Forum » Strojna oprema » Crknjen disk - nerešeni podatki
Crknjen disk - nerešeni podatki
Trinitron ::
Ah ja... kdaj me bo izučilo, da si za pomembne podatke naredim back-up?
No ja, zadeva gre nekako takole. Dolgo časa je bilo vse vredu, potem pa pred kakšnim tednom računalnik začne spuščati čudne zvoke. Bzzzziiik kkrrrrrr czzzzzz bzzzziiik. No, mislil sem, da se je kakšen izmed številnih ventilatorjev nekoliko zataknil. Ampak zvoki so se nadaljevali še kakšen teden, dokler ni kar naenkrat zmrznil celoten zaslon. Ob ponovnem zagonu pa disk ni bil več berljiv.
Na njem je seveda cel kup neprecenljivih podatkov, zato vas vprašam, če obstaja vsaj še kakšna možnost, da dobim dol teh nekaj megabajtov podatkov, brez katerih imam za deset tednov odvečnega dela.
Obstaja mogoče v Ljubljani tudi kakšna firma, ki se ukvarja z reševanjem podatkov iz polmrtvih diskov? Ima kdo s tem izkušnje?
No ja, zadeva gre nekako takole. Dolgo časa je bilo vse vredu, potem pa pred kakšnim tednom računalnik začne spuščati čudne zvoke. Bzzzziiik kkrrrrrr czzzzzz bzzzziiik. No, mislil sem, da se je kakšen izmed številnih ventilatorjev nekoliko zataknil. Ampak zvoki so se nadaljevali še kakšen teden, dokler ni kar naenkrat zmrznil celoten zaslon. Ob ponovnem zagonu pa disk ni bil več berljiv.
Na njem je seveda cel kup neprecenljivih podatkov, zato vas vprašam, če obstaja vsaj še kakšna možnost, da dobim dol teh nekaj megabajtov podatkov, brez katerih imam za deset tednov odvečnega dela.
Obstaja mogoče v Ljubljani tudi kakšna firma, ki se ukvarja z reševanjem podatkov iz polmrtvih diskov? Ima kdo s tem izkušnje?
- spremenil: Trinitron ()
bluefish ::
obstaja firma, vendar računajo veliko ( Mikro Sistemi). Pobrskaj še malo po forumu, ker je podobna tema že bila in je bilo kar veliko povedanega.
EDIT: še link do iskalnih rezultatov s podobno temo na ST.
EDIT: še link do iskalnih rezultatov s podobno temo na ST.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
bobby ::
glih zadnjič sem bral v rač novicah. podjetje Kotar.
oni majo baje prav posebno sobico (dust free scena) pa vse ostale pripomočke. kolk je pa cena itd pa ne vem.
kotar
oni majo baje prav posebno sobico (dust free scena) pa vse ostale pripomočke. kolk je pa cena itd pa ne vem.
kotar
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
kekz ::
Jaz sem reševal že kar dosti diskov.
Najbolj simpl način je ponavadi (če je disk vsaj še malo berljiv) z linuxovim dd-jem. Še bolje, s patch-anim v ta namen.
Dostikrat pomaga manjava elektronike, če je ta fuč.
Nekoč, ko je zaribal ležaj in se disk ni več vrtel, pa sem disk povsem razstavil, z WD-40 namazal disk, sestavil in s še pol odprtega snel dol podatke (na njem je bila kadrovska in plače znanega slovenskega podjetja )
Ni bilo v "brezprašni" sobi in celo ene dva odtisa prstov sta se mi ponesrečila na ploščah . Saj nisem imel namena še 10 let laufati tega diska, zato to ni tako pomembno.
Najbolj simpl način je ponavadi (če je disk vsaj še malo berljiv) z linuxovim dd-jem. Še bolje, s patch-anim v ta namen.
Dostikrat pomaga manjava elektronike, če je ta fuč.
Nekoč, ko je zaribal ležaj in se disk ni več vrtel, pa sem disk povsem razstavil, z WD-40 namazal disk, sestavil in s še pol odprtega snel dol podatke (na njem je bila kadrovska in plače znanega slovenskega podjetja )
Ni bilo v "brezprašni" sobi in celo ene dva odtisa prstov sta se mi ponesrečila na ploščah . Saj nisem imel namena še 10 let laufati tega diska, zato to ni tako pomembno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kekz ()
Trinitron ::
Hvala vsem za odgovore.
Da bi sam razstavljal disk, se mi zaenkrat ne zdi prav pametna rešitev. Lahko pride do trajnih poškodb.
Mislim, da bom malo poklical po podjetjih, ki ste jih svetovali, pa bomo videli, kaj se še da narediti...
Da bi sam razstavljal disk, se mi zaenkrat ne zdi prav pametna rešitev. Lahko pride do trajnih poškodb.
Mislim, da bom malo poklical po podjetjih, ki ste jih svetovali, pa bomo videli, kaj se še da narediti...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reševanje podatkov s trdega diska - kje, za kakšno ceno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 23782 (9882) | darkolord |
» | Program za pridobitev izbrisanih datotekOddelek: Programska oprema | 6951 (6408) | T_F_7 |
» | Reševanje podatkov z defektnih trdih diskov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7744 (6200) | kretnichar |
» | Popravilo oziroma vsaj reševanje podatkov iz zjebanega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3686 (3416) | ant |
» | Reševanje trdega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1905 (1631) | civic_ |