Forum » Pomoč in nasveti » USB na starem prenosniku
USB na starem prenosniku
bedanc75 ::
Imam starejsi prenosnik Mitac 5026 (P200, 32RAM, 2GHD, letnik 97) Na njem imam instalirane WinMe in se nekaj programja, tako da mi to pobere skoraj ves prostor na disku. Ker potrebujem vec prostora, sem se odlocil sistem nadgraditi in sicer sem nabavil PCMCIA kartico z USB vrati ter zunanji HD velikosti 40GB. Vse skupaj sem lepo instaliral s prilozenimi driverji, brez tezav.
Problem pa se pojavi pri prenosu vecjih datotek. Ce zelim prenesti datoteko vecjo od cca. 1MB, se mi pokaze moder zaslon in javi "Zascitna napaka. Ponovno zazenike racunalnik. Sistem je blokiran"
...Ali lahko zadevo sploh resim?
Moja vprasanja:
Ali lahko te probleme resim z drugim operacijskim sistemom, (npr Win 98SE?, mogoce so bili bolj stabilni?)
Kaj si mislite o instalaciji kaksnega linuxa? Mene skrbi podpora vsem strojnim komponentam...
Ali je mozno, da je vzrok za tezave v nekompatibilni strojni opremi; da je mogoce USB prehiter za ostalo arhitekturo?
... Ali je sploh ostane se kaj upanja?!?! problem je pa v tem, da racunalnik potrebujem za cez 10 dni in to pod NUJNO.
Lp Miha
PS: saj se najbrz vidi ze iz mojega vprasanja, ampak naj vseeno povem da je moj nivo znanja dokaj nizek. ...IN PA DA NUJNO RABIM POMOČ!!
Problem pa se pojavi pri prenosu vecjih datotek. Ce zelim prenesti datoteko vecjo od cca. 1MB, se mi pokaze moder zaslon in javi "Zascitna napaka. Ponovno zazenike racunalnik. Sistem je blokiran"
...Ali lahko zadevo sploh resim?
Moja vprasanja:
Ali lahko te probleme resim z drugim operacijskim sistemom, (npr Win 98SE?, mogoce so bili bolj stabilni?)
Kaj si mislite o instalaciji kaksnega linuxa? Mene skrbi podpora vsem strojnim komponentam...
Ali je mozno, da je vzrok za tezave v nekompatibilni strojni opremi; da je mogoce USB prehiter za ostalo arhitekturo?
... Ali je sploh ostane se kaj upanja?!?! problem je pa v tem, da racunalnik potrebujem za cez 10 dni in to pod NUJNO.
Lp Miha
PS: saj se najbrz vidi ze iz mojega vprasanja, ampak naj vseeno povem da je moj nivo znanja dokaj nizek. ...IN PA DA NUJNO RABIM POMOČ!!
bedanc75 ::
Uporabi kakšen live cd linux. Kakšen ubuntu, po možnosti starejša verzija.
Se ena tezava: bios ne podpira zagona iz CD-ja.
ant ::
zakaj pa nisi kupil raje nov disk za prenosnik 2,5"
na bolhi se dobi 20G za cca 12 jurjev
mislim da bi bila to še najboljša varianta
na bolhi se dobi 20G za cca 12 jurjev
mislim da bi bila to še najboljša varianta
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12070 (9659) | Hayabusa |
» | disk odpovedujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1093 (992) | energetik |
» | Ubuntu in Win7 Dual BootOddelek: Operacijski sistemi | 2133 (1768) | Icematxyz |
» | Vtaknem USB --> PC se obesiOddelek: Pomoč in nasveti | 1673 (1307) | hojnikb |