» »

CATV ojacevalniki & stuff

CATV ojacevalniki & stuff

Tr0n ::

Zanima me, ce kdo ve, kje bi se v okolici MBja dalo dobit CATV ojacevalnike oz. predojacevalnike (pre-amp) za domaco rabo. Torej za pojacanje kabelskega TV signala.

In ce ima kdo s tem kaj izkusenj, kako ucinkovita je ta zadeva. Namrec kabelski signal pri nas je za en qurac :).

BigHugo ::

Ko ga boš ojačal, bo še bolj zanič.
Žal tako je to. Pokliči raje tvojega CATV operaterja.
BTW: kdo je tvoj CATV operater?

LP BigHugo
LP BigHugo

Tr0n ::

KKS Slivnica, ki pa je povezana z Rotovz kabelskim sistemom. Serviserja sem poklical, ze pred enim tednom :). No, sem mislil, da to pomaga.

CaqKa ::

ej tron.. res ponavadi se še poslabsa ce ojacas signal... vem to. jaz sem tui iz mb. ker imamo pri hisi vec televizij ti lahko povem da so novejse televizije alergicne na prevec signala docim ko bodo starejse prav lepo delovale. ce tvoja televizija spada med one alergicne na premocen signal preveris tako da pocasi vleces vun kabl... tak da je se komaj stik.. sicer pa velja da tuki v mbju imajo razlicni kanali razlicno jakost signala... aka viva2 spila super docim ko imam a kanal signal za poj v......
bi se še dalo marsikako rect o vrli slovesnki televiziji in sploh nasih tehnikih... btw a je kdo opazil da imajo slovenski kanal ful manj barv kot tuji?

Tr0n ::

Ja, sem tole ze opazil. Imamo dve televiziji. Ena je stara (Gorenje) in ima malce boljso sliko, medtem ko nova (Sony Wega) ima malce slabso. Je pa tudi res, da so tukaj v Racah pravi loleki, kar se tega tice. Se kabelskega interneta niso mogli zrihtat, ker bi jih baje ojacevalniki prevec stali. D0h! Potem ti je vse jasno.

Tisto o pocasnem vlecenju kabla pa nisem najbolj razumel. Explain :).

RayFidelity ::

Signal se poslabša zato , ker morjo bit ojačevalci točno uglašeni in more bit ojačanje naštimano na tolk, kot je izgub v kablu, ker ojačevalci sam kompenzirajo izgube ki nastanejo pri distribuciji signala, ker če ojačaš slab signal ojačaš tudi motnje zraven, in je vse skupaj še veliko slabše. Še sploh pa je to pomembno pri kabelskih sistemih, kjer so razdalje velike.
Če imaš 2 televizorja priklopljena, potem imaš vmes verjetno delilnik, vsa delilnik ima neke izgube 2-4dB, manjše kot so, boljša slika...nabavi čim boljši delilnik, z čim manjšimi izgubami
Pri starejših kabelskih sitemih ojačevalci še niso imeli povratnega kanala, ki ga potrebuješ za internet, saj morjo informacije potekat v obe smeri. Oprema za kabelske sisteme je pa izredno specializirana, zaradi zgoraj naštetih vzrokov, zato so te zadeve zelo drage, cca 50-80k 1 ojačevalc.
[It's The Little Things That Make You Crazy]

Zgodovina sprememb…

andrej ::

ok, to je zdaj cisto OT, ampak vseeno. TrOn, zanima me kako si zadovoljen s Sony WEGA? Se ti je nakup izplacal?

Tr0n ::

RayFidelity: Hvala za razlago, se mi je zdelo da je nekaj v tem stilu :). Ja imamo 3-way splitter, ki pa je mislim da kr dober, saj je slika, ko je signal dober tudi relativno kvalitetna.

andrej: sem zelo zadovoljen, res cista in ostra slika (ko je signal dober, dvd-ja pa se nimam). Ima tudi auto noise reduction (odpravi sume v sliki), auto volume (normalizira zvok), 2 x scart, stereo audio izhod, s-video, video vhod, phono izhod, slusalke,... Sony pac :).

Kupil sem pa v Merkurju, ko so meli akcijo Wega televizij.

andrej ::

TrOn: a to si vzel tega: Televizor, SONY, KV-21FX30, 55 cm za 92k?

Tr0n ::

Ja, KV-21FX30E. Samo, da je takrat stal 85k SIT. Kaj si kupujes nov TV? :) V BigBangu imajo veliko izbiro pa tudi dokaj ugodne cene.

andrej ::

hja, ja in ne. V bistvu ne kupujem, ampak samo malo gledat. Mam zdaj eno ful staro TV, ki nima nist scarta niti kompozitnega tak da bi ga trebalo pocasi zamenjat... Hodim malo okoli pa ne vem kaj bi vzel. PRvo vidim kaksno akcijo in sem navdusem, potem pa grem mimo kaksne plazme pa mi srce pade v hlace....:)

RayFidelity ::

TrOn: np, sam da sem lahko kaj pomagal/razložu.

Lp
[It's The Little Things That Make You Crazy]

Tr0n ::

andrej: plazma je kewl ja, samo rabis dosti kesa :) tak da je vprasanje, ce se ti ne splaca raje malce vecje wega ali drugega flat/trinitron TVja kupit.

Aja, sem sedaj nasel enga ponudnika pri nas. In sicer ELPAS (http://www.elpas-international.si/). Najcenejsi CATV hišni ojačevalnik stane 7k SIT z DDV (za max 2 TVja), srednja varianta pa 10k SIT (od 3 do 5 TV aparatov). Pisejo pa, da mora najprej strokovnjak zmerit moc signala in glede na to potem instalirat in nastavit ojacevalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

MadMax ::

TrOn: a imas Elradov razcepnik P-803? Ima dost velike izgube, ceprav je najboljsi, kar jih najdes pri nas.
Sem nekaj delal na tem, pa probaj najt Elradov dvovejni razc. z ojacevalcem-mislim da nosi oznako TOR-10. Ena konzervica v plastiki s tremi prikljucki in napajalnim adapterjem na zici. Dela sirokopasovno 54-860MHz, kabel je itak notri.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lidl in vračilo blaga

Oddelek: Loža
242547 (1860) Sims
»

Ojačevalec kabelskega TV signala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2214031 (11368) boysta
»

LCD TV - 15m od vira signala. Kabli? Ojacevalec?

Oddelek: Zvok in slika
135049 (4728) J.McLane
»

tv - antena

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
193721 (3153) Alexius Heristalski
»

Ojačevalnik za kabelsko

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
234854 (4469) SloCop

Več podobnih tem