Forum » Omrežja in internet » Problem pri lokalni mreži. Rač. ne poveže na splet.
Problem pri lokalni mreži. Rač. ne poveže na splet.
glinik ::
Imam en čuden problem.
V pisarni imamo mrežo, ki dela BP - razen ene izjeme. Računalnik se ne poveže na internet. Napiše mi, da povezava ne deluje vredu. Tudi pinganje ne deluje. Konektorja sem zamenjal na obeh koncih kabla (že večkrat). Z rač. je tudi vse ok - sem ga nesel na drugo lokacijo in je delal BP. Z switchem je tudi vse OK. Restartiral sem že switch in rač. (nekajkrat). Vse kaže na to, da je nekaj s kablom - ampak kaj? Kable smo na povezali pred nekaj dnevi.
Kakšna ideja?
Lp
V pisarni imamo mrežo, ki dela BP - razen ene izjeme. Računalnik se ne poveže na internet. Napiše mi, da povezava ne deluje vredu. Tudi pinganje ne deluje. Konektorja sem zamenjal na obeh koncih kabla (že večkrat). Z rač. je tudi vse ok - sem ga nesel na drugo lokacijo in je delal BP. Z switchem je tudi vse OK. Restartiral sem že switch in rač. (nekajkrat). Vse kaže na to, da je nekaj s kablom - ampak kaj? Kable smo na povezali pred nekaj dnevi.
Kakšna ideja?
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
SaXsIm ::
mogoče je kabel kje vmes prekinjen? Preiskusi kabel z multimetrom, boš videl če je kabel ok.
SaXsIm
glinik ::
Heh, to sem tudi že sam pomislil. Problem je v tem, da vodi problematična povezava v drug prostor oz. nadstropje višje.
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5674 (4015) | Daniel |
» | UTP kabel na razdalji 100m naenkrat ne deluje večOddelek: Omrežja in internet | 5250 (4588) | ...:TOMI:... |
» | Mreža težaveOddelek: Omrežja in internet | 991 (880) | domzi |
» | Čudno delvoanje prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 1119 (1004) | demokedes |
» | ADSL in HUBOddelek: Pomoč in nasveti | 1809 (1506) | cmocko |