Forum » Elektrotehnika in elektronika » Hladne žarnice
Hladne žarnice
Blond ::
Pozdravljeni !
Ker vemo, da je stranski produkt žarnice toplota me zanima katere žarnice oddajajo kar se da malo toplote. Predelujem en hladilnik in poskusil sem z navadno flourescentko 15W - 45cm dolgo. Pa vendar mi ta oddaja preveč toplote.
Torej rabim veliko svetlobe s čimmanj toplote.
A imate kakšne predloge ???
Hvala in LP
BLond
Ker vemo, da je stranski produkt žarnice toplota me zanima katere žarnice oddajajo kar se da malo toplote. Predelujem en hladilnik in poskusil sem z navadno flourescentko 15W - 45cm dolgo. Pa vendar mi ta oddaja preveč toplote.
Torej rabim veliko svetlobe s čimmanj toplote.
A imate kakšne predloge ???
Hvala in LP
BLond
kixs ::
Poizkusi s kaksnimi varcnimi zarnicami. Vendar se kljub temu grejejo. Lahko probas s kaksnimi LEDicami.
gumby ::
varcne zarnice so v bistvu fluo cevi malo drugacne oblike z vdelano elektroniko...
so pa fluo cevi vseeno najhladnejse od vseh tipov, ki jih poznam (edino za nizkotlacno natrijevo nisem preprican, kolk se greje...)
zarnice na zarilno nitko (tudi halogenke) so precej vroce, na visokotlacne metalhalogen in natrijeve pa se ti itak prst gor zalepi, ce jo primes
so pa fluo cevi vseeno najhladnejse od vseh tipov, ki jih poznam (edino za nizkotlacno natrijevo nisem preprican, kolk se greje...)
zarnice na zarilno nitko (tudi halogenke) so precej vroce, na visokotlacne metalhalogen in natrijeve pa se ti itak prst gor zalepi, ce jo primes
my brain hurts
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Natrijeva visokotlačna žarnica z vgrajenim balastomOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1785 (1476) | energetik |
» | Led reflektorji 30w in 50wOddelek: Loža | 7554 (2251) | jest10 |
» | Flourescenčne svetilke v mrazu in izbira dušilkeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5323 (3389) | energetik |
» | Katere žarnice za stanovanje?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4247 (3675) | Karen |
» | Neonske modifikacijeOddelek: Novice / Modifikacije | 4785 (2553) | sleby |