Forum » Omrežja in internet » adsl
adsl
misso ::
Mam mali problem jutri mi pridejo zmontirati adsl modem (siol) pa me zanima kaj je bolše povezati. Imam pribilžno 14m od telefonjskega priključka do računalnika.
1) Ali potegniti tel. kabel do računalnika pa modem imeti čisto bližje računalnika(pri računalniku tudi isdn škatlo).
2) Ali potegniti mrežni kabel iz modema do računalnika.
3) Ali pustiti isdn škatlo na mestu pa kabel od pretvornika do modema podalšati da pride modem čisto do računalnika.
4) Ali kaj čisto drugega???
p.s. ali mrežni kabel iz modema do mrežna je lahko navadni ali crosover (upam da sem prov napisal)?
lp misso
1) Ali potegniti tel. kabel do računalnika pa modem imeti čisto bližje računalnika(pri računalniku tudi isdn škatlo).
2) Ali potegniti mrežni kabel iz modema do računalnika.
3) Ali pustiti isdn škatlo na mestu pa kabel od pretvornika do modema podalšati da pride modem čisto do računalnika.
4) Ali kaj čisto drugega???
p.s. ali mrežni kabel iz modema do mrežna je lahko navadni ali crosover (upam da sem prov napisal)?
lp misso
SasoS ::
v izogib težavam hitejših tehnologij (adsl2+, vdsl) daj modem čimbližje telefonski vtičnici in naprej pelji UTP. Takoalitako ni nobene prednosti da je modem pri računalniku, le težave so lahko.
alienalien ::
No da ti še jaz povem kako imam jaz pa ni nobenih problemov celo na T2 jih nimam. Iz omarice je potegnejen 8 metrov sukan kabel in je vklopljen na spliter od spliterja naprej gre 30m utp kabla, ki pride v modem. Testiral sem modem vkloplje skoraj direktno v omarico in tako kot ga imam sinhronizacija je popolnoma ista izgub ni opaznih. vglavne modem je imeti fino nekje blizu računalnika saj je moteče v primeru izapada linije ali česa drugega hoditi preverjati modem v druge prostore. Vglavnem če se da čim več UTP kabla potem je dolžina modema od priključka lahko kar velika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alienalien ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosimOddelek: Omrežja in internet | 13481 (3698) | wexor |
» | UTP kabelOddelek: Zvok in slika | 1539 (1164) | Mrakw |
» | Omrežitev bajteOddelek: Omrežja in internet | 2124 (1980) | Karen |
» | Montaža ADSL-a? Par vprašanj glede inštalacijeOddelek: Omrežja in internet | 3095 (2667) | ToniT |
» | Razcepnik-ADSL modem vprasanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2001 (1545) | Bungee- |