» »

PC se 3 sec. po zagonu ugasne

PC se 3 sec. po zagonu ugasne

Morph3us ::

Imam zelo nenavadn problem. Med normalno uporabo (surfanjem po stalno obiskanih spetnih straneh) se mi je racunalnik izklopil. Ko sem ga zelel prizgati nazaj, se je sicer zagnal....pokazal se je zaslon, kot ponavadi....nato pa se je izklopil...To mi sedaj vsakic naredi, tako da tudi v bios nemorem.

Poskusal sem ze: Izklopiti iz elektrike, poravnti-preveriti kable...

Kaj bi lahko to bilo, kako naj zadevo odpravim....

Hvala

muzičar ::

Hmm.... prvo resetiraj BIOS oz. CMOS.

Če so vse komponente "žive" bo delal drugače je pa to ali procesor ali ram ali matična. Poglej malo če so kaki kondenzatorčki napihnjeni, ker glede na to da se je uhasnil in nato ni več nazaj normalno zbudil je možno da se je kondi napihnil med delovanjem sedaj pa zavira delovanje.

Potem rame poglej, če imaš dve palčki probaj vsako posebaj ali pa če imaš kako dodatno delujočo kje probaj. Kar se tiče procesorja in plate pa hja če slučajno lahko kako dobiš kaj od tega za sprobat super drugače pa težka.

Pa se vse prižge? Diski, DVD etc.?

Maxtor ::

Zelo verjetna napaka: Stikalo za vklop je v kratkem stiku. Odklopi stikalo in zaženi PC s šraufencigerjem, tako da skleneš kontakte in poročaj...

LP
M

Morph3us ::

Ja Maxtor nagibam se k tvoji resitvi, ker ko racunalnik izklopim iz elektrik (napajalni kabel) in ga nato znova priklopim, se racunalnik sam prizge in nato po 3 sec ugasne.

Jutri zjutraj bom poskusil....porocam takrat.

Lp

b ::

Pregreva se ti. Najverjetneje imas zabasan hladilnik s prahom.

tiborrr ::

Racunalnik se ne more pregreti v treh sekundah po vklopu, razen ce ni stika s hladilnikom. Pomoje kratki stik.

Splacalo bi se pogledati kondenzatorje na plosci in v napajalniku, da se niso slucajno napihnili ali pocili.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tiborrr ()

Veron ::

Meu isti problem, ugotovil da je bli narobe zvezani tisti kabli od ohišja za gumb uklop.. probaj ta kabel izklopit.. pa nato izklopi iz elektrije in nazaj v elektrijo, če se takrat ne bo nič zgodilo, potem al si narobe uklopil kabel za start al pa je kej sfukan

b ::

tiborrr: ce je racunalnik hladen, pol res ne. Ce se pa enkrat ugasne, pa ga spet prizges, vcasih ne traja niti 3 sekunde. BTDT, more than once. Tako kot je problem zgoraj opisan, on vmes ni nic cakal, da se zadeva pohladi. Ko sem nazadnje reseval tak "problem", sem snel dol hladilnik in ga se pol ure nisem mogel drzati v roki, tako je bil vroc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

Morph3us ::

No, sicer je procesorksi hladnilnik res mal zapcan, ampak se zdalec ne tok kokr je vcasih plus tok da bi se pregreval zihr ni...:)

No ja resitev je bila tko kot sta ze dva napisala...kratk stiki in to....bil je gumb za vklop...najprej sem ga malo premika , izklopill spihal itd...ampak se vedno ni delalo. Potem sm ga zamenju z enolicnim iz drugega racunalnika in se je zagnal, tako da je blio prec jasno...ampak zacudeno...potem sm se nekaj casa tisti vklopni gumb s kabli vlacu po rokah in ga "masilra"...vglavn sedaj dela...:) Verjetno je bil kriv samo prah.

Hvala vsem za pomoc

Lp, Matjaz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215062 (4813) acookook
»

Samodejni zagon računalnika, neznan vzrok

Oddelek: Strojna oprema
232969 (2382) ginger
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535647 (4583) svetetko
»

Računalnik se noče zagnati

Oddelek: Pomoč in nasveti
156242 (5592) Uporabnik-6
»

Display driver has stopped...

Oddelek: Pomoč in nasveti
474193 (3588) stricky

Več podobnih tem