» »

SATA II ali SATA???

SATA II ali SATA???

RobertoSlo ::

sem pred nakupom novega diska...
trenutno uporabljam stari disk na SATA vodilu...zasledil pa sem, da sedaj obstaja že SATA II
Ali lahko tovrstne SATA II diske priklopim tudi na SATA vodilo ali moram imeti posebna vodila?
Hvala za odgovore

iMark ::

Ne, konektor za SATA ali SATA II.

Antares88 ::

Da ŽE obstajajo Sata II? :D :D No ja so že kar lep čas zunaj in se več ali manj samo sata 2 še prodajajo. So pa popolnoma kompatibilni z sata 150 oz SATA!

no sej vem da obstajajo SATA II...:)
PCmark; ...ne razumem čisto tvojega odgovora - se da ali ne da?

iMark ::

Hehe, ja, s tistim ne sm mislu rečt da ne potrebuješ nič novega al kakšnega priključka. Pač kupiš disk in prklopeš na plato pa naj bo SATA , SATA II al pa celo SATA III (once) :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iMark ()

Verjetno je odgovoril na vprašanje "Ali lahko tovrstne SATA II diske priklopim tudi na SATA vodilo ali moram imeti posebna vodila?"

Torej sata2 lahko priklopiš na sata konektor (matično). NI razlike med konektorji pri SATA vodilih.

Edit: Aha no sm prav mislil

Zgodovina sprememb…

jekson ::

stare matične z SATA l vodilom podpirajo tudi SATA II diske, če pa slučajno ne zazna SATA II diske nastaviš jumperje, da ti ga zazna kot SATAI (omejiš hitrost na 1,5Gbps) ,ali maš možnost v biosu nastavit na SATA 150

super, hvala

s51as ::

Kaj pa za matične plošče brez SATA vodila, se da dokupit kak kontroler v obliki PCI kartice?
It's just me myself and I

bastadu ::

Seveda!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk SATA, SATA2

Oddelek: Pomoč in nasveti
299786 (4099) SuperVeloce
»

SATA ne zazna diska

72237 (1805) LeftyD
»

Kako vem, ali matična WinFast podpira HDD SATA II

122075 (2075) solatko
»

Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še ne

Oddelek: Strojna oprema
262711 (2383) muzičar
»

Sata II enable

Oddelek: Strojna oprema
192080 (1595) boštjan

Več podobnih tem