaj vse pretvarja v čisti tekst. Problem pa imam, če v formu med pisanjem grem v novo vrstico z enter, kar ima pa posledico, da mi nazaj izpiše tag za novo vrstico (BR /).
A ima kdo odgovor oziroma PHP kodo kako ta problem rešit.
Tnx
Seth
[MYTiX] ::
Možnosti je več. Zdej tko na pamet, bi jaz pred vpisom v bazo, spremenu < br > znak v \n znak(znak za novo vrstico) in potem pri izpisu (po htmlentities) bi uporabu funkcijo nl2br, ki spremeni \n v < br >.
podpis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [MYTiX] ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP in JS problem :(Oddelek: Programiranje | 1712 (1520) | l0g1t3ch |
» | WebmoboOddelek: Izdelava spletišč | 935 (859) | Hair |
» | PHP: addslashes/stripslashes v formiOddelek: Izdelava spletišč | 1131 (1068) | OwcA |
» | Php in argumentiOddelek: Izdelava spletišč | 992 (832) | darh |
» | Odstranitev narekovajev pri posiljanju maila v PHP?Oddelek: Izdelava spletišč | 1735 (1673) | poweroff |