Forum » Programska oprema » obojestranska poravnava v WORDu
obojestranska poravnava v WORDu
babi papuska ::
a kdo ve kako popravt tiste velke presledke k lahko nastanejo če daš obojestransko poravnavo (npr. pri spisku literature in virov za seminarsko, ko kar razmeče narazen )
veteran ::
Seznam literature poravnaj na levo.
Ali pa vklopi samodejno deljenje besed (v Orodja -> Jezik).
Ali pa vklopi samodejno deljenje besed (v Orodja -> Jezik).
BluPhenix ::
Moraš paziti kakšne besede uproabljaš. Če imaš preveč presledkov, proizkusi kakšno besedo skrajšati, ali nadomestiti s kakšno ekvivalentno, lahko ap tudi ročno deliš besede (mogoče že sam word to podpira), drugače pa ne bo šlo, justify poravnava namreč deluje tako, da v vrstico spravi še zadnjo besedo, ki ni treba da je odsekana. Besedo, ki bi morala biti odsekana (deljena) premakne v novo vrstico, zaradi tega, pa ostane v prejšnji vrstici toliko praznih mest, kolikor besede bi ostalo z razsekom. Te presledke potem enakomerno porazdeli med ostalimi besedami.
Torej, ponavljam, deljenje besed, ali zamenjava z ekvivalentinimi, a krajšimi (čeprav pri literaturi to ni mogoče). Zakaj pa ne pustiš leve poravnave? Jaz pri navedbi literature večinoma videvam levo.
Torej, ponavljam, deljenje besed, ali zamenjava z ekvivalentinimi, a krajšimi (čeprav pri literaturi to ni mogoče). Zakaj pa ne pustiš leve poravnave? Jaz pri navedbi literature večinoma videvam levo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
babi papuska ::
sej bi levo pustu, pa navodila fakultete ne pustijo, sej problem je ker mam tut ene dolge urlje in pol vse razmeče
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj obojestranska poravnava besedila v diplomski nalogi?Oddelek: Loža | 9599 (7902) | moj_nick |
» | Kako gnezditi besedilo v DIV-u...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2542 (2236) | Matek |
» | Word pomoč - razmik med besedamiOddelek: Pomoč in nasveti | 5856 (5657) | prtenjam |
» | dolgo besedilo v excelovi celiciOddelek: Programska oprema | 2386 (2272) | bruderbauc |
» | PodpisOddelek: Slo-Tech | 1535 (1030) | CaqKa |