» »

procesor kaputt?

procesor kaputt?

frulz ::

Imam računalnik, ki je doživel precej hudo nesrečo. Lastnik - znanec - je hotel biti temeljit in se je odločil kišto rešiti prahu, ki se je nabral v njej v slabih dveh letih. Kako se je tega lotil mi noče natančno povedati, vendar ko je računalnik ponovno priključil, je prišlo do kratkega stika, da mu je skurilo varovalko v električni omarici. Najprej sem sklepal, da je crknil napajalnik, saj je iz njega tudi konkretno smrdelo po zažganem. Po zamenjavi PSU-ja se ni nič spremenilo, računalnik niti ne trzne, ventilatorji se ne zavrtijo, sistem se ne zbudi. Sklepam, da je prenapetostni šok skuril tudi matično ploščo, zanima pa me, kako naj ugotovim, ali je preživel vsaj procesor, saj bi v tem primeru popravilo še imelo smisel. Procesor je CELERON D 3.06 GHz/256/533. Nimam nikjer pri roki nobenega računalnika s podobnim procesorjem, tako da bi lahko procesor testiral na sicer delujočem sistemu. Zanima me tudi, če je to sploh pametno narediti, če je procesor res kaputt, da ne bi naredil še kakšne dodatne škode. Prosim za kakšno pametno sugestijo.

dolenc ::

Žal ni druge kot, da probaš na kakšnem drugem sistemu, ponavadi pa ob kakih "šokih" crkne prej vse drugo kot procesor.

Se je pa tud že zgodilo, da je taka elektronka po parih dneh enostavno začela delat:\. Preveri še enkrat če je vse prav priklopleno, da ni kaj med čiščenjem ponesreči odklopil...

Goldee ::

Proc boš mogu na drugem sistemu testirat ja. Drugače ne bo šlo. Če pa je slučajno procesor skurjen (sicer manj verjetno) ne bo nič šlo narobe, če ga boš vstavil v drug sistem.
LP
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Goldee ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi grafa

Oddelek: Pomoč in nasveti
401743 (1176) solatko
»

CPU 100% ne vidim rešitev... (strani: 1 2 )

859737 (7589) m0LN4r
»

Display driver has stopped...

474306 (3701) stricky
»

nov računalnik crknu

171657 (1143) Šimpanz
»

Crknjen RAM ali kaj drugega?