» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Kate G ::

Kupuje se prenosnik za prijatelja ki me je prosil da povprašam tu - rabi prenosnika kot nadomestilo za namizni računalnik in primeren za potovanja (potuje kar dosti).Uporabljal se bo za osebno rabo in za občasne sestanke, rabi ga za tipkanje, brskanje po internetu, poslušanje glasbe, gledanje filmov, photoshop, windows movie maker, downloadanje, priključena bo tudi zunanja tv (naprava da lahko gleda tv na računalniku in snema oddaje), dosti bo v uporabi tudi multifunkcijski tiskalnik (saj ne vem če ima to vezo :D ). Torej, kar rabi je:

-kvalitetno ohišje
-dobra tipkovnica
-15˝ zaslon (nekaj več ali manj)
- dvd & cd +/-
-vsaj 60 gb disk
-čim močnejši procesor
-vsaj 512 mb rama

Od njega pričakuje hitrost (brez štekanja, zamrzovanja ipd..), kvaliteto (ne more si privoščiti kvarjenja ker je na tesnem z denarjem), na njem bo milo rečeno cele dneve (študij + delo), mora biti čim tišji (ima občutljive sostanovalce in dosti dela tudi ponoči), recimor lahek (do nekje 2,8 kg ali malo več), tanek, neobčutljiv (sicer ga ne bo metal po tleh ampak vseeno), igric ne igra, rad pa bi da njegov računalnik po pol leta ne bo že stara šara (se pravi nekaj bolj zmogljivega).Cena do 270.000 sit (za to se že dobi nekaj boljšega a ne?).

Hvala za vsa priporočila že vnaprej
Lp

Skull_ ::

en hiter nasvet (ker trenutno več časa nimam): če hoče da čez pol leta nebo več stara šara (hint:vista) naj bo pogoj za ram raje: min 1gb... za 270k si to komot privošči..

Kate G ::

Kaj je že vista? Sem brala poste pa si še zdaj nisem na jasnem - ali je to sistem in kakšen, zakaj je tako opevan? In kaj ima sistem z strojno opremo računalnika?

Predlagala sem mu XP compaq nx6325 (tega bom kupila tudi sama) z turionom x2 1.8 ghz , 1 gb rama, 80 gb in ati grafično, pa se boji da ne bi bil dovolj zmogljiv iin bi prehitro šel za šaro.Kaj mislite?

Skull_ ::

windows vista je operacijski sistem. naslednik windows xp. in ima veze s strojno opremo, ker npr: s 512mb rama bo na visti težje shajat kot na xpjih... nekatere grafične kartice tudi nemorejo v popolnosti prikazat aeroglassa.. vista bo bolje podpirala dvojedrnike.. itd..

aljazh ::

Ne razumem, zakaj bi bil računalnik, ki ne more poganjati Viste, stara šara. Zakaj bi si nekdo sploh želel Visto, če XP zadostuje vsem njegovim potrebam?

Moj ThinkPad tudi ne bo mogel poganjati Viste. So f...ing what? Da bi ga zato čez pol leta prodal, čeprav bo svojemu namenu dostojno služil še vsaj 2 leti?

Kate G: Če zahteva trpežnost in dobro tipkovnico, naj se ozre po ThinkPad-ih (prej IBM, sedaj Lenovo). Kolega, ki prenosnika uporablja službeno na terenu, je v 2 mesecih zamenjal 4 HP-je. Pa jih ni metal po tleh, zgolj običajna uporaba. Toliko o njihovi trpežnosti in zanesljivosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrednost laptopa (HP)

Oddelek: Kaj kupiti
182496 (1709) MI5Ek-
»

Prenosnik do 600 EUR

Oddelek: Kaj kupiti
142676 (2327) Leks
»

Nov prenosnik? - Lenovo vs. Dell

Oddelek: Kaj kupiti
164143 (3762) quartz
»

Flash disk za HDD cache?

Oddelek: Strojna oprema
151898 (1642) kixs
»

HP NX5000

Oddelek: Kaj kupiti
191339 (1215) dejvidlj

Več podobnih tem