» »

Photoshop

Photoshop

Latrom ::

Zelo me zanima oblikovanje slik, zato bi rad vec izvedel o delu v photoshopu... v tem programu sem novineca zato bi potreboval kaksen uporaben link do kaksene strani ali do kaksnega clanka

lp

klemenSLO ::

brez zamere....

ampak ko sm jst začel sm reku www.google.com...

pol pa photoshop tutorial...... in išči.....

LapD ::

V pripravi je PhotoshopUcilnica, kjer bodo slovenski video vodiči, primerni za začetnike :)). Drgač maš pa zdj na netu res dost tutorialov.

Izi ::

Brez zamere ampak Photoshop je nabolj profesionalem program za obdelavo slik in je v prvi vrsti namenjen profesionalcem, kar potrjuje tudi njegova cena.

Začetnik na Photoshopu nima kaj početi, ker se bo v neštetih "nepotrebnih" funkcijah enostavno izgubil.

Na Photoshop se preide, ko imaš obdelovanje slik že v malem prstu in zato tudi pripročniki za popolne začetnike v Photoshopu skorajda ne obstajajo, ker jih nihče ne potrebuje.

Za uporabo Photoshopa moraš imeti kar dober razlog, ker je cena enostavno pretirana glede na ostalo podobno ponudbo, tako da je nakup smiseln samo če misliš z programom nekako služiti denar.

Kljub temu se priročnik oz. že kar knjiga, ki je priložen Photoshopu dovolj podrobno spusti tudi v čiste osnove, tako, da je problem samo če ne znaš angleško.
Ampak mislim, da se v knjigarnah dobi tudi slovenske knjige, ki se ukvarjajo z Photoshopom.

Upam seveda, da nisi program nekje enostavno ukradel, ker potem pa z vprašanji tukaj kršiš pravila tega foruma >:D

karafeka ::

Glede na to, kaj je rekel Izi (sam nikoli nisem iskal kakšnih začetnih vodičev za photoshop, tako da ne vem če ima prav), bi bilo mogoče boljše, če bi uporabil Gimp. Za tega boš verjetno najdel malo več pomoči. Program je zastonj, pa niti se ne razlikuje veliko od photoshopa (vsak kar se tiče začetnika), podpira tudi njegov format slike.

tonic ::

mislim da je tista "založba"katera izdaja Digitalno Kamero pred kratkim izdala eno "revijo" oz. vodič po PhotoShopu s primeri... preveri v trafikah če je še na voljo

EDIT:
seveda v SLOjeziku

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tonic ()

#000000 ::

Program še zdaleč ni namenjen samo za obdelavo slik, in še zdaleč ne samo profijem. Program je tolk kompleksen da se z njim lahko dela svašta, priprave slik za web, do izdelave same web strani, lahko se dela web galerije, lahko se slike izvaža kot swf, da se delat tud svg (swf-ju podobna zadeva) da se delat za tisk, najbolj pa je poudarjan del, ki se tiče rastrske grafike. Je pa res da je zadeva precej draga, ne bom pa reku da ni primerna za začetnike, celo obratno, zelo primerna je ker najdeš na netu ogromno, ampak res ogromno 'tudi kvalitetnih tutorialov' sicer so za gimp tudi ampak jih je precej manj. PS je pač precej uporabna zadeva, in ni nujno da se znjim popravljajo samo fotke, ker tudi fotke izgubijo svojo vrednost še so preveč popravljane.

Program obstaja tudi v preizkusni različici, tko da ni glih nujno da si pirat če ga uporabljaš, kar se tiče pa funkcij ki jih je veliko in so kao višek, dokler jih ne poznaš jih pač pustiš na miru 'ne diraj' ko jih spoznaš, se vprašaš zakaj jih nisi uporabljal do sedaj :D

Uglavnem ti se kr drž photoshopa, ker ima še eno dobro lastnost, vsi adobe-jevi programi so si zelo podobni, in ko spoznaš enega se je druge dosti lažje priučit, seveda pa to ne boš dosegu v 14 dneh, v kakem letu pa ti bo zadeva precej bolj jasna.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

kopriwa ::

Ali je ukradel program ali ne, kva to sploh tebe zanima, a je sploh govoru kej o tem? In zdej bojo vsi panični moderatorji začel s tistimi znanimi stavki da ključi že žvenketajo. In to samo zarad folka, ki sami začnejo govoriti oz. napeljevati na to temo.

Kar se tiče tutorialov. Preglej Photoshopov help, oz. google ti bo pomagal, maš res malo morje tega. Že Photoshop tutorial ti vrže preveč zadetkov.

jeanmike ::

na tle mas mal linkov do tutorialov. so dost enostavni tudi za zacetnike, pol ko ti pride v kri par for je meja le se domislija.

Vodici.net
good tutorials
tutorialized
photoshopchop - za predelavat avte
fundy
graphicsoft
psworkshop
ap-tuning (neka spanska)
project09
escrappers

Upam da ti bo to kej pomagalo. :D

strictom ::

Sam bi ti priporočal Lombergar.com. Na strani najdeš polno umetnin in pa predvsem screencastev, kjer Domen lepo razloži zadeve in vse.

Večina stvari, ki jih znam v Photoshopu je naučenih iz te strani.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

patron ::

No sj so ti že velik povedal pa predlagal, še kj pa lah tut tuki najdeš:

link

Latrom ::

Hvala vsem :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako narediti užitno spletno stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
192784 (2134) mitja_i
»

Slike-(home made) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
526046 (4230) francka45
»

Photoshop - layerji

Oddelek: Programska oprema
402017 (1699) #000000
»

Izdelava strani z Dreamweaverjem in Photoshopom

Oddelek: Izdelava spletišč
232774 (2186) mitjaje
»

Odboj svetlobe v Photoshopu

Oddelek: Programska oprema
51008 (918) pivmik

Več podobnih tem