Forum » Izdelava spletišč » Webmobo
Webmobo
MRB0rYS ::
To je zelo dober novičarski umesnik, ravno takšen ki sem ga rabu. Deluje zelo dobro, pa še zastonj je.
Imam pa en problem, če ga slučajno kdo uporablja ali če ga je kdo že sprobal.
Namreč ko napišem novo novico, grem gledat č-ja ne izpiše ampak
Kje je tu fora ne pogruntam.
Imam pa en problem, če ga slučajno kdo uporablja ali če ga je kdo že sprobal.
Namreč ko napišem novo novico, grem gledat č-ja ne izpiše ampak
č, v bazo pa vpiše
č, ko pa grem urejat to novico, ki sem jo prej napisal in še enkrat napišem č se potem č normalno izpiše, v bazo pa postavi pravo asci kodo za č le kje tiči zajec?
Kje je tu fora ne pogruntam.
b0rys
- spremenil: MRB0rYS ()
OwcA ::
Stvar nespretno pretvarja posebne HTML znake. Če je napisana v PHP-ju poišči funkciji kot htmlspecialchars() in htmlentities(), ali kaj v tem smislu (funkcionalno, ne imensko, da ne bo pomote), ako stvar uporablja lasno rešitev.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Sem vse preiskal pa mi ne rata, še zmeraj isto.
Nevem zakaj mi doda v bazo zraven asci kode č še amp;, tega nebi smelo biti.
Pa še nekaj, kaj naj omogočim na Apačiju da mi bo mail poslalo, če recimo hočem dodat novga userja za pisanje novic pol pa zahteva mail in napiše da bo geslo poslano na mail, ampak ga ne dobim, verjetno je neka nastavitev v apačiju ki to omogoča nadaljnje posredovanje maila.
lp
Nevem zakaj mi doda v bazo zraven asci kode č še amp;, tega nebi smelo biti.
Pa še nekaj, kaj naj omogočim na Apačiju da mi bo mail poslalo, če recimo hočem dodat novga userja za pisanje novic pol pa zahteva mail in napiše da bo geslo poslano na mail, ampak ga ne dobim, verjetno je neka nastavitev v apačiju ki to omogoča nadaljnje posredovanje maila.
lp
b0rys
OwcA ::
Tisti amp pride zato, ker se isti niz dvakrat skonvertira.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Aha edino tukaj sem našel htmlentities(), v fajlu news.php.
Zgleda pa takole:
Zakaj mi kej dvakrat napiše, a tega pa slučajno ne veš, bi ti bil kar hvaležen.
Zgleda pa takole:
$dbclass->query("INSERT INTO `".$newsConfig['tbl_prefix']."news` (id, catid, postinfo, title, news, timeposted) VALUES ('null', '".(int)$_POST['catid']."', '".addslashes($_POST['postname'])."', '".htmlentities(addslashes($_POST['newstitle']))."', '".htmlentities(addslashes($_POST['newsmsg']))."', '".time()."') ");
Zakaj mi kej dvakrat napiše, a tega pa slučajno ne veš, bi ti bil kar hvaležen.
b0rys
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MRB0rYS ()
Hair ::
V Apacheju nastavi AddDefaultCharset takole:
AddDefaultCharset none
Pa ti bodo vsi NADALJNI č-ji delali - prejšnji pa ne če jih ne boš na roko popravil.
Je pa velika slabost tega, da strani ne boš več spravil skozi validator.
AddDefaultCharset none
Pa ti bodo vsi NADALJNI č-ji delali - prejšnji pa ne če jih ne boš na roko popravil.
Je pa velika slabost tega, da strani ne boš več spravil skozi validator.
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [XAMPP] Server se polomi ob čšžđćOddelek: Izdelava spletišč | 1654 (1487) | alexa-lol |
» | težave z IE6Oddelek: Izdelava spletišč | 1122 (976) | JayKay |
» | Kako dobit šumnik iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 2789 (2647) | MRB0rYS |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3595 (2685) | krho |
» | problem s šumniki v apacheOddelek: Izdelava spletišč | 1955 (1759) | plavko61 |