Forum » Programska oprema » Merge cells v Wordu
Merge cells v Wordu
poweroff ::
V wordu imam neko tabelo. Zdaj bi raz dva stolpca združil v enega.
Konkretno: v enem stolpcu imam ime, v drugem priimek. To bi sedaj rad združil v ime_priimek.
Kako to narediti?
Če uporabim merge, mi oba stolpca združi v ENO SAMO celico.. Jaz bi pa rad enako število vrstic, namesto dveh stolpcev pa enega samega.
Zakaj tega ne naredim z makrojem?
Ker je tabel nekaj sto in niso enako velike (po vrsticah - po stolpcih so).
Konkretno: v enem stolpcu imam ime, v drugem priimek. To bi sedaj rad združil v ime_priimek.
Kako to narediti?
Če uporabim merge, mi oba stolpca združi v ENO SAMO celico.. Jaz bi pa rad enako število vrstic, namesto dveh stolpcev pa enega samega.
Zakaj tega ne naredim z makrojem?
Ker je tabel nekaj sto in niso enako velike (po vrsticah - po stolpcih so).
sudo poweroff
Damjan Jagar ::
To sem mislil, ja. :)
Sem pa ravnokar videl, da gre za Word in ne za Excel. Za Word ne bom trdil, da uporablja to funkcijo, vseeno pa lahko to skopiraš v Excel, urediš vse potrebno in potem nazaj.
Sem pa ravnokar videl, da gre za Word in ne za Excel. Za Word ne bom trdil, da uporablja to funkcijo, vseeno pa lahko to skopiraš v Excel, urediš vse potrebno in potem nazaj.
http://jagar.si
poweroff ::
Concatenate v Wordu ne deluje. Kopiranje v Excel in potem nazaj pa ne pride v poštev, ker tabel ni le nekaj, pač pa par sto.
sudo poweroff
Yerpo ::
Imam eno rahlo sorodno vprašanje, zato bom ugrabil kar tole temo da ne odpiram nove.
Skratka, rad bi napisal tole:
Torej A v eni vrstici B v drugi, puščica pa tako, da gre med vrstico, ker ne morem delat nove vrstice samo zanjo. Edina rešitev ki se jo spomnim je, da naredim tabelo in stolpce za A, B in puščico, pol pa združim vrstici v srednjem stolpcu in dam puščico tja. Takole:
Ampak to potem rata že grozno velik stolpcev na majhnem prostoru in Word ne obvlada tega najboljše. Zato me zanima če obstaja kak bolj eleganten način. Recimo v HTML bi se dal to enostavno rešit z uporabo parametra align od slike. Kakšna ideja?
Skratka, rad bi napisal tole:
Torej A v eni vrstici B v drugi, puščica pa tako, da gre med vrstico, ker ne morem delat nove vrstice samo zanjo. Edina rešitev ki se jo spomnim je, da naredim tabelo in stolpce za A, B in puščico, pol pa združim vrstici v srednjem stolpcu in dam puščico tja. Takole:
Ampak to potem rata že grozno velik stolpcev na majhnem prostoru in Word ne obvlada tega najboljše. Zato me zanima če obstaja kak bolj eleganten način. Recimo v HTML bi se dal to enostavno rešit z uporabo parametra align od slike. Kakšna ideja?
Mrbit ja
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: CCfly ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9059 (3388) | omni-vor |
» | Sinhronizacija podatkov iz Excela v WordOddelek: Programska oprema | 3115 (2654) | jukoz |
» | Kako "preslikati" številke iz papirja v WordOddelek: Loža | 3371 (2483) | [D]emon |
» | Pomoč v worduOddelek: Programska oprema | 6393 (6243) | killzone |
» | VISUAL BASIC - Makro v wordu - prenos podatkov iz tabel v excelOddelek: Programiranje | 2881 (2743) | FlashM |