Forum » Programiranje » [Java] Array search for range match
[Java] Array search for range match
SkIDiver ::
Zadeva mi nikakor ne dela pravilno pa mi ni jasno zakaj
pay je podan in je treba glede na pay poiskat range match v tabeli taxIncome, da se določi taxRate z vzporedno taxRates tabelo.
Če poženem tako, ki zamika pri taxRates za enega navzdol. Če je pay = 30 oz manjši od 99.99 gre j do -1 kar je out of bounds. Če inicializiram j = taxRates.length dela pravilno vendar mi pa mi pri pay = 600 ali več zadeva pade out of bounds, ker je j = 4.
int[] taxRates = {10, 15, 21, 28}; double[] taxIncome = {99.99, 299.99, 599.99, 600.00}; int j = taxRates.length - 1; while(j >= 0 && pay <= taxIncome[j]) --j; taxRate = taxRates[j];
pay je podan in je treba glede na pay poiskat range match v tabeli taxIncome, da se določi taxRate z vzporedno taxRates tabelo.
Če poženem tako, ki zamika pri taxRates za enega navzdol. Če je pay = 30 oz manjši od 99.99 gre j do -1 kar je out of bounds. Če inicializiram j = taxRates.length dela pravilno vendar mi pa mi pri pay = 600 ali več zadeva pade out of bounds, ker je j = 4.
- spremenil: SkIDiver ()
OwcA ::
Isti odgovor kot zgoraj, oziroma moraš se odločiti, kako boš obravnaval mejen vrednosti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ZTE se vrača med živeOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 6785 (5582) | Mr.B |
» | Pravno poslovna vprašanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1386 (1192) | detroit |
» | kako bi izvedel, koliko je neto placa?Oddelek: Loža | 1890 (1420) | Invictus |
» | [JAVA]Branje podatkov tipa int, doubleOddelek: Programiranje | 3409 (3307) | BaRtMaN |
» | Kje poceni dobiti Antec True Power 430 (morda 380)?Oddelek: Kaj kupiti | 1408 (1170) | boštjan |