Forum » Strojna oprema » Razlika med x2 in AM2
Razlika med x2 in AM2
popcorn ::
Kakšna je razlika med amd-jevimi ATHLON Dual core 64 X2 socket 939 in am2????
Res me zanima :)
Res me zanima :)
- spremenil: igor0203 ()
igor0203 ::
Razlika je v podnožju in AM2 podpira DDR2 rame, medtem ko s939 uporablja DDR rame. In AM2 je novejši.
CCfly ::
Performančne razlike ni, vendar:
- AM2 je novejše podnožje, ki ima očitno pred seboj še dolgo življensko dobo (tudi AM3 procesorji bodo delali v AM2 ploščah; seveda večine to ne zanima, ker tako ali tako menjajo vsaj matično ploščo in procesor skupaj),
- za AM2 platformo potrebuješ DDR2 pomnilniške module (s939 starejše DDR),
- AM2 procesorji (le polnokrvni Athloni, ne Semproni) imajo strojno pdoporo za virtualizacijo (ki jo trenutno podpira le Xen; VMware je spisal lep članek, kjer trdijo, da je strojna virtualizacija celo počasnejša).
To je to. Kar se mene tiče imam še raje s939 sistem, ker mi ne bi bilo potrebno menjati pomnilnika.
- AM2 je novejše podnožje, ki ima očitno pred seboj še dolgo življensko dobo (tudi AM3 procesorji bodo delali v AM2 ploščah; seveda večine to ne zanima, ker tako ali tako menjajo vsaj matično ploščo in procesor skupaj),
- za AM2 platformo potrebuješ DDR2 pomnilniške module (s939 starejše DDR),
- AM2 procesorji (le polnokrvni Athloni, ne Semproni) imajo strojno pdoporo za virtualizacijo (ki jo trenutno podpira le Xen; VMware je spisal lep članek, kjer trdijo, da je strojna virtualizacija celo počasnejša).
To je to. Kar se mene tiče imam še raje s939 sistem, ker mi ne bi bilo potrebno menjati pomnilnika.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
popcorn ::
Ok tkole je jaz uradno nimam pojma in zdaj kupujem rač in se učim sproti. Hvala za odgovor
Pa še eno vprašanje imam ...katera plata bi bila najboljša v okviru do 30000 sit, nimam preveč denarja
Pa še eno vprašanje imam ...katera plata bi bila najboljša v okviru do 30000 sit, nimam preveč denarja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: popcorn ()
Če sedaj kupuješ računalnik, potem kupi AM2, ker s939 in DDR se počasi poslavljata. Za AM2 so trenutno najboljše plate od MSIja, v kratkem pa (upam) se bojo dobile tudi DFI LanParty plate, ki so namenjene navijanju.
Pojdi v oddelek Kaj kupiti in tam poišči temo o novem sistemu z AM2 procesorji, ker jih je cel kup.
edit: typo
Pojdi v oddelek Kaj kupiti in tam poišči temo o novem sistemu z AM2 procesorji, ker jih je cel kup.
edit: typo
Zgodovina sprememb…
No me veseli, da smo ti pomagali. Lahko zaklenem temo?
edit: Če bo kdo imel kako vprašanje glede s939 vs. AM2, naj prosim nadaljuje debato v tej temi. AM2 vs. 939
edit: Če bo kdo imel kako vprašanje glede s939 vs. AM2, naj prosim nadaljuje debato v tej temi. AM2 vs. 939
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V letu 2011 novo Intelovo podnožje? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 19759 (18157) | Jst |
» | nov procesor pomoč , nevem a plata podperaOddelek: Strojna oprema | 1149 (1023) | DJ MartiNi |
» | AMD X2 4200+ in AMD Opteron 275Oddelek: Pomoč in nasveti | 1162 (1017) | EvilK|NG |
» | AMD bo kmalu prekinil s proizvodnjo procesorjev za 939 in 754 pinska podnožjaOddelek: Novice / Procesorji | 3813 (2712) | kody |
» | AM2 vs. s939Oddelek: Novice / Matične plošče | 5138 (3663) | Tarzan |