Forum » Strojna oprema » izdelava procesorja
izdelava procesorja
slovencl ::
Kako lahko izdelajo procesor s povezavami debeline 90 nm (saj to pomeni 90nm tehnologija?), če jih izdelujejo z nekakšnim fotopostopkom z osvetljevanjem (če sem prav informiran), če pa je valovna dolžina svetlobe precej večja od 90 nm?
M@73Y ::
tako kot se ne ve izvirni recept Coca-cola tudi ti (mi) ne boš(bomo) vedel(i) kako izdelujejo te procesorje.
..jump into psytrance tunnel..
gumby ::
je fotopostopek, le namesto (vidne) svetlobe se uporablja kaj z manjso valovno dolzino
my brain hurts
slovencl ::
Se pravi uporabijo nekaj, kar je podobno topu v elektronskem mikroskopu.
Če prav razumem izdelavo procesorja, oni samo "namečejo" tranzistorje na silicij, potem pa je vsa znanost v povezavah med njimi?
Če prav razumem izdelavo procesorja, oni samo "namečejo" tranzistorje na silicij, potem pa je vsa znanost v povezavah med njimi?
gumby ::
ne ravno... sam proces izdelave cipov je dokaj kompliciran
v grobem se najprej naredijo well-i, nato tranzistorji in ostalo, kar je vezano na polisilicij - upori, kondenzatorji, diode, itd... na koncu pa metalne plasti, ki se skoraj izkljucno uporabljajo za povezave
klik za vec informacij
v grobem se najprej naredijo well-i, nato tranzistorji in ostalo, kar je vezano na polisilicij - upori, kondenzatorji, diode, itd... na koncu pa metalne plasti, ki se skoraj izkljucno uporabljajo za povezave
klik za vec informacij
my brain hurts
iMark ::
Zdej sm sežagal enga starga Pentium 2, pa nevem kako je zdej to, ta silicij pa še vse te snovi v procu a to je zelo necarno, kr sm pol minute udihoval? No sej pol sm si dal eno masko gor kr mi je zlo čudno smrdelo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | osvetljevanje TIVOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5263 (4613) | Brane2 |
» | Izolacija v procesorskem jedruOddelek: Strojna oprema | 939 (794) | LUCCA_BRASSI |
» | Intel na 65 nanometrihOddelek: Novice / Pomnilnik | 2340 (2340) | BlazP |
» | Procesor - zakaj vsi rinejo v mikrone?Oddelek: Strojna oprema | 1798 (1471) | rfmw |
» | Bandwidth...Oddelek: Loža | 3034 (2681) | Poldi112 |