» »

Kako najceneje z letalom v Chile?

Kako najceneje z letalom v Chile?

Tic ::

Zanima me, kako bi se najceneš prišlo tja. Obstajajo kaki cheap prevozniki, ki letijo tja ala ryanair? Mogoče prvo let kam drugam in še enga znotraj celine?

Če ima mogoče kdo kake napotke... ne zanimajo me ponudbe me full ponudbe, le let tja in nazaj :)
persona civitas ;>

LPP ::

Poskusi tole.
Ljubljanski potniški promet

metalc ::

Malo poglej, kakšne so ponudbe od Iberie, če si fleksibilen in kar prek njihove strani kupiš (saj imaš kreditno kartico?) elektronsko karto (deluje podobno kot evropski poceni prevozniki). Jaz odhajam čez nekaj dni in me je povratna Barcelona - Santiago (obakrat s prestopanjem v Madridu) prišla nekaj manj od 800€ z že vključenimi vsemi taksami. Seveda pa moraš še nekako priti do Španije, Adria npr. ti za povratno do Barcelone zaračuna malo manj od 60kSIT, če te ne moti vožnja do Benetk (pozor, med tednom lahko nepregledni konvoji tovornjakov dodobra blokirajo avtocesto do tja!), lahko najdeš kakšno Iberiino ponudbo še od tam ali pa pogledaš, če Alitalia ponuja kaj ugodnega iz Trsta. Ampak saj najbrž veš, da Italijani zelo radi stavkajo za vsak drek.

Šele po nakupu sem slišal kar nekaj govoric o zloglasni Iberiini postrežbi in nasploh odnosu stevardes do potnikov (če ima kdo kakšne izkušnje s tem, kar na dan z njimi), o zloglasnem madridskem terminalu 4, kjer se prestopa... ampak dobro, glavno da nekako prifrčim do tja v enem kosu :D ...

Še ceneje te lahko pride možnost z Air Madridom (čista Ryan Air like varianta, customer suport npr. imajo samo po emailu in Skypu), ki naj bi bil še hujša štala od Iberie.

Kakšen LAN je menda dosti kvalitetnejši, če prvič kupiš karto na njihovem spletu, lahko dobiš že dovolj bonus km za kakšen popust na njihovih domačih progah. Je pa seveda dražji, tam nekje od 1200€, pa za povrh še iz Londona, kjer te menda zaradi "varnosti" res že je**jo glede ročne prtljage....

Za lete znotraj Čila je poleg LANa na voljo še SkyAirline, ki naj bi bil cenejši, ampak njihova spletna stran je popolnoma neuporabna (z izjemo voznih redov) in en moj mail z vprašanjem v španščini so kar ignorirali. Kakorkoli že, če imaš preveč časa, prideš občutno ceneje z busom, tudi v najdražjem razredu super cama, ladja do Puerto Natalesa pa te kaj lahko pride več od letala, tudi z najcenejšo posteljo v skupinski spalnici tam nekje zraven strojnice.

Če misliš zraven vključiti še Argentino: tam imajo nekdanji Sovjetski zvezi podoben sistem z drugačnimi cenami za Argentince in ostale, kljub temu pa je Aerolineas Argentinas do pred kratkim imel zelo konkurenčne cene na notranjih letih. Pred nedavnim pa so za tujce stvar malo zakomplicirali in cene notranjih letov krepko nabili za tiste, ki v Argentino ne priletijo z njimi (in ti leti so bili vedno za kakšen razred ali dva dražji od konkurence). Poleg tega kart na njihovi strani ne moreš kupiti kar direktno s kreditno kartico kot pri vseh spodobnih družbah, ampak moraš v roku 24h poklicati na klicni center (za nas pristojna sta v Frankfurtu ali Varšavi)...

Če tvoj stric ni tranzicijski bogataš ali Bill Gates, pa raje kar pozabi na mednarodne lete znotraj Južne Amerike, ki so v splošnem zelo zasoljeni. Če že ne moreš prileteti direkt v ciljno državo, pojdi do sosednje, nato pa z busom, ki so, sploh čilski in argentinski, 1A.

Kaj več iz prve roke pa tam nekje sredi oktobra, ko/če pridem nazaj.

Tic ::

metalc: Uau, hvala za informacije. Vidim, da bo potrebnih še malo raziskav, glede potovanja :)

Pa lepo se imej na tripu ;)
persona civitas ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje v New York ali San Francisco? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10336223 (32910) Miha_T
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922832 (17831) Karaya 52
»

Vzhodni del ZDA - potovanje

Oddelek: Loža
3110826 (8043) jernejl
»

Argentina

Oddelek: Loža
91827 (1350) Tody
»

Najceneje do Londona

Oddelek: Loža
4410154 (7642) innerspace

Več podobnih tem