Forum » Programska oprema » Program za izdajo materijala - nucam
Program za izdajo materijala - nucam
ThinMan ::
Pozdrav,
Torej potrebujem program za izdajo materiajal z obračunom - finančnim.
Trenutno imam urejeno v Excelu z uporabo VLOOKUP funkcije za vnos kode materiala. Skupin izdelkov je čez 25 zato abeceda ne pride v poštev in tu se potem zatakne z EXCEL-om. Primer kako je katalog sedaj urejen:
oznaka ime artikla merskaenota cena
1 kmetijski pripomočki
11 samokolnica kom 1.000,00 SIT
12 motika kom 1.000,00 SIT
....
....
itd itd
Zatakne se pri številki izdelka 12 - samokolnica kot je prikazano in dejanski številki kategorije 12 - ribiška oprema - ne more razlikovat kaj misliš s tem. Problem je tudi s številkami in črkami.
Zato sprašujem ali je kdo naletel na kakšen OpenSource program ki je zmožen to delat. Izdajat npr. račune za material in da se lahko material - izdelki vnašajo po kategorijah.
Dalo bi se to uredit tudi z bazo - v ACCESSu ali OO BASEu; sam za to ni cajta glave razbijat razen če kdo nima kaj počet in bi za gajbo pive vštimal ta del.
lp,
Torej potrebujem program za izdajo materiajal z obračunom - finančnim.
Trenutno imam urejeno v Excelu z uporabo VLOOKUP funkcije za vnos kode materiala. Skupin izdelkov je čez 25 zato abeceda ne pride v poštev in tu se potem zatakne z EXCEL-om. Primer kako je katalog sedaj urejen:
oznaka ime artikla merskaenota cena
1 kmetijski pripomočki
11 samokolnica kom 1.000,00 SIT
12 motika kom 1.000,00 SIT
....
....
itd itd
Zatakne se pri številki izdelka 12 - samokolnica kot je prikazano in dejanski številki kategorije 12 - ribiška oprema - ne more razlikovat kaj misliš s tem. Problem je tudi s številkami in črkami.
Zato sprašujem ali je kdo naletel na kakšen OpenSource program ki je zmožen to delat. Izdajat npr. račune za material in da se lahko material - izdelki vnašajo po kategorijah.
Dalo bi se to uredit tudi z bazo - v ACCESSu ali OO BASEu; sam za to ni cajta glave razbijat razen če kdo nima kaj počet in bi za gajbo pive vštimal ta del.
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
itak37 ::
Invoice-Easy je ena razpredelnica za OO Calc, se uporablja za izdajanje racunov. Sicer nima kategorij izdelkov, mogoce si pa lahko pomagas z siframi.
ThinMan ::
Tnx,
tole mi je dalo idejo, sem popravil svojo preglednico ker potrebujem samo izdan material.
No če koga zanima sem to rešil z decimalkami.
Včasih je odgovor tako preprost a ga ne vidimo!
tole mi je dalo idejo, sem popravil svojo preglednico ker potrebujem samo izdan material.
No če koga zanima sem to rešil z decimalkami.
Včasih je odgovor tako preprost a ga ne vidimo!
----
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nepoštena praksa pri nakupu stanovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14302 (11150) | thramos |
» | Spletna trgovinaOddelek: Izdelava spletišč | 2953 (2254) | gregy |
» | Škatlar Zmago na POPuOddelek: Znanost in tehnologija | 2495 (1768) | ThePlayer |
» | nov monitor pa ima senco :(((Oddelek: Zvok in slika | 1066 (953) | nodrim |
» | staro za novoOddelek: Kaj kupiti | 1607 (1516) | MrX |