Forum » Pomoč in nasveti » win2k & paging fajli
win2k & paging fajli
alesrosina ::
mam en problem z win2k. Na novo sem jih instaliru, pa mi stalno morijo, da je kao paging fajl premejhn. Sem ze vse probavu, spreminjal, dodajal, ..... pa nch ne pomaga. Pa me zanima ce ma kdo izkusnje s to zadevo. (mam win2k pro, 256ram)
Pa ne mi rect naj se enkrat sformatiram kisto, ker se mi niti pod razno ne da.
PS: winsi mi cist normalno delajo, samo na zacetku mi vedno ta error vn vrze.
aja, a je mozno to zarad tega, ker mam disk na dveh particijah (obe sta NTFS), in je ena (C:, torej tm kjer so winsi) bla sformatirana, druga pa ne?
Najlepsa hvala za odgovore.
Pa ne mi rect naj se enkrat sformatiram kisto, ker se mi niti pod razno ne da.
PS: winsi mi cist normalno delajo, samo na zacetku mi vedno ta error vn vrze.
aja, a je mozno to zarad tega, ker mam disk na dveh particijah (obe sta NTFS), in je ena (C:, torej tm kjer so winsi) bla sformatirana, druga pa ne?
Najlepsa hvala za odgovore.
|GrEgOr| ::
to je meni tud delalo, pa sem pol na novo winse instaliral pa vec ni. Dvomim da bi bile particije, ker jih imam jaz 6 pa mi zdaj ne javla napak.
alesrosina ::
YES!
tezava je odpravljena, najlepsa hvala!
(da, problem je bil v SYSTEM - sploh ga ni blo na listi uporabnikov!)
tezava je odpravljena, najlepsa hvala!
(da, problem je bil v SYSTEM - sploh ga ni blo na listi uporabnikov!)
appz ::
andrej..zakaj mam pa jz potem na C-ju 400mb page fajla...pa tud ce zbrisem mi ga na novo postav...aja pa zakaj mi dela system volume information..datoteke(mogoce zaradi ..kr sem uporabil izzy recovery )
thx
thx
andrej ::
ja brez page fila ne gre. Page file je v bistvu podaljsek "pomnilnika", ki se uporabo ko ti fizicnega RAM-a pocasi zmanjkuje...
System Volume Information je mapa, ki je vedno gori. Samo pusti jo pri miru in nic ne brisi.
System Volume Information je mapa, ki je vedno gori. Samo pusti jo pri miru in nic ne brisi.
ABX ::
Trenutno se igram z roaming profili na eni mreži.
Evo pitanje:
Težava je v tem da bi rad zaklenil dostop uporabnikom do lokalnega diska. Vsak profil ima 20 mega na serverju (quota). Vendar nastanejo težave če odstranim vse uporabnike iz lokalnega NTFS-a (pustim samo admina in system). Težava je seveda vezana na temp folderje katere windows aplikacije rabijo za delovanje (vsaj tako sumim).
Prosil bi za kak link, da mi razloži, kako čim hitreje in najbolj varno zaklenim lokalen disk userjem.
Evo pitanje:
Težava je v tem da bi rad zaklenil dostop uporabnikom do lokalnega diska. Vsak profil ima 20 mega na serverju (quota). Vendar nastanejo težave če odstranim vse uporabnike iz lokalnega NTFS-a (pustim samo admina in system). Težava je seveda vezana na temp folderje katere windows aplikacije rabijo za delovanje (vsaj tako sumim).
Prosil bi za kak link, da mi razloži, kako čim hitreje in najbolj varno zaklenim lokalen disk userjem.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ne vem ce te cisto razumem. drugace pa lahko v w2k na celem disku naredis uporabnikov kvote...
Mercier ::
Sam, če maš roumin profil na serverju, temp fajli grejo tja, oni od winsov samih pa imajo dost system?
Sej. Moji userji imajo vse shranjeno na serverju, kjer imajo definirano kvoto. Na ta način niso več vezani na mašine ter se lahko prijavijo na kateri koli pc.
Zaradi tega bi jim zaklenil dostop do lokalnega diska, vendar če dovolim uporabo diska samo adminu in systemu prihaja do napak.
Zaradi tega bi jim zaklenil dostop do lokalnega diska, vendar če dovolim uporabo diska samo adminu in systemu prihaja do napak.
Kaj pa če prihaja do napak pri programih, ki ne shranjujejo temp zadev v profil? Ne-MS programi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mercier ()
Ma ne zdaj mi je kapnilo. Kako bo user zalaufal Office če pa nima dostopa do njega. :)
Moram dodat še Domain user in jim dodelit read/list pravico na lokalnem disku.
P.S: Par Pc-om sem zafukal ker nisem dodal system pod pravice (blue screen ob zagonu). Kako vrnit NTFS pravice ne default čim hitreje?
Moram dodat še Domain user in jim dodelit read/list pravico na lokalnem disku.
P.S: Par Pc-om sem zafukal ker nisem dodal system pod pravice (blue screen ob zagonu). Kako vrnit NTFS pravice ne default čim hitreje?
Nisem še delal z ne-MS produkti na tej mreži. Tako da za zdaj ta problem odpade.
Za security policy vem da se da z default template in secedit ukazom. Mora nekaj obstajat še za NTFS ker v nasprotnem primeru morem na novo naložit system gor.
Hja cisto odvisno od programa. Vecina jih uposteva %TEMP% variablo, ki vodi v uporabnikov profil. Vendar je Local Settings, kar pomeni, da se ne prenasajo z roaming profili preko mreze.
obstajajo default security template, ki jih lahko uporabis s secedit.
The default security templates that are applied during the installation are called Defltwk.inf, Defltsv.inf and Defltdc.inf. The first one is for Windows 2000 Professional computers, second for Windows 2000 Server computers that are not domain controllers and the last one for Windows 2000 domain controllers. If you wanted to restore the security to the default you would just apply one of these templates on your machine.
Microsoft included additional security templates:
- Basic: (basicwk.inf, basicsv.inf and basicdc.inf) specify the default settings. You can use this template for machines that were upgraded from Windows NT 4.
- Secure: (securews.inf and securedc.inf) provide increased security for account policy, auditing and some important registry keys.
- Highly Secure: (Hisecws.inf and hisecdc.inf) provides the highest level of security for native Windows 2000 network. All communications must be digitally signed and encrypted. Computers using this security template cannot communicate with non-Windows 2000 clients.
- Compatible: (compatws.inf) actually decreases the security on Windows 2000 Professional machines to the Windows NT 4 level so that legacy applications are more likely to run.
All security templates provided with Windows 2000 modify the security settings incrementally and do not include the default settings that are already applied during the setup.
obstajajo default security template, ki jih lahko uporabis s secedit.
The default security templates that are applied during the installation are called Defltwk.inf, Defltsv.inf and Defltdc.inf. The first one is for Windows 2000 Professional computers, second for Windows 2000 Server computers that are not domain controllers and the last one for Windows 2000 domain controllers. If you wanted to restore the security to the default you would just apply one of these templates on your machine.
Microsoft included additional security templates:
- Basic: (basicwk.inf, basicsv.inf and basicdc.inf) specify the default settings. You can use this template for machines that were upgraded from Windows NT 4.
- Secure: (securews.inf and securedc.inf) provide increased security for account policy, auditing and some important registry keys.
- Highly Secure: (Hisecws.inf and hisecdc.inf) provides the highest level of security for native Windows 2000 network. All communications must be digitally signed and encrypted. Computers using this security template cannot communicate with non-Windows 2000 clients.
- Compatible: (compatws.inf) actually decreases the security on Windows 2000 Professional machines to the Windows NT 4 level so that legacy applications are more likely to run.
All security templates provided with Windows 2000 modify the security settings incrementally and do not include the default settings that are already applied during the setup.
Tak od oka se mi zdi, da ne bo šlo (lahk pa da mam vlko dioptrijo ). To bi pomenilo, da bi se spremenile nastavitve za vsek fajl in direktorij.
Sej mi je jasno da veš kaj to je, sam men se zdi to mal velik, da bi se lahko kr spremenilo nazaj, čeprav na defolt. Recimo, da si strukturo map že precej spremenil, kak bi potem vedel OS, kaj naj nardi?
Za sekjuriti polisi si lahko predstavljam, za NTFS pa ne.
Za sekjuriti polisi si lahko predstavljam, za NTFS pa ne.
Če že lahko gledam NTFS particijo iz dosa, sem upal da lahko tudi "resetiram" permissione.
Kako?
Jaz bi dal everyone full control, tako da lahko spet pridem do systema.
Jaz bi dal everyone full control, tako da lahko spet pridem do systema.
A ti ne moreš v sistem? Tega nisem vedel.
Jaz sem mislil: v winsih pri disku > security > advanced sklikaš replace permission entries on all child objects...
Jaz sem mislil: v winsih pri disku > security > advanced sklikaš replace permission entries on all child objects...
Ma ne glih v temu je težava. Sem dal tolko malo permissiona da še sistem se ne dvigne več.
Sicer zdaj nisem za to mrežo, grem šele čez dober teden. Pa med enim in drugim delom malo sprašujem.
Sicer zdaj nisem za to mrežo, grem šele čez dober teden. Pa med enim in drugim delom malo sprašujem.
mislo sem, da pogledata v tiste .inf datoteke. Bosta vidla posebno sekcijo kjer so default NTFS nastavitve...
ABX: probaj z paralelno instalacijo iz katere lahko potem zadeve popravis...
ABX: probaj z paralelno instalacijo iz katere lahko potem zadeve popravis...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win srv 2003 - file sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2201 (1366) | Eureka |
» | Windows 7 Installer (64-bit) - težaveOddelek: Programska oprema | 2949 (2339) | fr!Xy |
» | Diagnostično orodje za WDOddelek: Programska oprema | 4440 (4300) | clovk |
» | NTFS dostopOddelek: Operacijski sistemi | 2347 (1850) | ToniT |
» | Pomoč z HPT370 UDMA/ATA 100 RAID ControllerOddelek: Pomoč in nasveti | 2292 (2199) | Nocko |