» »

Dostop do oddaljenega računalnika

Dostop do oddaljenega računalnika

sosko1 ::

Imam eno vprašanje. Želel bi dostopati do bratovega računalnika kateri se nahaja na drugi lokaciji. Jaz dostopam do neta preko routerja kateri je va VDSL povezavi, bratov računalnik pa je priklopljen na ADSL modem. ko sem doma poizkušal dostopati do njegovega računalnika ( takrat sta bila oba računalnika priklopljena na moj router) s programom Netsupport manager je vse delalo brez težav. Zanima me ali bo to delovalo tudi ko bosta priključena vsak na svojem koncu. Poskusil sem vzpostaviti povezavo preko VPN programa HAMACHI vendar se mi preko njega ne povžeta, zato se bojim da ko bosta računalnik vsak na svojem koncu ne bosta vidna med sabo oz ne bom mogel dostopati do njega. ali mogoče ve kdo kako bi lahko to uspešno rešil.

OmegaBlue ::

Če je bratov računalnik priklopljen direktno na modem in ni za routerjem bi stvar mogla delovat. Samo morajo biti tudi stvari pravilno nastavljene v kakem softwarskem firewallu, če ga seveda ima naloženega na mašino.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

ja njegov bo zaenkrat direktno na modemu. firewal pa je nastavljen saj zaenkrat ga spusti skozi. mam pa namen ga kasneje priklopit preko routerja. kaj pa moram takrat paziti da bo stvar delovala tako kot treba?

OmegaBlue ::

Preveriti moraš katere porte uporablja program za oddaljen dostop (FAQ, help, stran proizvajalca itd.) in jih forwardati na bratov računalnik.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

ok hvala za enkrat, ko bom zadevo priključil bom sprobal pa če kakšna stvar ne bo šla te bom prosil še za kak nasvet lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V domačem omrežju neznani računalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
545318 (4379) Brane22
»

2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?

Oddelek: Omrežja in internet
82531 (2291) b
»

Kako postaviti WLAN/LAN v mojem primeru

62474 (2406) [SkA]
»

Padec hitrosti pri prenosu v lokalnem omrežju

Oddelek: Strojna oprema
5821 (714) Snipy
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384877 (4396) SasoS

Več podobnih tem