Forum » Kaj kupiti » SATA II ali SATA???
SATA II ali SATA???
RobertoSlo ::
sem pred nakupom novega diska...
trenutno uporabljam stari disk na SATA vodilu...zasledil pa sem, da sedaj obstaja že SATA II
Ali lahko tovrstne SATA II diske priklopim tudi na SATA vodilo ali moram imeti posebna vodila?
Hvala za odgovore
trenutno uporabljam stari disk na SATA vodilu...zasledil pa sem, da sedaj obstaja že SATA II
Ali lahko tovrstne SATA II diske priklopim tudi na SATA vodilo ali moram imeti posebna vodila?
Hvala za odgovore
Antares88 ::
Da ŽE obstajajo Sata II? No ja so že kar lep čas zunaj in se več ali manj samo sata 2 še prodajajo. So pa popolnoma kompatibilni z sata 150 oz SATA!
RobertoSlo ::
no sej vem da obstajajo SATA II...:)
PCmark; ...ne razumem čisto tvojega odgovora - se da ali ne da?
PCmark; ...ne razumem čisto tvojega odgovora - se da ali ne da?
iMark ::
Hehe, ja, s tistim ne sm mislu rečt da ne potrebuješ nič novega al kakšnega priključka. Pač kupiš disk in prklopeš na plato pa naj bo SATA , SATA II al pa celo SATA III (once)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iMark ()
Antares88 ::
Verjetno je odgovoril na vprašanje "Ali lahko tovrstne SATA II diske priklopim tudi na SATA vodilo ali moram imeti posebna vodila?"
Torej sata2 lahko priklopiš na sata konektor (matično). NI razlike med konektorji pri SATA vodilih.
Edit: Aha no sm prav mislil
Torej sata2 lahko priklopiš na sata konektor (matično). NI razlike med konektorji pri SATA vodilih.
Edit: Aha no sm prav mislil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Antares88 ()
jekson ::
stare matične z SATA l vodilom podpirajo tudi SATA II diske, če pa slučajno ne zazna SATA II diske nastaviš jumperje, da ti ga zazna kot SATAI (omejiš hitrost na 1,5Gbps) ,ali maš možnost v biosu nastavit na SATA 150
s51as ::
Kaj pa za matične plošče brez SATA vodila, se da dokupit kak kontroler v obliki PCI kartice?
It's just me myself and I
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk SATA, SATA2Oddelek: Pomoč in nasveti | 9786 (4099) | SuperVeloce |
» | SATA ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2237 (1805) | LeftyD |
» | Kako vem, ali matična WinFast podpira HDD SATA IIOddelek: Pomoč in nasveti | 2075 (2075) | solatko |
» | Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še neOddelek: Strojna oprema | 2711 (2383) | muzičar |
» | Sata II enableOddelek: Strojna oprema | 2080 (1595) | boštjan |