» »

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

[Router] Asus WL500g Premium FAQ

««
12 / 13
»»

KlemenR91 ::

Pri pinganju in tracert povsod piše request timed out.
Prejle sem ugotovil da internet na mojmu tastarmu kompu deluje brez problemov. Zgleda je nekaj narobe s povezavo med računalnikom in routerjem(neke nastavitve hmmm)

Zgodovina sprememb…

r0b3rt ::

probaj pingat po ip-ju tisto kar ti ne najde po domeni, nedvomno je nekaj na bad z dns-ji... si poskusil z erase flash-om?

KlemenR91 ::

Isto se zgodi če pingam IP. erase flash verjetno nebo potreben, glede na to da na starem računalniku vse deluje OK.

r0b3rt ::

če pingaš ip te strani, ti ping ne skozi?
tega s starem računalnikom nisem razumel, je priklopjen na router in na njim normalno deluje?

KlemenR91 ::

Jap priklopen na router. Sem sprobal še PS3(wireless, sprobal tudi razne internetne strani preko njega in deluje vse) in xbox 360(wired) in oba delujeta brez problemov. Probal sem še streamanje filmov iz računalnika(TVersity) na PS3 in xbox 360 in vse lepo deluje.

r0b3rt ::

potem imaš probeleme samo na enem kompu?

KlemenR91 ::

Da samo na kompu imam probleme. Čudi me to da če povežem komp direktno na modem pa vse dela OK(isti kabel kot če povežem na router).

KlemenR91 ::

Ugotovu sm še da če hočem na slo-tech popravit svoj odgovor, ko kliknem pošlji mi tudi ne dela(ta stran ne obstaja), če pa napišem nov odgovor pa deluje OK
Zdele sem probu še v safe mode in vse deluje brez problema. Se opravičujem za double post

Zgodovina sprememb…

brez-imenko ::

No en par postov nazaj sem omenjal problem z omenjenim rovterjem in ta problem je biv ravno v njem saj sem potem zamenjal 2 ali 3 modeme in na njih tudi ni delovalo. Ker sem nazadnje dobil modem, ki ni imel brezžičnega dostopa sem začel razmišljati, ker z omenenim rovterjem ni bilo nić, o nakupu WL-530gV2 in ga nakncu tudi kupil. Kasneje se je izkazalo da ima WL500g Premium deloma "fentana" WAN vrata in je zato za bistvo njegove uporabe neuporaben. Anteno od tega routerja sem podrav proč in jo namontiral na WL-530gV2, zato da sem izboljšal domet (naslednjič moram nabaviti še dalšo, da bo domet še bolši :) ).

No kasneje sem v upanju, da bi še kaj iztisnil, še zmeraj poskušal različne finte. Kot sem omenil je WAN deloma "sfentan". Zakaj deloma? Zato ker ko sem ga povezal z navadno LAN vtičnico v računalniku je WAN zasvetil vendar mi je hkrati seveda javilo tudi napako povezave. Kasneje sem malo o tem povprašal gospodiča polža o tej težavi in mi je napisal, da bi lahko bil ta port skonfiguiran na LAN. Ali je to možno, saj je vmes bil router 2x na servisu in oni so mi trdili da WAN deluje? Ker nadaljnje še zmeraj nisem vedel kaj z njim početi sem mu v uponju da bo WAN deloval naložil DD-WRT pa nič, samo navduševal sem se nad tem kako mi je uspelo lepo naložiti nov Firmware.

Sedaj sem malo razmišljal, ker ne vem ali se da v DD-WRTju usposobiti oz nastavljati WAN(za zdaj se pač svetlobno niti ne odzove), tuhtal naložiti OpenWrt, samo kaj mi pomaga če pa nakoncu nebom vedel kako popraviti oz. odpraviti hrošča na WAN vhodu. Prosim zvetujete mi kako se bi lotil problema z WAN vhodom saj očitno nekaj še živi.

Serviserje oz. njih firmo bom pa javno osramotil in jih prijavil, ker me že od kar poznam to firmo samo nategujejo.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

aiko ::

Kasneje se je izkazalo da ima WL500g Premium deloma "fentana" WAN vrata in je zato za bistvo njegove uporabe neuporaben.


Oprosti, ampak to kar si tu napisal je totalno mimo. Imam tale router in deluje brezhibno z vsemi modemi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aiko ()

aiko ::

Če pa naložiš še zadnji dd-wrt, še IPTV gre lepo skozi njega.

SlimDeluxe ::

Lahko malo bolje razložiš tole IPTV varianto, kaj točno naj bi potem lahko imel... Gledal TV na kompu brez druge mrežne kartice in drugih monad?

brez-imenko ::

Kasneje se je izkazalo da ima WL500g Premium deloma "fentana" WAN vrata in je zato za bistvo njegove uporabe neuporaben.


Oprosti, ampak to kar si tu napisal je totalno mimo. Imam tale router in deluje brezhibno z vsemi modemi.

Misem mimo. Zakaj potem ne morem uporabljati brezžičnega omrežja in mi je router deloval le kot stikalo in nič drugega? HALO. Ta vhod mi nepravilno deluje odkar mi je strela skurila modem, če mi router nebi deloval(od strele) bi ha zalučal v smeti tako pa ko sem ga priklopil ni deloval WAN vhod. Ko sem ga priklopil na navadna LAN vrata v računalniku se je pa odzval. Zato mi napišite kako ta BAG odpraviti če je kakšen heker tu gori(nekaj pametnih je zagotovo :)) ). Ja menda naj bi deloval tudi preko LAN vrat. Kako ga potem skonfiguirat na DD-WRTju da bo deloval brez problema?
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

aiko ::

Pa takoj povej, da je bila tu strela vmes..lol.. Ker, če ti je skurla modem, je verjetno po kablu tudi wan port dobil "udarec"... In to NI bug, to je router fuč (strela, remember?).

Jammer: ja, z novim dd-wrt, ni več potrebe po drugi mrežni kartici, za gledanje iptv na pc-u/pc-ih. BP lavfa iptv na 2 kompih + 10 mbit internet (full load).

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aiko ()

aiko ::

Aja, btw... možno, da se ti wan odzove na ping, vendar promet pa ne gre skozi (zato so rekli da wan deluje - nesposobni serviserji). Verjetno so zadevo priklopli, pingali in izklopli.
To, se mi je dogajalo na enem D-Linku in sicer na portu LAN 2(po dveh letih). Port si lahko normalno pingal, promet skozi pa no-go. Kaj je bilo: na tem portu je bil priklopljen Access Point na strehi. Po nekem deževnem/bliskajočem dnevu je port nehal delat, Access Point pa je bilo potrebno na novo sflešat (prenapetost).

SasoS ::

Na teh Asusih lahko z VLANi določiš katerikoli port za WAN ali pa celo narediš da se vsi skupaj obnašajo kot lan porti...ali pa je vsak svoj WAN :D

brez-imenko ::

Ja lahko potem v praksi vidim, da se mi LAN port normalno odzove, da potem deluje vse vključno z vsemi opcijami, ki jh ponuja. Itak sem obupal nad škatl,o ko se mi bo dalo se bom spet malo igral z njo.

@aiko Ben potm se pravi, da bi se omenjeni port WAN dalo zrihtat, da bi deloval? Samo nimam niti kančka pojma kako? Ker res se mi zdi čudno, ker v predprejčnjem postu si omenil, da je sunek prebil, v prejšnjem pa potem, da ko so ga testirali so ga samo na podlagi pinganja. Saj pravim čidno je to, ko ga priklopim na WAN vrata nedeluje niti se lučka ne odzove kot bi se morala, ko ga priklopim na LAN pa lučka normalno zasveti. Če ni druge opcije ali bi moral zadevo flešat s OpenWrt, ker tam menda se, da vse prikrojiti po lastnih zamislih? Menda je potem uporaben tudi za experimentiranje npr. za kakšno robotiko.:))
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

znovak ::

Nisem dovolj v stosu z ruterji. Dobil sem Asusev WL500g Premium, vendar je zagesliran in ne vem kako bi stvar lahko sploh se uporabljal. Do sedaj sem imel Swixa, pa je taksen drek od ruterja, da sem ostal skoraj se brez tistih par kocin na glavi. Ima kdo nasvet kako geslo zbrisat. Hvala.
Z.Novak

r0b3rt ::

erase flash?

aiko ::

Drži reset gumb kakih 20 sekund, pa ti bo vse ruknilo na tovarniške nastavitve, če se prav spomnem.

znovak ::

flash sem reseteriral (vsaj poskusal sem - brez uspeha) reset drzal eno minuto tudi brez uspeha (samo pri tem imam dva knofka - eden za restore, eden pa za setup) Samo zmiga napajanje, ce imam vkljucen kabelski modem potem zmiga wlan. Tudi ko pritisnem restore in vklucim napajanje je stvar ista.
Z.Novak

znovak ::

ko poskusam preiti zna naslov 192.168.1.1 se ne zgodi apsolutno nic - enostavno se ne konektira pa tudi geslo ne isce??
Z.Novak

SlimDeluxe ::

Hm, ko sem jaz svojega pred nekaj dnevi resetiral, sem samo enkrat pritisnil, nisem nič držal, pa mi je vrnilo vse na tovarniške nastavitve.
To sem naredil zato, ker mi je začel padati dol WLAN, žični pa je še naprej delal, le da na admina nisem mogel priti. Zaenkrat po resetu deluje, držimo pesti da bo še, ker tudi keša za drugega nimam atm =)

znovak ::

Stvar je v tem da se tudi zicno ne vidita dva racunalnika, pa tudi z racunalnikom ne morem na net. Je vazno da se povezujem preko kabelskega modema?
Z.Novak

SlimDeluxe ::

Nope,
v prvi vrsti bi ti morala delovati mreža, torej lokalno bi se morala tvoj PC in ruter videti.
Default za tale Asus je res 192.168.1.1 zato je stvar res čudna, če ga ne bi imel tudi jaz bi ti rekel, da poizkusi še 192.168.0.1.
Očitno imaš kable OK, ker če ne, ne bi prej mogel videti, da je bilo geslo. Za vsak slučaj še preveri, če tako na ruterju kot na PCju ob kablu sveti zelena (ali morda rumena) lučka.
(ene naprave imajo za 10mbit rumeno lučko, ko je na 100mbit pa je zelena)

znovak ::

Na PC mi gori ob mreznem kablu rumena lucka, isto kadar je direktno povezan na modem in povezava pri direktni povezavi deluje, preko ruterja pa ne. Poskusal bom se enkrat z resetom preko pina 9, ce ne bo sel pa ruter v klump. Me je spravil ob zivce kot swix. Moral bom nabaviti kaksen soliden ruter po zmerni ceni, cena pa ne bo smela uplivati na kvaliteto povezave v hisnem krogu (cca 100 m). Nasvet?
Z.Novak

SlimDeluxe ::

Ne vem, teli domači ruterji težko lovijo kej skozi betonske zide.
Tiste 100m obljube pa lahko jemlješ resno samo če živiš v ameriški kartonarici =)
Drugače imam dobre izkušnje tudi z Belkinom, je bolje lovil kot ta Asus (bi ga še imel, če ga ne bi brat ob selitvi odnesel).
Aja pa če boš metal tega stran, ga raje dej na bolho - za malo soldov ali podarim, ker kakšen maher ga že zna poštelati.

Zgodovina sprememb…

steev ::

Kaj pa če je brickan?
:|

Bug ::

ellow

Da ne odpiram nove teme
dobil sem wl500gx
hocem enablat jffs2... to storim, spucam jffs2 - preko www vmesnika
po restartu mi izpise: Total / Free Size 64.00 KB / 0
Torej ni nic spucalo
Poskusim preko konzole:
nvram set jffs_mounted=1
nvram set enable_jffs2=1
nvram set sys_enable_jffs2=1
nvram set clean_jffs2=1
nvram set sys_clean_jffs2=1
nvram commit
reboot

na www vmesniku mi spet izpise Total / Free Size 64.00 KB / 0
v konzoli df komanda izpise plac: /dev/mtdblock/4 64 64 0 100% /jffs
torej je 100% poln

Kaj naj naredim, da bo tega firbca spucalo? :D

firmware v uporabi: dd-wrt.v24-12307_NEWD_std-nokaid_usb

lp,
bug
It's a basic truth of the human condition that everybody lies.
The only variable is about what.

GrimReaper ::

No pa je šel router po treh letih uporabe, vse lučke so začele goret. Sem pa takoj kupil RT-N15, ker brez routerja ne gre.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

GrimReaper ::

To pa skor ne morš verjet, nov router je začel zajebavat, prekinjala se je internetna povezava. Potem sprobam starega WL500gP na nov napajalnik (ima iste tehnične podatke), in router dela.
Zdej samo še upam da dobim 110EUR nazaj za tole sranje od routerja, ki ti gre po dveh dnevih crknit. 1Gbit povezave pa tako ne rabim.
Imam pa na WL500gP 1.9.2.7-10 (2008-03-30) oleg firmware. Je to to, al se da dobit že kaj boljšega?
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

All ::

Napajalnik je tudu mojmu tamaumu crknu.....(zamenjal kondenzator 1000 mikro , 10V pa šplia k nov)
Sna pa nekje tomatota z USB podporo najdla...

Opis


Dolpoteg

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: All ()

r0b3rt ::

kaj je pa z dd-wrt narobe?

aiko ::

DD-wrt v24 sp1 ima določene buge :(. Baje je v24 sp2 zunaj (sem videl po forumih, da jo folk uporablja) a nimam pojma kje jo dobit.

Kaj ta Tomato je cool z usb podporo? (tomato-1.23-ND-USB-v25-Ext.rar)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aiko ()

r0b3rt ::

mogoče to? in greš ->v24->Broadcom->Asus oz. http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/download...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0b3rt ()

blaz_ ::

No pa je šel router po treh letih uporabe, vse lučke so začele goret. Sem pa takoj kupil RT-N15, ker brez routerja ne gre.


hmm zanimivo, pr men so tut začele kr naenkrat goret vse lučke, power je bla pa izkloplena... sam k še ni tolk str, tko da ma še garancijo, občasno se je še postavu pa delov neki cajta, sam k sm prklopu še kkšn komp, se je pa non-stop resetiravov, čudno skratka...
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

Voip ::

Pozdravljeni.

Stvar je sledeča : Imam Asus WL 500g Premium in včeraj zvečer se zgodi sledeče.

Vse lučke so začele utripat - pač crash down. Zaženem običajno proceduro... Po 1h ga spravim k sebi.

Ostaja pa samo en problem. Router deluje super pri wireless povezavi. Ko nanj želim žično priklopiti en oziroma dva kabla za stacionarna računalnika se vse sesuje. Torej je problem pri kabelski povezavi.

Se komu kaj sanja kaj bi bilo.

SasoS ::

tako kot pravijo vsi - napajalnik. Če se router čudno obnaša, resetira, karkoli...je najprej za zamenjat napajalc. Mogoče daje ravno prav štroma, pa ko se prižge še ena ledica vse skupaj crkne :D

aiko ::

mogoče to? in greš ->v24->Broadcom->Asus oz. http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/download...


Ta ni sp2. Je navadna v 24.

lp

r0b3rt ::

mogoče to? in greš ->v24->Broadcom->Asus oz. http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/download...


Ta ni sp2. Je navadna v 24.

lp


potem pa tu vpišeš oznako kateri router

Jose ::

Še jaz pristavim svoj piskrček.
Moj WL500-gp je v redu delal in sem ga pustil pri miru. Danes se ob vklopu računalnika sploh računalnik ni povezal in mreže ni bilo. Tudi vse ledice na routerju so stalno gorele. Pingati ga ni šlo, crknilo je vse, tudi wireless. Zdaj sem na netu direktno brez routerja, kar me niti preveč ne moti, moti pa me, da se ne morem povezati z ostalimi PCi, ki jih imam v mreži. A je to znani problem ali pa sem imel "srečo". Če ni kake rešitve, bo treba kupiti kaj novega.

Hvala, JOSE.

Karen ::

Če ne pomaga reboot in če ne pomaga niti hard reset (s tem pobrišeš vse nastavitve, ampak to lahko nazaj nastaviš) - mislim da držiš reset tipko ene 20 sekund, potem je imho crknil oz. se zabrickal (kak previsok tok ipd.). Meni se je to zgodilo na Linksys-u ko sem ga izštekal iz štroma - samo iz pritličja v 1. štuk sem ga odnesel in je bilo to to. Potem sem ga debrickal (če ni kaj hardware-skega navadno gre)... poišči na guglu "how to debrick Wl500-gp" če sploh je to ta težava - preveri če je kaj drugega - mogoče kdo izklopil lan konektor ipd...

SasoS ::

Najprej zamenjaj napajalc. Potem se pa igraj. Povedano že 1001x...
Da, tudi če napajalnik crkne lučke lahko še gorijo.

Jose ::

Hvala SasoS, verjetno imaš prav, saj originalni napajalnik ne da napetosti od sebe. Sem pa na Asusovem forumu našel podoben odgovor.

Ker je ta tema dolga 11 strani in nisem vedel, da je bilo na to vprašanje že odgovorjeno sem postavil to isto vprašanje še enkrat.

LP, JOSE

SasoS ::

Moj isti odgovor je 2 posta gor :D

enrique ::

Ali bi mi morda lahko kdo pomagal pri mojem problemu. In sicer rad bi "sparil" USB modem Huawei E1750 in ruter asus wl-500gp. Zadeva deluje z neuradnim firmwareom "cdmawifi", ampak mojega modela ni vnešenega v tem firmwareu, zato ga je v ruter potrebno ročno vnesti preko telneta. Na forumu kjer se dobi ta firmware je zapisano kako se to stori, ampak žal v češkem jeziku. S telnetom pa tudi nisem toliko domač da bi vedel kako in kaj???

Navdih sem dobil v tem vodiču
http://www.dreamdesign.si/priporocamo/a...

Kako se vnese modem Huawei E1750 v ruter:
http://www.koppel.cz/conferences/viewto...

Spletna stran od CDMAWIFI
http://koppel.cz/cdmawifi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: enrique ()

x.sci ::

Torej si uspel sflashat?

Rabis se samo telnetat, se logiras, v konzolo napises 'vi /usr/local/etc/usb_modeswitch.conf', potrdis z enter (odpre se ti text editor). Stisnes 'i', da lahko noter naklofas tistih par vrstic (DefaultVendor...), stisnes escape, ':wq' + enter. Ko prides nazaj v konzolo, pa se 'flashfs save && flashfs commit && flashfs enabled' + enter. To je to menda :)

enrique ::

x.sci je izjavil:

Torej si uspel sflashat?

Rabis se samo telnetat, se logiras, v konzolo napises 'vi /usr/local/etc/usb_modeswitch.conf', potrdis z enter (odpre se ti text editor). Stisnes 'i', da lahko noter naklofas tistih par vrstic (DefaultVendor...), stisnes escape, ':wq' + enter. Ko prides nazaj v konzolo, pa se 'flashfs save && flashfs commit && flashfs enabled' + enter. To je to menda :)


Nisem še uspel. Ko stisnem wq mi javi da je q neveljaven. Ali si ti kaj bolj domač v Linuxu in telnetu?

x.sci ::

Lahko poskusis najprej ':w', pa potem ':q'...

enrique ::

x.sci je izjavil:

Lahko poskusis najprej ':w', pa potem ':q'...


Ali bi mi lahko ti morda preko teamviewer-ja to naredil?
««
12 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710058 (3477) bimmer-mb
»

Asus RT-N16 DD-WRT print server

Oddelek: Omrežja in internet
61059 (949) errhec
»

Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharing

Oddelek: Omrežja in internet
96727 (3131) coyotee
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415148 (12895) neres
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433477 (2242) trnvpeti

Več podobnih tem