Forum » Strojna oprema » Težave s sata hdd
Težave s sata hdd
beni ::
Živjo
Ali ni kompatibilno ?
Torej :
Plata AsRock P4V88, Bios update VB.1.70, 2x1,5 Mbs Sata priključek, Win XP SP2 in
HDD Hitachi Sata 3.0 MB/s
Nikakor ga ne spravim v pogon - bios ga ne zazna.
Podpora za sata diske na plati je dodana ze v bios update V1.20, tako, da to ni krivo.
Še preden sem ga iskal v biosu sem naložil driver za xp ( floppy disketa, WinXP install, F6... ).
Kje sem zgrešil ?
LP Beni
Ali ni kompatibilno ?
Torej :
Plata AsRock P4V88, Bios update VB.1.70, 2x1,5 Mbs Sata priključek, Win XP SP2 in
HDD Hitachi Sata 3.0 MB/s
Nikakor ga ne spravim v pogon - bios ga ne zazna.
Podpora za sata diske na plati je dodana ze v bios update V1.20, tako, da to ni krivo.
Še preden sem ga iskal v biosu sem naložil driver za xp ( floppy disketa, WinXP install, F6... ).
Kje sem zgrešil ?
LP Beni
zee ::
na trdem disku je mogoce kaksen jumper, s katerim spravis disk v SATA-I nacin.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
robbe ::
Mogoče res ni jumperja zraven, ampak imaš še vedno možnost za preklop v SATA I način. Poglej če ti kje na disku piše kako treba jumperje postavit in nato si zrihti en jumper ;) Zihr moraš met nekaj pinov za jumperje gor...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: robbe ()
beni ::
Na disku ni pinov, kamor bi nataknil jumper ( kot so pri IDE disku za nastavitev prioritete). Tudi na plati ni možno karkoli storiti (predvidevam !?)
LP Beni
LP Beni
dule39 ::
Če imaš možnost, preveri v drugem računalniku, če ti disk sploh dela.Jaz sem kupil novega pa je bil zanič in sem rabil kar nekaj časa da sem to ugotovil.Sata diski ne potrebujejo jumperjev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja BiosaOddelek: Pomoč in nasveti | 3960 (2267) | BivšiUser2 |
» | Težava ob menjavi ploščeOddelek: Pomoč in nasveti | 1499 (1261) | beni |
» | Ne zazna dodatnega SATA diska - epox matičnaOddelek: Strojna oprema | 1435 (1319) | dolegar |
» | problemi z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1803 (1228) | OChack |
» | SataII in sataI problem z diskoma!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1114 (974) | MTB |