» »

Random BSODji

Random BSODji

BB4l ::

ker je pac povsem drug problem, bom napisal sem :)
torej, kot ze naslov pove, sem na robu z zivci glede bluescreenov. no, zaceli so se kasna dva meseca nazaj, vecinoma so se navezovali na network driverje itd. ok, odlocil sem se nanovo postaviti windowse. postavim jih kak mesec nazaj in glej, 2x po dva tedna uptimea (prej 1-3 dni max, dokler ni nastopil BSOD). ok, po drugih dveh tednih restartam ugasnem racunalnik zaradi sesanja.. posesam, vmes se ne dotikam nobenega dela hardwera. ok, prizgem racunalnik, po kaki uri se pojavi BSOD - zadeva file ntoskrnl.exe.. ok, restartam. nasledni dan spet BSOD.. tokrat pise v njem, da je tudi tokrat kriv ntoskrnl.exe (za prejsnjega sem pogledal v windbg). okej.. mineta dva dneva, spet BSOD, isti file, a spet ni napisalo (zdi se mi da je bil error 0x0000001A, prejsnjic sta bila drugacna - torej RANDOM BSOD errorji ki zadevajo isti file). in predvcerajsnjem spet BSOD. hmm si mislim in restartam, pogledam v windbg - ntoskrnl.exe. OMG :) in danes spet, danes je bil error code 0x000000c5, file - ntoskrnl.exe :) it's driving me crazy. heh. ok, za salo zazenem driver verifier. restartam racunalo, ki se po restartu vede neverjetno pocasi (izredno pocasi se odziva - je to normalno za driver verifier?), vendar mi mece error reporte ki zadevajo ISTE error code, kot pri BSODih (ti so: 0x000000D1, 1A, 0x000000A, 0x000000C5 in 0x00000050). ok, error reporti so koncani, zazenem verifier.exe in izberem da konca s preverjanjem. restartam racunalo in glej ga zlomka - BSOD z errorjem 0x000000C4 (ki naj bi pomenil, da je nekaj narobe z verifierjem in norton antivirusom, a jaz nortona nimam :) v windbg pa napise za krivca file nvata.sys). ve kdo zakaj se vse to dogaja? sistem je star okoli 3 mesece, diska pa 5 mesecev (na tem stoji sistem) in malo vec kot dve leti. pri prejsnjih BSODih sem sel skozi rame z memtestom in se je izkazalo kot da ni nic narobe.
torej, mora sistem res tako "stekati" ko delo opravlja driver verifier?
in kaj bi bilo narobe, da se vse to dogaja?
lp in hvala :)
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Duhec ::

Tule je imel user Meccaho tudi problem z nvata.sys.
Rešil je tako, da je uninstaliral Nvidia ide furmane v Control panelu in pustil, da so XPji naložili svoje.
Poizkusi, mogoče se rešijo tudi vsi ostali problemi v tvoji prejšnji odprti temi.
Pe še enkrat tu napiši konfiguracijo, da bo bolši pregled.
Ali sta diska sata ali ata ?
Osebno bi testiraj sistem najprej z enim nato z drugim ram modulom, ki sta različna. Lahko, da kakšen ni povsem kompatibilen s tvojo plato ali pa bi moral mal zabremzat in nastavit timinge v Cmos nastavitvah biosa.
Idej je preveč. Vsekakor pa različni bsod-i najpogosteje pomenijo težave s spominom, ki ga memtest ne pokaže, ker gre lahko za nekompatibilnost in ne za dejansko okvaro.

BB4l ::

ok. bom pocasi zacenjal s tem ata problemom, saj sem tudi na nekem slovenskem forumu bral, da je tudi parim to povzrocalo tezave (ne spomnim se kaksne, ampak se mi zdi da s hitrostjo branja.. oz. ne spomnim se :P ). jutri grem po nacrtovani nov disk ter 1giga modul rama, pa bom najprej zalaufal sistem samo z novim ramom, pa bomo videli kako bo slo.
ce pa kdo ve za konkretno resitev, post it anyway :P
edit: oba diska sta ATA, jutri pa kupim se enega SATA :)
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BB4l ()

BB4l ::

lol ravnokar se 0x0000007E error glede fajla NTFS.SYS. bi bilo res lahko isto kot pri Meccahu? let's try :)
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP Black screen

Oddelek: Pomoč in nasveti
122962 (2702) Twix
»

Win 7 blue screen in restart

Oddelek: Operacijski sistemi
132246 (1985) Duhec
»

Adobe Flash povzroča BSOD !!???

Oddelek: Programska oprema
5938 (863) noraguta
»

win 7 bsod - okvara matične ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121728 (1557) vander
»

Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
594801 (4136) BB4l

Več podobnih tem