Forum » Programska oprema » S katerim programom do ip naslova
S katerim programom do ip naslova
McBoby ::
V službi bi se rad konektal s svojim prenosnikom na omrežje. Zdaj me pa zanima, kako naj najdem prosti ip naslov in ostale podatke? Pa recimo, da bom ostale prepisal iz fiksnega računalnika, nebi pa rad vpisoval že zasedenih ip-jev, ker se potem na računalniku, ki mu je dejansko dodeljen nek ip, napiše sporočilo kot, da je ta ip že v uporabi, čeprav je prav njemu dodeljen ta ip.
McBoby ::
No, bom pa sam sebi odgovoril, ker sem sam našel na netu odgovor. Programov je več, sam sem uporabil Advanced IP scanner . Lepo poskenira domače omrežje, potem se pa samo še konektaš oz. vpišeš mrtvi-dead ip, ki ga trenutno ne uporablja noben računalnik, drugače pride do spora IP naslovov in noben od obeh ne more dostopati do interneta, kar se tudi na obeh računalnikih izpiše na monitorju, da je prišlo do IP spora. Stvar zaključena.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IP naslov in zasebnostOddelek: Informacijska varnost | 6336 (5558) | FrizzleFry |
» | vse proste IP v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 1853 (1423) | Invictus |
» | kako spremeniti IP računalnika ????Oddelek: Pomoč in nasveti | 7980 (7772) | Dark Angel |
» | MAC - IPOddelek: Omrežja in internet | 5070 (4785) | korenje_ver2 |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4917 (4436) | SasoS |