» »

Napajalnik

Napajalnik

Orchestra ::

Imam dva napajalnika, ki sta bila v kratkem stiku. Čudno je, da ne delata več, ker sta pri obeh varovalki 250V/5A celi....

LP

francka45 ::

in to sedaj pomeni...?

aja, kako ju popravim oz. kaj bi lahko šlo

Mikron ::

Popraviš ga tako, da vzameš v roke inštrument in meriš od vhodne stratni, pa do izhoda. Poskušaj ugotoviti do kam imaš napetost.

Azrael ::

Po škrtem opisu sodeč, je prebita ena ali več diod na izhodni strani, lahko pa je skurjeno še kaj drugega. Ali napajalnik še daje ven 5V stand by? Če te napetosti ni, je napaka že tam.

Vendar switcher napajalniki ne marajo raznih A je to™ popravil. Lahko ti "narobe" popravljen naredi kup škode, in po drugi strani so v njem visoke napetosti, ki te lahko mimogrede spravijo v krtovo deželo.

Če do sedaj še nimaš nobenih izkušen s popravili elektronike, ti popravilo switcherja odsvetujem.
Nekoč je bil Slo-tech.

čudo, včasih vem, da sem naredil po več kurcšlusov, napajalnik sem sklopil, po tem vklopil in je delal..sedaj pa crkuje vse po vrsti :\
5V(rdeča žica) je "dead".

podvprašanje: kako zavarovat napajalnik pred kratkim stikom

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Mislil sem 5V stand by, to je vijoličasta žica. Predpostavljam, da spršuješ za ATX napajalnik, XT in AT napajalniki tega res nimajo.

Še en link z informacijami, Klik!
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

popravilo napajalnika za namizni PC

Oddelek: Strojna oprema
192353 (1701) Ikspe
»

Dobesedno cudni stvari ???

Oddelek: Strojna oprema