» »

Vklop računalnika = nič

Vklop računalnika = nič

rkasteli ::

Pred kakim letom in pol sm si setavu kišto ki je do pred kratkim delala brezhibno.Skratka čista poezija,nobenih problemov,nobenih errorjev,zmrzevanj ,skrataka nič...Letos poleti ko so ble take temperature,se je pa kišta pač mal bolj grela in sm se spravu pucat kišto da mal temperaturo dol zbijem.Vse sm lepo razstavu,spucu prah,ventilatorje,hladilnik na procesorju sm dal lepo dol,gor dal novo pasto...skratka generalka.Spravim vse nazaj probam kišto vžgat...se zalaufa in tkoj crkne...probam še enkrat,isto nardi...Odprem kišto preverm vse kontakte mal predrmam zadeve,pržgem kišto in zadeva dela...Teperatura za 5 stopinj nižja,ventilatorji lepo pojejo skratka vse tko k mora bit...Se spravim delat na računalnik,čez pol ure mi zadeva zmrzne...delo je blo v notepadu k sm pisu HTML kodo,tko da obremenitve ni blo praktično nč...Restartam zadevo,sem mi pržge grem spet delat in spet isto...Skor sm znoru k sm spet zgubu vse kar sm delu...Še enkrat restartam pol je bla zadeva vredu,sm dkončal delo in ugasnu kišto.Drug dan pržgem kišto se vsi ventilatorji pržgejo,amapk na ekranu ni slike...trikrat sm mogu restartat zedevo da se je kište zagnala...in od takrat naprej mi zdej to skos dela in občasno še zmrzne...Kadar hočem kišto pržgat,jo moram trikrat restartat da mi zalaufa sistem.Ma kdo kej pojma kva bi lohk blo da mi ga noče tkoj zagnat?

Sistem:
WinFast K7NCR18D nVidia nForce2
2x512 RAM 3200 /dela na 166..timing 2.5-3-3-7
AMD Athlon XP/Barton 2500+ v-core voltage 1.575V
5 ventilatorjev /4 vezanih na AEROGATE 2 /1 na matično ploščo
Napajalnik 550W

Ram sm testiru z memtest in ni blo napak.Nastavitve BIOSA so iste kakor so ble pred generalko....
Ma kdo kakšno idejo kaj bi lohk blo?
rkasteli

Good Guy ::

prever

rame -memtest
grafo-menji za kšno drugo(sam sposod si jo)

matično- če lahko najdeš zamenjavo...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

rkasteli ::

Rami so že stestiran,grafično sm že tud zamenu in je kul...Ne vem zakaj bi matična začela zdej mi štekat kje prej let pa pol vredu delala,nastavitve so pa iste k so ble.
rkasteli

Good Guy ::

pr teh stvareh niikol ne veš..

kr enkrat crkne...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

rkasteli ::

Bi blo možn da je kej narobe z procesorjem?
rkasteli

mirkuma ::

Temeljito preglej kondenzatorje na maticni plosci ter kondenzatorje v napajalniku, da niso slucajno napihnjeni ali da ni celo kateri ze odtekel. Podoben problem sem imel jaz...zacelo se je z kondenzatorju v napajalniku..koncalo pa z cvetenjem na plati :-(. K sreci sem opazil se pravi cas (po nekaj crkih) in na plati zamenjal kondenzatorje, napajalnik ni imel te srece.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

rkasteli ::

Napihnjeni kondenzatorji? A to pomen da so na vrhu tam k je križec malo izbočeni? Če je to to pol jih je enepar takih na plati se mi zdi.
rkasteli

gfighter ::

Ja, to je prvi simptom, nestabilnost sistema pa drugi. Lahko jih zamenjaš sam (če imaš dovolj znanja) ali pa neseš na servis. Če pa imaš garancijo, jo pa uveljavi. Tule pa imaš še članek o menjavi.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

rkasteli ::

Kok pa računajo kej na servisih za to,k če je ful pol rajš eno rabljeno poiščem k je cela?
rkasteli

mirkuma ::

Kondenzatorji so ~100SIT, manjsa kot je kapacitivnost, cenejsi so, morajo pa biti nujno Low ESR, 105°C. Manjava je kar zahtevna, saj je maticna plosca vecplastna in je tezko segreti kondenzatorje, da jih lahko potegnes ven, hkrati pa ne poskodujes ostalih elementov, chipov. Rabis izkusnje in dober ter natancen spajkalnik ter veliko potrpljenja. Meni jih je izkusen serviser, vesc dela v RTV sevisu 10 kosov zamenjal v 30min...ce nimas ravno vez na servisu, se pozanimaj o tarifi ure dela...pozanimaj se prej, ker rabljeno maticno dobis ze za 6K, novo pa za 10-12K. Ni pa nujno da bo vse tudi delovalo, kjub temu da bodo zamenjani. Lahko da se bo pregrel kaksen vitalni del maticne...
Odpri se napajalnik in poglej se tam ali se je tudi tam zgodilo kaj podobnega, da se ti stvar ne ponovi (popravljena plosca in okvarjen napajalnik sibata v duetu dalje do britkega konca...)
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

joker605 ::

da nimaš nastavitev u biosu zjebanih. daj reseritaj bios (lahko tudi z baterijo) in daj da da default nastavitve.

ab1tone ::

definitivno krivi kondenzatorji, men se isto dogajal...sm skor znoru ko sm ugotovu da mi je kondenzator v napajalnku šel(za 12V napetost), sm zamenjal in dela zdej vse ok. Če mas možnost preveri v biosu če fejst nihajo napetosti (številke v decimalki skačejo), pol je zihr kej narobe z kondenzatorji
ab1tone

rkasteli ::

Ok sm preveru decimalke z Spead Gear II k ga mam na namizju,in tkole zadeva niha:
SYSTEM VOLTAGE
Vcore 1.648-1.663 V
Vddq 1.488-1.504 V
Vmem 2.560-2.624 V

Glede na to da se ne spoznam na tale odčitavanja k mi jih je dal sistem nej mi nekdo prevede,a je to vredu al slabo :\
rkasteli

Soniux ::

Men se je tud neki podobnega dogajal na prenosniku, pa je sam Ram sel.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
495721 (5182) CyberAD
»

Matična plošča in počasen računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
232221 (1933) markomad
»

plata ali procesor ??

Oddelek: Strojna oprema
191773 (1409) Pyr0Beast
»

Napajalnik

Oddelek: Strojna oprema
261375 (1130) krneki
»

2x razgnalo napajalnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
101081 (899) AngelOfDeath

Več podobnih tem