Forum » Mobilne tehnologije » Prisluškovanje pogovorom prek GSM omrežja
Prisluškovanje pogovorom prek GSM omrežja
Osprey ::
Verjetno je o tem že bilo kaj napisanega, ampak vseeno. Iz firbca me zanima, ali je možno prisluškovati GSM omrežju? Kaj se za to rabi? Ve kdo kaj o tem?
P.S.: Jasno mi je, da je to nezakonito. Pišem izključno zato, ker me zanima, kakšna je zasebnost naših pogovorov prek GSM omrežja.
P.P.S: In ne mi pisat o kakšnih nalogih. Vem, da državni organi lahko prisluškujejo, če dobijo nalog.
P.S.: Jasno mi je, da je to nezakonito. Pišem izključno zato, ker me zanima, kakšna je zasebnost naših pogovorov prek GSM omrežja.
P.P.S: In ne mi pisat o kakšnih nalogih. Vem, da državni organi lahko prisluškujejo, če dobijo nalog.
- spremenilo: Osprey ()
Osprey ::
Ma ja, vem da obstaja tema, ki pa se je bolj osredotočala na policijsko prisluškovanje. Zanima me, ali obstaja kak način, da to izvedejo "navadni smrtniki."
Oziroma, da postavim vprašanje še malo drugače. Vsi vemo, da GSM omrežje v bistvu pretvarja govor v podatke-digitalno obliko, saj je digitalno. Kako so ti podatki zaščiteni (kodirani), da je onemogočeno prisluškovanje?
Oziroma, da postavim vprašanje še malo drugače. Vsi vemo, da GSM omrežje v bistvu pretvarja govor v podatke-digitalno obliko, saj je digitalno. Kako so ti podatki zaščiteni (kodirani), da je onemogočeno prisluškovanje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Osprey ()
OChack ::
seveda se da, rabš dobr računalnik, sa v omrežju oziroma celici vs epogovore oziroma promet shrnaš na disk potem pa probaš razbit vse ključe.
če ti pa rata ključe dobit enkak bi šla pa zadeva tud v realnm času.
s kakšnimi zadevami se pa to dela s emi pa sanja ne, samo navadn GSM bi blo pomoje treba zlo predelat da bi blo to možno
če ti pa rata ključe dobit enkak bi šla pa zadeva tud v realnm času.
s kakšnimi zadevami se pa to dela s emi pa sanja ne, samo navadn GSM bi blo pomoje treba zlo predelat da bi blo to možno
Int€l inside, IDIOT Outside
Loki ::
gsm zascita je dokaj sibka... vecji problem je dobiti pravi pogovor med mnozico.
http://www.gsm-security.net/faq/gsm-a5-...
http://www.gsm-security.net/faq/gsm-a5-...
I left my wallet in El Segundo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
Apollo8 ::
Če že relativiziraš zaščito, potem lahko tudi ostale stvari. Množico lahko poslušaš če zajemaš mikro link med bazno postajo in baznim kontrolerjem. Seveda potrebuješ primerno opremo in lokacijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov članek: Varnost slovenskih GSM omrežij IV (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nova vsebina | 26773 (21814) | antonija |
» | Prisluškovanje mobitelovOddelek: Mobilne tehnologije | 22104 (11407) | globalna80 |
» | Šifrirni algoritem A5/1, ki se uporablja za šifriranje GSM pogovorov, je padelOddelek: Novice / Zasebnost | 7218 (5132) | poweroff |
» | Nadzor novinarjev: afera Kos - Ranc (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 8190 (8189) | poweroff |
» | Kaj je res, da ...Oddelek: Mobilne tehnologije | 4810 (4210) | BBB |