Forum » Pomoč in nasveti » PC se ugasne pri igranju 3D iger
PC se ugasne pri igranju 3D iger
Madmax_ ::
Pozdravljeni!
Moj PC: AMD Athlon 2000 (1.67 GHz), 512 RAMa, 60 GB in 120 GB, NEC DVD RW , grafična Gefoce4 MX 440 64 MB. Windows XP Home (org)
Torej v zadnem času se mi comp sam ugasne (kot da bi zmanjkal elekrike, samo gori še una rmena lučka) po nekaj minutnem igranju 3d iger (Medal of honor, IL2 forgoten battles, Wolfenstein.. vse org.) Ne vem kaj bi bilo narobe, ker pri drugih opravilih (brskanje po internetu, poslušanje glasbe, gledanje divx) deluje vse OK in je lahko računalnik pržgan 24 ur na dan ne da bi se ugasno.
P.s. pred 1 mescom sem vgradil 2 majna venta, za prezračevanje kište. vgradil sem jih zato ker se mi je poleti računalnik pregreval in se zato resetiral. Zdaj teh težav z resetiranjem ni. Pred tem so mi te igre dela vse oK.
Torej ali je možno da zaradi teh 2 malih ventilatorjev računalnik ne dela tako kot bi moral, da pukurita preveč energije??? Ali kaj druga?
Prosim za vaša mnenja kaj storiti
Lp
Moj PC: AMD Athlon 2000 (1.67 GHz), 512 RAMa, 60 GB in 120 GB, NEC DVD RW , grafična Gefoce4 MX 440 64 MB. Windows XP Home (org)
Torej v zadnem času se mi comp sam ugasne (kot da bi zmanjkal elekrike, samo gori še una rmena lučka) po nekaj minutnem igranju 3d iger (Medal of honor, IL2 forgoten battles, Wolfenstein.. vse org.) Ne vem kaj bi bilo narobe, ker pri drugih opravilih (brskanje po internetu, poslušanje glasbe, gledanje divx) deluje vse OK in je lahko računalnik pržgan 24 ur na dan ne da bi se ugasno.
P.s. pred 1 mescom sem vgradil 2 majna venta, za prezračevanje kište. vgradil sem jih zato ker se mi je poleti računalnik pregreval in se zato resetiral. Zdaj teh težav z resetiranjem ni. Pred tem so mi te igre dela vse oK.
Torej ali je možno da zaradi teh 2 malih ventilatorjev računalnik ne dela tako kot bi moral, da pukurita preveč energije??? Ali kaj druga?
Prosim za vaša mnenja kaj storiti
Lp
- spremenil: Madmax_ ()
schwabspenk ::
Mislim da ti crkuje napajalnik...Isti simptomi kot pri meni...Čez nekaj časa se ti še vžgal več ne bo. Priporočam menjavo.
LP
LP
To sem tudi imel na sumu - da mi nagaja napajalnik.
Imam tale napajalnik: Sunny technologies, CWT-235 ATX-A 235 W MAX.
Ali je ta napalnik 235 W "preslab" za moj PC?
Razmišljam da bi res zamenjal napajalnik. Katerga pa naj vzamem? Kater je primeren za mojo konfiguracijo in Koliko Wattov? Ali je pomembna firma?
Lp
Imam tale napajalnik: Sunny technologies, CWT-235 ATX-A 235 W MAX.
Ali je ta napalnik 235 W "preslab" za moj PC?
Razmišljam da bi res zamenjal napajalnik. Katerga pa naj vzamem? Kater je primeren za mojo konfiguracijo in Koliko Wattov? Ali je pomembna firma?
Lp
glinik ::
Ne rabiš neke hude zadeve.
Če si z MBja, idi v nedeljo na bolšjaka in si tam nabavi pri ciganih 350W napajalnik. Jaz sem ga dobil za 1000 sit . Pazi, da boš vzel delujočega! Če jih vprašaš če dela - rečejo ne vem .
Lp
Če si z MBja, idi v nedeljo na bolšjaka in si tam nabavi pri ciganih 350W napajalnik. Jaz sem ga dobil za 1000 sit . Pazi, da boš vzel delujočega! Če jih vprašaš če dela - rečejo ne vem .
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Našel sem Q-TEC 300W za 4k in EC 300X 300W tudi za 4k.
Kej takiga bi blo vredu za moj PC ane?
ej Glinik kak procesor maš ti?
Kej takiga bi blo vredu za moj PC ane?
ej Glinik kak procesor maš ti?
glinik ::
Jaz imam še dobro staro klokersko legendo AMD XP 1700. Včasih sem ga imel navitega na 2400mHza sedaj mu ni več najbolj - za kakšne klokerske podvige. Imam pa Radeona 9800PRO in 350W napajalnik.
lp
lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Izi ::
Madmax_, tudi če je tvoj 235W napajalnik brez napake si upam trditi, da je za tvojo mašino že prešvoh.
En navadni ventilatorček brez LED diod in regulatorjev potrebuje ponavdi 2 Watta.
Če si dodal 2 ventilatorja torej potrebiješ dodatne 4 Watte in čisto možno je, da je to že preveč, ker je 235 Wattov za tvoj računalnik zelo, zelo na meji.
60W - procesor
10W - 1 palčka RAMa
30W - grafična GForce 4 MX
30W - 2 Hard diska 7200 obr.
25W - DVD pekač
8W - 4 navadni ventilatorji
45W - izgube, sam napajalnik, matična plošča, tipkovnica, miška, ...
210 W rabiš torej minimalno brez kakršnegakoli navijanja, PCI kartic, LED diodic ali kakršnihkoli USB naprav.
Ponavadi je dobro potrebno imeti še okoli 50W rezerve, da se vse skupaj ne sesuje kar "brez razloga"
Upoštevati pa je potrebno, da proizvajalci napajalnikov v zadnjem času pri navajanju podatkov niso ravno pošteni.
Stari napajalniki do 200 Wattow so še imeli navedene realne številke.
Potem pa so v trgovine kar čez noč prišli 500 Wattni napajalniki za isto ceno kot prej 250 Wattni. Pravilni podatki so samo na napajalnikih, ki stanejo 30k SIT in več.
Tisti Watti, ki jih napišejo na ohišje noname napajalnika so tisti najvejči možno doseženi v idealnih pogojih in samo za zelo kratek čas.
Neodvisni testi so pokazali, da pri tistih poceni napajalnikih za 5k SIT ponavadi v povprečju dosežejo stalno moč komaj polovico tiste napisane na ohišju
Zato pa prodajajo 500Wattne napajalnike za 8k SIT, ki po meritvah zmorejo največ okoli 300Wattov konstantne moči in prav tako prodajajo 500Wattne napajalnike za 30k SIT, ki pa zmorejo teh 500Wattov dovajati neprenehoma.
Ti (tvoj PC) torej potrebuješ 250 Wattov konstantno 24ur na dan, kar pa tisti noname 300 Wattni napajalnik za 4k SIT sigurno ne zmore.
Če že kupuješ poceni "noname" napajalnik potem moraš vzeti enega na katerem piše najmanj 350 Wattov, če hočeš, da se ti ne bo spet vse sesuvalo.
Ča pa misliš v prihodnosti kaj navijati pa rabiš še dodatnih vsaj 50 Wattov
En navadni ventilatorček brez LED diod in regulatorjev potrebuje ponavdi 2 Watta.
Če si dodal 2 ventilatorja torej potrebiješ dodatne 4 Watte in čisto možno je, da je to že preveč, ker je 235 Wattov za tvoj računalnik zelo, zelo na meji.
60W - procesor
10W - 1 palčka RAMa
30W - grafična GForce 4 MX
30W - 2 Hard diska 7200 obr.
25W - DVD pekač
8W - 4 navadni ventilatorji
45W - izgube, sam napajalnik, matična plošča, tipkovnica, miška, ...
210 W rabiš torej minimalno brez kakršnegakoli navijanja, PCI kartic, LED diodic ali kakršnihkoli USB naprav.
Ponavadi je dobro potrebno imeti še okoli 50W rezerve, da se vse skupaj ne sesuje kar "brez razloga"
Upoštevati pa je potrebno, da proizvajalci napajalnikov v zadnjem času pri navajanju podatkov niso ravno pošteni.
Stari napajalniki do 200 Wattow so še imeli navedene realne številke.
Potem pa so v trgovine kar čez noč prišli 500 Wattni napajalniki za isto ceno kot prej 250 Wattni. Pravilni podatki so samo na napajalnikih, ki stanejo 30k SIT in več.
Tisti Watti, ki jih napišejo na ohišje noname napajalnika so tisti najvejči možno doseženi v idealnih pogojih in samo za zelo kratek čas.
Neodvisni testi so pokazali, da pri tistih poceni napajalnikih za 5k SIT ponavadi v povprečju dosežejo stalno moč komaj polovico tiste napisane na ohišju
Zato pa prodajajo 500Wattne napajalnike za 8k SIT, ki po meritvah zmorejo največ okoli 300Wattov konstantne moči in prav tako prodajajo 500Wattne napajalnike za 30k SIT, ki pa zmorejo teh 500Wattov dovajati neprenehoma.
Ti (tvoj PC) torej potrebuješ 250 Wattov konstantno 24ur na dan, kar pa tisti noname 300 Wattni napajalnik za 4k SIT sigurno ne zmore.
Če že kupuješ poceni "noname" napajalnik potem moraš vzeti enega na katerem piše najmanj 350 Wattov, če hočeš, da se ti ne bo spet vse sesuvalo.
Ča pa misliš v prihodnosti kaj navijati pa rabiš še dodatnih vsaj 50 Wattov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Ej Izi hvala za izčrpen komentar - 100% si me prepriča l in tako sem se odločil da grem kupit 400W napajalnik z 12 cm vetrnico .
Zdaj sem končno zamenjal napajalnik. Kupil sem LC power 420 W za 7k.
In računalniik dela sedaj tiptop; igre pa se mi zdi da še bolj gladko tečejo.
Hvala vsem za vaša mnenja in nasvete.
Lp
In računalniik dela sedaj tiptop; igre pa se mi zdi da še bolj gladko tečejo.
Hvala vsem za vaša mnenja in nasvete.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je 180 W napajalnik dovolj za Core i3?Oddelek: Kaj kupiti | 6888 (5903) | amigo_no1 |
» | Nasvet pri nadgradnji računalnika.Oddelek: Pomoč in nasveti | 806 (633) | Lynn |
» | kok watt-ov požre posamezna komponentaOddelek: Strojna oprema | 1791 (1337) | Azrael |
» | Ali bo dovolj moci?!?!?Oddelek: Strojna oprema | 2065 (1429) | Matek |
» | Ko 500 W ni dovoljOddelek: Novice / Modifikacije | 2295 (2295) | OChack |