» »

Posta Slovenije - posiljanje z odkupnino

Posta Slovenije - posiljanje z odkupnino

kixs ::

Tale post je bolj informativne narave kot pa kaj drugega. Lahko tudi kot opozorilo.

Ce vrsto let se posluzujem Poste Slovenije za dostavo raznih posiljk, vecinoma manjsih paketov. Res zadnja leta bolj redko, vec pa se v casih PTT-ja.

Kar mi nikoli ni slo v glavo, da pri posiljanju odkupnine stroske posiljanja placa posiljatelj (po dogovoru se ta cena doda odkupnini) in posiljatelj je na cistem. Vendar pa naslovnik nikoli ne bo placal toliko kot je bila odkupnina! Na znesek odkupnine se doda (ne vem tocno kaj) , ki znasa nekaj procentov odkupnine. Kar se pri vecjih zneskih 10K ++, seveda precej pozna.

Sicer je moja krivda, ker se nikoli nisem pozanimal, zakaj placam vec kot je navedeno. Oz. sem predvideval, da je to nekaksen dodatek postnini. Vendar na Posti tega nimajo nikjer napisano. Ce gledas cenik na Posti, ne najdem nikjer kako se to obracuna.

Vem pa, da za znesek 20K to znasa 4.7%. Ne vem, ce je ta procent stalen ali se kako spreminja na dolocene razrede.

Ce kdo to ve, naj dodatno razlozi.

Sicer pa verjamem, da veliko ljudi tega sploh ne ve. Ker sem zadnjic posiljal eno rac. komponento in ko je tip prevzel, mi sporoci, da sem ga nategnil, ker sva se zmenila za nizjo ceno. Kar je placal, je bila dejansko odkupnina+ta dodatek.

LP

Primoz78 ::

Pozdravljen, jaz sem tudi posiljal posiljko v vrednosti 30K z odkupnino pred par tedni in je bila ista fora pri meni...ceprav nisem dolgo posiljal preko navadne poste o tem nisem nic vedel in verjetno je uvedeno pred kratkim oz. mogoce kako leto...no v glavnem placal sem postnino v visini 600 SIT...prejemnik je pa placal zraven se 1.3xx SIT...ceprav sem striktno povedal, da postnino krijem jaz...mislim kar neki...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Tody ::

jap tudi jest sem bil nategnjen... samo zato ker nas lahko...

Kupil sem neki prek neta v štacuni in tam je bila poštnina že plačana. Ker sem plačal prek telefona sem pričakoval da bom dobil pošiljko zastojn ampak neee moral sem dat še 1300 sit. Mi je kr mal žal zakaj se nisem razpidil takrat. PRASCI

Primoz78 ::

Posiljanje se v tem primeru bolj splaca preko dostavnih sluzb, a so skoraj vse ukinile odkupnino za fizicne osebe ce se ne motim...edini, ki to majo so se Yello logistics...nisem pa ziher! Das 1.100 SIT in je stvar resena...ne pa kot v mojem primeru 600+1.300 SIT...pismo saj niso peljali z konji posiljke...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

dejansan ::

s tem je tako

pri manjših zneskih mislim, da je celo en določen znesek, pri večjih pa kot je že bilo napisano nekje med 4-5%

tole se pa bomo rekli plača za stroške pošte, ki jih ima, ko mora naslovnik dobiti denar od odkupnine

lp
dejansan

kixs ::

Glede Yellogistics:

Podjetje Yellogistics se umika s slovenskega trga. Za svoje stranke je poskrbelo s strateškim poslovnim partnerstvom TNT Door to Door d.o.o....


Link

PS:
To dodajanje odkupnini je ze od kar pomnim, se iz casov PTT iz zacetka 90ih. Sam takrat sem dobival vecinoma male odkupnine in se tudi ni toliko poznalo.

LP

SkIDiver ::

Pri vsem tem mi nekaj ni povsem razumljivo.

Pošljem preko pošte slovenije mrežno kartico, ki je zapakirana v original embalažo. Na pošti dokupim še ovojnico (po pravilu mora biti v ovojnici) in zadevo pošljem z odkupnino pri čemer naslovnik krije tudi stroške pošiljanja. Vse skupaj ustreza dimenzijam priporočenega pisma in teža le tega znese 0.223kg kar pomeni 360 sit pošnine in 240 sit odkupnine kot storitev na priporočeno pismo. Torej je celoten znesek odkupnine v tem primeru odkupnina + 600 sit. Od kje za vraga oni potem na vse skupaj dodajo svojih 4 do 5%, če pa že plačaš storitev na priporočeno pismo-odkupnina, ki znese 240 sit?

Celo pregledal sem celo stran in vse dokumente dosegljive na strani pa nikjer ne omenjajo, da dodajo kakšne % na celotni znesek odkupnine.

ivanuscha ::

Fora je v tem, da če pošiljatelj nima sklenjene posebne pogodbe s pošto, je potrebno plačati strošek nakaznice. Itak kr neki, jst ponavad moram plačat 170 sit dodatno, če firma nima pogodbe s pošto. :\

OZZY ::

ptt ma zdej neke čudne fore...

Plačaš odkupnino....cc 1% od vrednosti ampak najmanj mislim, da je 120 sit potem pa plačaš še stroške nakaznice nazaj kar znese dodatnih 230 sit za odkupno pošiljko....Se pravi, da če je vrednost pošiljke 20k plačaš doadtno odkupnino 200+230sit=430sit dodatnih stroškov...

Al pa če je odkupnina samo 5000 sit plačaš dodatno 120+230sit...350 sit dodatno..seveda vse poleg stroškov poštnine.

zato je tudi vedno bolje pošiljanje preko dostavnih služb, kjer je cena oko 1100 sit in to je vse kar plačaš....PTT pa vse skupi izkorišlča.
Go with the flow.

Primoz78 ::

OZZY sam katere dostavne sluzbe se sprejemajo posiljke z odkupunino za fizicne osebe?...TNT (bivsi door-to-door ne...za druge ne vem)...:\ GLS mislim, da so se edini...sam je tukaj tudi neka fora kot z posto sam manj stane...zgodilo se mi je ze, da so mi pol poslali racun za 90 SIT (ker mam dogovorjeno nakazilo kupnine kar na TRR) kot stroske transakcije...pa pismo pol das se 200 SIT + za provizijo na banki :|

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

dejansan ::

ja, to z gls-om pa njihovimi 96sit je en k...., če ti dostavijo pa gotovino ti vzamejo pa okrog 500sit

drugih dostavnih služb za fizične osebe pa tudi jaz ne poznam
dejansan

OZZY ::

to da je tnt prevzel door to door je vse zelo poslabšalo...
čeprav ma tnt tam pod ekspresne pošiljke nekaj o pošiljanju v sloveniji ampak ne piše nič ali tudi za fizične osebe...

piše pa:

S prevzemom podjetja Door to Door, d.o.o. smo tudi prevzeli skrb za pošiljke v domačem prometu. Vašo pošiljko bomo prevzeli na vašem naslovu, ter jo dostavili prejemniku.

Ponujamo Vam dve storitvi:

dostavo naslednji dan po celotnem območju Slovenije

dostavo isti dan (velja za določene kraje)




Ampak nikjer ne moreš zvedet cene razen če pokličeš..

ostane res edino samo še GLS pa nakazilo na transkaksijski račun ki te stane okol 90 sit....

V sloveniji mislim, da ni več dostavne službe za fizične uoabnike. Za interevropo misli, da isto ne sprejema tega....YELLO je tud šel v PM..In ga je rpav tako prevzel TNT..

DHL je drag k svina...računa minimalno 2 jurja za pošiljko...

Tko da v SLO ni več dobrega ponudnika za dostavo....prej sem vse preko door to dora posloval zdej pa če pošljem se vedno zmenim, da se prej nakaže na moj račun in pošljem...ker te fore z odkupnino so ratale predrage.
Go with the flow.

mailer ::

Nekomu v SLO moram nekaj poslat z odkupnino, teža je 0.5 kg, plačal bo ob prevzetju, kje je najceneje? Paketek je majhen, 16x16x8cm.

Furbo ::

Pošta Slovenije pomojem, priloži izpolnjeno položnico BN02
http://diler.si/postaslovenije.php
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

fosil ::

Mimogrede, paket do 2kg, lahko pošlješ kot pismo. Pride ceneje.
Tako je!

ali3n ::

Da bo bolj točno - kot pismo se lahko pošlje paket do 2 kg, kjer je vsota d + v + g manjša od 90cm.
Seveda je potrebno uslužbenko opomnit.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje paketov v EU ?

Oddelek: Loža
3310970 (2523) joker16_7
»

Mimovrste in Pošta Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6017119 (9068) opeter
»

Pošta - provizija?

Oddelek: Loža
449704 (8733) amigo_no1
»

Poštar krade

Oddelek: Loža
163446 (2522) Furbo
»

Paket via Pošta slovenije - nepričakovana dodatna postavka

Oddelek: Loža
4910082 (9081) kitewing

Več podobnih tem