» »

Policijska sirena

Policijska sirena

teedy ::

Zdravo, imam policijsko sireno za motor ( 12V) pa mi je crknila, ko priključim na napetost, se komaj kaj sliši, prej pa je piskal da sem sosede zbudu>:D , premeril sem upore...nevem kje bi lahko bi še bila napaka, mogoče s sireno kaj narobe?
Slika1
Slika2
Slika3

madboy ::

Kje si pa ti tole dubu>:D
js pravm sam buh var da se slama uname!

iMark ::

A tisto PB1, PB2.... so potenceometri :D? Se ne lih lpo vide

5er--> ::

Ne, tisto so stikala, ki samo začasno (ob pritisku) sklenejo tokokrog. (gumbi)

Spajky ::

Če ni crknila sirena/zvočnik, zna bit , da je napol crknu izhod iz čipa ali pa eden ali po dva tranzistorčka (tam kjer je prilotana sirena (se mi zdijo oni tranzistorčki kakor mini bridge amp ...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ja sem že razmišljal o tranzistorjih, vendar nimam taprau multimetra za prevert;( če so celi, lahko kako drugače probam, če ne, pa bom šel po vseh 6 nove iskat, pa bom probu, sj pomoje ni lih kj drago.

Kupil 6 novih tranzistorjev, zaspajku, prklopu, pol se je pa pokadl:\

Azrael ::

Si dal iste tranzistorje oz. ustrezne ekvivalente?
SI tranzistorje obrnil prav?
Si preveril, da pri spajkanju nisi naredil kakšnegas kratkega stika?
Kadilo se pa je iz?
Nekoč je bil Slo-tech.

Tranzistorji so bili tapravi:))
Obrnil sem jih zihr prav:))
Kratkega stika ni bilo, sem 3x pregledal:))
Kadilo pa se je lih okoli teh tranzistorjev;(

BluPhenix ::

Očitno je blo nekaj narobe s tiskanino. Verjetno je prejšnji problem le-to že dodobra zdelal, sedaj pa je dobila okončni udarec. Lahko prilepiš kakšno sliko?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zadeva je taka, kadilo se je, če pogledaš pa zgleda vse kot novo, tako tranzistorčki, kot vezje:\ , si bo počas treba kej druzga umislt za igrt, tole je šlo papa:))

VolkD ::

Če boš tako hitro obupoval ne bo nikoli nič s tebe !
Ko neki stvari rečeš "papa" moraš vedeti zakaj si to rekel ! Ti pa ne veš. Nisi prišel stvari do dna !
Zdaj pa takole: Povej oznako čipa. Iz slik ne morem razbrati. Tranzistorji in tiskanina in ne vem kaj še vse ni problem. Če je čip namenski in je mrtev, potem imaš razlog da rečeš ne da se. V vseh ostalih primerih pa se moraš potruditi, da stvar usposobiš, pa čeprav bi jo takoj nato poklonil prvemu, ki mimo pride !
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Maš prou, gremo do konca:D , no takole, v trgovino sem nesel vse prvotne traznistorje, in mi jih je z "ustreznimi" prodajalec zamenjal, rekel pa je, da nima istih, vendar malo močnejše, drugače pa more delat, vredu, kupil.....:(, na sliki sem označil oznake prvotnih tranzistorjev...
Slika

Hmm.. japonski tranzistorji, samo to nima ravno vpliva..
Zanima me:
1. oznaka čipa
2.Ali lahko prerišeš električni načrt?
3.S kje si ? Mogoče bo problem lažje rešljiv v direktnem pristopu. Sam sem iz okolice Divače ( enkrat sem že takole reševal po netu problem. Nazadnje se je izpostavilo, da je bil strictom iz sosednje vasi:D ).Če ni predaleč se mogoče lahko srečamo.

Sem z Ljubljane, zraven btc-ja, oznaka čipa-CS2103CP, 5630C3N6, to je vse kar piše na njemu.

Ujej, na napajanje pa nisem pomislil;(( , ko sem zamenjal tranzistorje, sem potem vezje priključil na nek adapter, ki sem ga privlekel z omare, nevem od česa, 220V/12V, 0,5A, 6VA, je to vzrok? Bi mogel vezat še kakšen stabilizator?

Še datasheet od vezja, sem preveril, vezava je čisto enaka.

BluPhenix ::

Mnja stabilizator vsekakor nebi bil slaba ideja. V splošnem se to, da priklopiš kr na en usmernik ne dela :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Sej vem, pa mi ni pršlo na misel:)) , k prej je blo na akumulator prklopln u enm motorju, eh ja, učasih sm mau prehitr, bom saj vedu za drugič8-) , kaj naj zdej nardim, spet po nove tranzistorje, iste, druge?...

lp

PARTyZAN ::

Hja, ce si napajanje napacno prikljucil obstaja velika moznost, da si prekuril integrirano vezje :P.

Duhec ::

Preveri še diodo 1N5399 in elektrolit.

Glede na shemo, bi se stvar dalo na hitro pregledati tako, da pobereš tranzistorje iz vezja. Potem pa pogledaš, če so na ustreznih nožicah signali. Najbolje z osciloskopom.
Če je to zate prehuda, mi stvar lahko pošlješ, bom pogledal in porihtal. Če si zato me kontaktiraj na zs za naslov.

Brane2 ::

Pa se splača ?

Tista stvar razen čipa (verjetno Crystal Semiconductors- specializirani za audio čiperaj) ne vsebuje veliko drugega.

Če se je stvar zdimila ob vklopu in za to niso krivi tranzistrji, je po vsej verjetnosti čip. Tega pa verjetno ne boš kar tako dobil v vsaki štacuni, razen če ga ne naročiš ali ti proizvajalec pošlje "vzorec"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

nekdo je omenjal NPN tranzistorje. A tako na uč je videt (sklepam po vezicah, ki se vidijo skozi tiskanino) da sta dva tranzistorja PNP.

Je bila uporabljena mogoče napačna zamenjava in so se zato zdimili ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Je bila uporabljena mogoče napačna zamenjava in so se zato zdimili ?

Sj pravm, jaz sem jih odspajkal pa odnesel v trgovino, pa je prodajalec zamenjal,baje so bli tapravi, samo malo močnejši.

__Devil__ ::

kej se to kupi? jaz bi kupo za avto :P

alexxxx ::

babica iz groba :) poglej datum teme :)
drugače pa klik klik

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ugani risanko (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Sedem umetnosti
45133398 (25344) DaMachk
»

Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
509772 (8290) Vanich
»

adijo grafična?

Oddelek: Zvok in slika
71042 (888) DrBekunis
»

Problem pri gf6600gt, Menjava ventilatorja !

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6902 (852) Klemzz
»

Slab performance računalnika

Oddelek: Strojna oprema
332013 (1402) Veron

Več podobnih tem