Forum » Omrežja in internet » [Router] Asus WL500g Premium FAQ
[Router] Asus WL500g Premium FAQ
masterpsi ::
Jst mam tut 2problema za začetek s tem routerjem:
1. wireless povezava ima visok ping in packet loss. Pingam router 60% časa je vse uredu-ping pod 10ms, 40% časa pa ima ping 500ms-5000ms in več! Velikokrat se zgodi ping timeout. Pri žični povezavi seveda ni teh težav. Koliko daleč nese nisem probal. Testiral sem na razdalji ene 5m.
2.torrenti ne delajo. Program Download Master se ne poveže z routerjem. v usb port sem priklopil usb ključ 2GB in ga je zaznalo bre problema.
Nadgradil sem ga z zadnjim firmwire-om (1.9.7.4) pa še vedno ne dela. Za enkrat to .. bom pa še updejtal ko bojo kaki novi problemi
LP
1. wireless povezava ima visok ping in packet loss. Pingam router 60% časa je vse uredu-ping pod 10ms, 40% časa pa ima ping 500ms-5000ms in več! Velikokrat se zgodi ping timeout. Pri žični povezavi seveda ni teh težav. Koliko daleč nese nisem probal. Testiral sem na razdalji ene 5m.
2.torrenti ne delajo. Program Download Master se ne poveže z routerjem. v usb port sem priklopil usb ključ 2GB in ga je zaznalo bre problema.
Nadgradil sem ga z zadnjim firmwire-om (1.9.7.4) pa še vedno ne dela. Za enkrat to .. bom pa še updejtal ko bojo kaki novi problemi
LP
J3RZ ::
jz mam pa še en problem s tem routerjem, namreč blokira mi krene strani in slike...probu izklopt firewall pa to, pa še vedno blokira.
možno da je z nastavitvami povezave oz. dnsja kej narobe, glede na to da ne odpre sam nekaterih strani (kr velik)
možno da je z nastavitvami povezave oz. dnsja kej narobe, glede na to da ne odpre sam nekaterih strani (kr velik)
pajdo ::
Kupil sem tale router Asus WL500g Premium, ga priklopil ter nastavil ter priključil zunanji trdi disk. Vse mi dela OK. Moti me samo Dowload Master. Ta mi tudi dela, samo je precej primitiven. Zato ga bi rad zamenjal uradni firmware za custom. Vem da je bilo veliko napisano na teh straneh o tem, vendar bi rad, da mi to opravi ter priključi disk nekdo ki je to že dela, s tako delujočim routerjem. Zato naprošam nekoga med Mariborom, Dravogradom, Ravnami ter Velenjem za pomoč. Nekatere stvari pač presegajo moje zmožnosti.
LP
verdnikj@hotmail.com
LP
verdnikj@hotmail.com
steev ::
Ker so ti custom fwji vecinoma bazirani na linuxu, lahko das gor kak linux torrent odjemalce. ctorrent npr.
:|
poga ::
pozdravljeni,
zanima me, ce bi na tem routerju delovala naslednja kombinacja:
"built-in" torrent + HDD v brezzicnem zunanjem oz. wireless ohisju. Povdarek je na wirelles povezavi HDDja na router in ne preko USB porta, za katerega vem da to podpira.
Ce ne - obstaja kaksen drug router, ki bi to podpiral, s tem da cena ostane pod €100?
lp,
PoGa
zanima me, ce bi na tem routerju delovala naslednja kombinacja:
"built-in" torrent + HDD v brezzicnem zunanjem oz. wireless ohisju. Povdarek je na wirelles povezavi HDDja na router in ne preko USB porta, za katerega vem da to podpira.
Ce ne - obstaja kaksen drug router, ki bi to podpiral, s tem da cena ostane pod €100?
lp,
PoGa
CaqKa ::
jaz sem si pa zdaj dal ddwrt 24 std na wl500g, pa imam težavo.. nastavim na static ip in vpišem svoj ip in gateway in dnse.. pa mi wan ne dela. (podatki pa to so pravi, sicer sedaj nebi bil tukaj)
hmm zanimivo.. sedaj sem gor dal fw ko ga je nekje postal steev, tistega router.rar pa čudežno dela. s tem da z nvram.trx iz tega arhiva ni delalo sploh. flashno sem ga z asus programom. izklopil iz 220, držal gumb restore, ga nazaj vklopil in čez nekaj sekund spustil gumb.
zdaj pa težave z ipkg
tol e je že sicer bilo vendar pri meni ipkg update ne prime (stran download.openwrt.org je dosegljiva iz routerja)
~ # ipkg install kmod-usb-uhci ERROR: File not found: //jffs/usr/lib/ipkg/lists/whiterussian You probably want to run `ipkg update' ERROR: File not found: //jffs/usr/lib/ipkg/lists/non-free You probably want to run `ipkg update' ERROR: File not found: //jffs/usr/lib/ipkg/lists/backports You probably want to run `ipkg update' /bin/ipkg: /bin/ipkg: 1188: cannot open /jffs//jffs/usr/lib/ipkg/status: No such file /bin/ipkg: /bin/ipkg: 1188: cannot create /jffs//jffs/usr/lib/ipkg/status: Directory nonexistent /bin/ipkg: /bin/ipkg: 1188: cannot create /jffs//jffs/usr/lib/ipkg/status: Directory nonexistent ERROR: File not found: //jffs/usr/lib/ipkg/lists/whiterussian You probably want to run `ipkg update' ERROR: File not found: //jffs/usr/lib/ipkg/lists/non-free You probably want to run `ipkg update' ERROR: File not found: //jffs/usr/lib/ipkg/lists/backports You probably want to run `ipkg update' ipkg_get_install: ERROR: Cannot find package kmod-usb-uhci in //jffs/usr/lib/ipkg/lists ipkg_get_install: Check the spelling and maybe run `ipkg update'. /bin/ipkg: /bin/ipkg: 1188: cannot open /jffs//jffs/usr/lib/ipkg/status: No such file
tol e je že sicer bilo vendar pri meni ipkg update ne prime (stran download.openwrt.org je dosegljiva iz routerja)
vedno bolj mi izgleda kot da imam težave z dovoljenim dostopom..
obični root/admin mi ne dovoli z vijem urejat kakšnih fajlov (/etc/ipkg.conf) prav tako mi ne dovoli kreiranja fajlov.. datotek ne potegne dol tudi ko daš ročno..
recimo ipkg install http://downloads.openwrt.org/whiterussi...
zdaj sem pa preko web vmesnika spremenil username in geslo in sploh več v router ne pridem, ne s starim ne z novim geslom... kr neki.
obični root/admin mi ne dovoli z vijem urejat kakšnih fajlov (/etc/ipkg.conf) prav tako mi ne dovoli kreiranja fajlov.. datotek ne potegne dol tudi ko daš ročno..
recimo ipkg install http://downloads.openwrt.org/whiterussi...
zdaj sem pa preko web vmesnika spremenil username in geslo in sploh več v router ne pridem, ne s starim ne z novim geslom... kr neki.
pingec ::
Meni pa ipkg update normalno deluje. Imam gor v23 SP3.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
sem malo po vidmarjevem blogu spet skakal pa sem zasledil en dokaj eyecandy všečen firmware za linksyse - Tomato Firmware | polarcloud.com, dela tudi na 500g premium, sicer naj nebi imel supporta za usb... bo trebalo razmislit ča ge tudi na običnega 500 spravim..
Mavrik ::
Zadeva mora delati. Meni dela na 550gE (sicer je trebalo nekaj popravljanja, samo je avtor obljubo da bo v naslednji verziji porihtano).
The truth is rarely pure and never simple.
mcrastur ::
Zdravo,
imam isti router. Zelim si samo to da bi lahko firewall popolnoma sklucil ! oziroma da bi lahko uporabil Virtual DMZ za vse računalnike priklucene na ta router.
Port forwarding in use to sranje meni ni nikoli uspelo. Pa ne mi prosm linkat na portforward page, ker sem to že dal čez
imam isti router. Zelim si samo to da bi lahko firewall popolnoma sklucil ! oziroma da bi lahko uporabil Virtual DMZ za vse računalnike priklucene na ta router.
Port forwarding in use to sranje meni ni nikoli uspelo. Pa ne mi prosm linkat na portforward page, ker sem to že dal čez
To mislim da ni cisto mogoce. Ker ze NAS je nek 'firewall'. Če pa ga želiš uporabljati kot nek brezžični switch pa preklopi v access point mode.
jaz sem zdaj dal open wrt gor.. verjetno se bom moral kr malo pošpilat predno bo vsek kot želim..
zamenjal sem /etc/banner ascii slikco, spremenil prompt vrstico (export PS1="\[\033[1;31m \u\033[1;37m@\033[1;32m\h:\033[1;37m\w\$\033[0m") trebalo jo je dodat/spremenit v /etc/profile, prejle sem pa še inštaliral irssi in pa screen (za IRC). usb ključ ob bootu zmounta in je dostopen na /mnt/disc0_1, morem še malo pogledat kako se programi tja inštalirajo... imam preko usb huba prikloplen trenutno gor printer in dva ključka, pa anjde samo enega...
bom pa verjetno tole si še malo prerihtal, potem pa bom verjetno še tomatota sprobal.
zamenjal sem /etc/banner ascii slikco, spremenil prompt vrstico (export PS1="\[\033[1;31m \u\033[1;37m@\033[1;32m\h:\033[1;37m\w\$\033[0m") trebalo jo je dodat/spremenit v /etc/profile, prejle sem pa še inštaliral irssi in pa screen (za IRC). usb ključ ob bootu zmounta in je dostopen na /mnt/disc0_1, morem še malo pogledat kako se programi tja inštalirajo... imam preko usb huba prikloplen trenutno gor printer in dva ključka, pa anjde samo enega...
bom pa verjetno tole si še malo prerihtal, potem pa bom verjetno še tomatota sprobal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
delfinus ::
Vprasal bi nekaj prakticnega in sicer, kaksen imate kaj domet s tem routerjem. Sam ga imam ze kaksno leto in se mi zdi,da je domet bol tako, tako. Stanovanje se nekako za silo pokrije. Ste zamenjali anteno, dodali kaksen drug firmware, nastavili v nastavitvah in pri tem opazili, da se je kaj izboljsalo?
lp, D.
lp, D.
pingec ::
Ja, na splošno je domet teh asusov mal slabši. Tudi mene pa zanima če je kdo kaj uspel izboljšat domet in kako :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
glede na to da imam kabl in nimam adsla.. predvidevam da lahko vse ppp in pppoe zadeve odinštaliram?
glede na to da imam optiko, a vcasih sem imel adsl.. predvidevam da lahko vse pppoe stvari odinstaliras.
SasoS ::
Odvisno...če imaš squashfs potem ne moreš odinštalirati nič saj je root particija ro :) Če pobrišeš, ti samo na jffs-u označi da teh fajlov ne prikazuje...
kako sploh začnem programe inštalirat na flash?
flash mi namreč prepozna... tudi mountanega imam.. celo automount dela..
ker se malo bojim da če bom še amule in en torrent klient gor rukna, da bo malo placa za programe zmanjkalo..
naslednja zadeva.. printer.. po zgornjem vodiču... imam sicer openwrt gor ampak to nima veze.
inštaliran cups, kmod-usb-printer, kmod-usb-*. dmesg izpiše:
printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 3 if 0 alt 1 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x1017
printer.c: usblp1: USB Bidirectional printer dev 4 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x10A2
ja dva printerja.. lp0 je pixma, lp1 je laserjet (tega ni problem configurirat), za pixmo pa mi winsi ves čas javljajo da je printer offline. v driverju je port na 9000 naštelan, cups (http://192.168.1.1:631) ga lepo najde, napiše njegovo ime, pokaže na katerem portu je in še napiše da je bidirection enejblan... v winsih je bidirect tudi enejblan.. ampak neče..
nevem če bom šel tomatota, sprobat, sem včeraj namreč nekak ugotovil da nima ipkg, kar pa bi za mene bilo malo preveč hardcore za štelanje. mogoče bom x-wrt butno gor.
flash mi namreč prepozna... tudi mountanega imam.. celo automount dela..
ker se malo bojim da če bom še amule in en torrent klient gor rukna, da bo malo placa za programe zmanjkalo..
root@NetAngels:/$df -h Filesystem Size Used Available Use% Mounted on /dev/root 1.0M 1.0M 0 100% /rom none 7.0M 40.0k 6.9M 1% /tmp /dev/mtdblock/4 2.2M 2.1M 92.0k 96% /jffs /jffs 1.0M 1.0M 0 100% / /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 499.0M 8.0k 499.0M 0% /mnt/disc0_1 /dev/scsi/host1/bus0/target0/lun0/part1 953.8M 696.5M 257.4M 73% /mnt/disc1_1
naslednja zadeva.. printer.. po zgornjem vodiču... imam sicer openwrt gor ampak to nima veze.
inštaliran cups, kmod-usb-printer, kmod-usb-*. dmesg izpiše:
printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 3 if 0 alt 1 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x1017
printer.c: usblp1: USB Bidirectional printer dev 4 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x10A2
ja dva printerja.. lp0 je pixma, lp1 je laserjet (tega ni problem configurirat), za pixmo pa mi winsi ves čas javljajo da je printer offline. v driverju je port na 9000 naštelan, cups (http://192.168.1.1:631) ga lepo najde, napiše njegovo ime, pokaže na katerem portu je in še napiše da je bidirection enejblan... v winsih je bidirect tudi enejblan.. ampak neče..
nevem če bom šel tomatota, sprobat, sem včeraj namreč nekak ugotovil da nima ipkg, kar pa bi za mene bilo malo preveč hardcore za štelanje. mogoče bom x-wrt butno gor.
Zgodovina sprememb…
Kaj pa čebi probal zamenat protokol iz RAW na LPR. Iščem če se da.
Pa še neki: Šele zej sem opazil da sem pisal HawTo namesto HowTo.
Pa še neki: Šele zej sem opazil da sem pisal HawTo namesto HowTo.
CaqKa: ena varjanta je da inštaliraš z ipkg -dest dest_name, druga (bolj elegantna :)) je pa da imaš cel root tudi na zunanjem disku in naštimaš v init skriptah da bi ob bootu zamenja root...x-wrt je isti, le webgui je drugačen (ki ga lahko inštaliraš tudi na openwrt kot paket...)
Tonći ::
Zanima me, če ima ta ruter možnost, da ima en od računalnikov v omrežju dostop do interneta samo določen dan od določene ure do določene ure!?
Se da!
Klik
Tako nekako izgleda to - določiš ipje, mace, in določiš od kdaj do kdaj so lahko na netu, kateri dan v tednu. Je pa to za DD-WRT firmware.
Klik
Tako nekako izgleda to - določiš ipje, mace, in določiš od kdaj do kdaj so lahko na netu, kateri dan v tednu. Je pa to za DD-WRT firmware.
to da sta open in x wrt skorajda ista azdeva opažam ja..bom z xwrtjem imel malo več web pregleda kar mi itak paše..
sasos tnx.. bom sprobal tole zadevo..
me pa še zanima če mi zaupaš kje so init skripte in kak se root zamenja.. to je kaka finta z chroot?
samo če bi root naštimal na zunanji disk potem verjetno ruter brez diska sploh nebi špilal, al?
najraje bi imel samo mulo in torrenta na extra disku ker tista nista tolko važna za delovanje tega routerja.
tonći glede na to da na routerju laufa linux, le-ta omogoča skorajda kaj si zmisliš, samo treba si je poiskat pravi firmware in si ga malo prilagodit.
mislim pa da so tudi tisti olegove firmwarei imeli možnost da si nastavljal take finte.
sasos tnx.. bom sprobal tole zadevo..
me pa še zanima če mi zaupaš kje so init skripte in kak se root zamenja.. to je kaka finta z chroot?
samo če bi root naštimal na zunanji disk potem verjetno ruter brez diska sploh nebi špilal, al?
najraje bi imel samo mulo in torrenta na extra disku ker tista nista tolko važna za delovanje tega routerja.
tonći glede na to da na routerju laufa linux, le-ta omogoča skorajda kaj si zmisliš, samo treba si je poiskat pravi firmware in si ga malo prilagodit.
mislim pa da so tudi tisti olegove firmwarei imeli možnost da si nastavljal take finte.
Zgodovina sprememb…
Openwrt se začne bootat v /etc/preinit. To je vedno na squashfs, torej ne moreš spreminjati tega fajla razen če sam kompajlaš firmware. Potem se požene /sbin/mount_root, ki squashfs vrže v /rom, mounta jffs na /jffs in naredi mini_fo na / (funkcija fopovot v /bin/firstboot). Ideja je, da nekam v /etc/init.d daš skripto, ki proba zmoutat externi disk, in če rata, potem zamenja root particije, če ne, pač laufa naprej iz fleša :)
Ure z lahkoto določaš s cron skripto :)
Ure z lahkoto določaš s cron skripto :)
Btw, če koga zanima - sam imam svojo verzijo firmwara, ki je ubistvu OpenWRT cvs verzija + x-wrt GUI + nekaj patchev (predvsem najnovejši 4.80.53.0 broadcomov wireless driver, ki mogoče nekaj izboljša wifi signal) ter ogromno dodatnega softwara (tcpdump, iptraf, ebtables, ext3 in cifs kernel moduli, multicast support, midnight commander ). Firmware je dosti velik (4MB), a na asusu po inštalaciji še vedno ostane 3.7MB, ki ga dejansko potem ne rabiš več za sistemske programe :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
kak ti ostane še 3.7 mega?
a ni samo 4 mb nasploh gor placa?
imaš amule pa kak torent klient gor? sambo?
a ni samo 4 mb nasploh gor placa?
imaš amule pa kak torent klient gor? sambo?
windhunter ::
Imam ASUS wl-500gP in OLEG Firmware (najnovejši). Gor mam priklopljen printer in USB disk.
1)
Disk ima ext2 particijo. direktoriji so bili narejeni z originalnim firmware-om. Sedaj (z olegovim fw) diska ne morem brati.
če vpišem \\192.168.1.1 se mi nič ne pojavi. Zakaj? Prav tako ne deluje ftp (predvidevam da iz istega razloga).
Ali mora biti na USB disku ext3? Kako ga spremenim iz ext2 --> ext3 (z linuxom nisem domač, sicer imam live distribucijo knoppix ali ubuntu)?
2)
Če hočem usposobiti še kamero, ali moram imeti poleg tudi priklopljen disk? Ali je že kdo počel kaj podobnega? Mogoče z logitech quickcam messenger? Meni je še ni uspelo usposobiti.
hvala
matej
1)
Disk ima ext2 particijo. direktoriji so bili narejeni z originalnim firmware-om. Sedaj (z olegovim fw) diska ne morem brati.
če vpišem \\192.168.1.1 se mi nič ne pojavi. Zakaj? Prav tako ne deluje ftp (predvidevam da iz istega razloga).
Ali mora biti na USB disku ext3? Kako ga spremenim iz ext2 --> ext3 (z linuxom nisem domač, sicer imam live distribucijo knoppix ali ubuntu)?
2)
Če hočem usposobiti še kamero, ali moram imeti poleg tudi priklopljen disk? Ali je že kdo počel kaj podobnega? Mogoče z logitech quickcam messenger? Meni je še ni uspelo usposobiti.
hvala
matej
There are 10 types of people in this world,
those that understand binary, and those that don't.
rfmw ::
Asus WL500GP FTP vrpasanje:
Imel sem en sam USB kljucek, na katerem je /ftp_pub direktorij. Stvar zelo lepo deluje.
Dokupil sem se en USB kljucek. Kako naj dodam ta drugi kljucek v obstojeci FTP? Kaksna mora biti struktura in imena direktorijev na obeh kljuckih, kaj se spremeni za prvega?
Imam originalen ASUS firmware. To bi znal resiti tudi kak Linux privrzenec - torej, kako dva diska spraviti na en FTP? Zal o Linuxu nimam pojma, zato vsakrsen nasvet dobrodosel!
Imel sem en sam USB kljucek, na katerem je /ftp_pub direktorij. Stvar zelo lepo deluje.
Dokupil sem se en USB kljucek. Kako naj dodam ta drugi kljucek v obstojeci FTP? Kaksna mora biti struktura in imena direktorijev na obeh kljuckih, kaj se spremeni za prvega?
Imam originalen ASUS firmware. To bi znal resiti tudi kak Linux privrzenec - torej, kako dva diska spraviti na en FTP? Zal o Linuxu nimam pojma, zato vsakrsen nasvet dobrodosel!
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
>>> Če hočem usposobiti še kamero, ali moram imeti poleg tudi priklopljen disk? Ali je že kdo počel kaj podobnega? Mogoče z logitech quickcam messenger? Meni je še ni uspelo usposobiti.
priklopljena kamera na router pomeni to da ti odsurfaš na stran od routerja in lahko tam gledaš sliko od webcam (torej na spletni strani), ni pa to mišljeno da bi to delalo skupaj z kakim messengerjem.. tole je bolj kot videonadzor mišljena funkcija.
priklopljena kamera na router pomeni to da ti odsurfaš na stran od routerja in lahko tam gledaš sliko od webcam (torej na spletni strani), ni pa to mišljeno da bi to delalo skupaj z kakim messengerjem.. tole je bolj kot videonadzor mišljena funkcija.
windhunter ::
Ne razumem, kaj ima to veze z mojim vprašanjem. Logitech Quickcam Messenger je model web kamere. Kolikor vem, za prikazovanje na spletni strani obstajata 2 načina. Da se slika generira in shrani na disk ter prikazuje od tam, lahko pa da se generira v asp / php / aspx strani in direktno pošlje kot response. Kako je to izvedeno z Asusovem fw, ne vem. Vem pa, da meni kamere ni uspelo usposobiti ter iščem razloge za to.
There are 10 types of people in this world,
ne ni treba imet diska zraven. oni pwc driver za kamere more bit gor.
kolkor se spomnim je na orginal meni delalo.. potem ko sem pa dal olega gor pa več nisem testiral ker nimam kamere...
pwc: http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/kmod-pwc_2.4.30-brcm-5_mipsel.ipk
//urejena povezava
kolkor se spomnim je na orginal meni delalo.. potem ko sem pa dal olega gor pa več nisem testiral ker nimam kamere...
pwc: http://downloads.openwrt.org/whiterussian/packages/kmod-pwc_2.4.30-brcm-5_mipsel.ipk
//urejena povezava
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jvolk ()
pajdo ::
Čas za moje izkušnje s ruterjem ASUS WL-500Gp.
Kupil sem ga enktrat na začetku julija, da ga bi uporabljal za download torrentov. V osnovi je z originalnim fw deloval dobro. Do prve nevihte, ko je zmanjkalo elektrike za nekaj sekund. Potem so bili izgubljeni vsi torrenti, katere sem imel napol potegnjene, na novo pa jih ni sprejel, četudi sem zbrisal vso zgodovino ter programe. - Istega torrenta 2x ne gre vpisati v Download mashine!!! -
Ko sem instaliral Oleg-ov fw ter c-torrent po navodilih tega forum ˝how to˝ je zadeva delovala bolje. Težava pa se je pojavila pri normalni uporabi interneta, saj je tako konfigurirani sistem porabil veliko sistemskih sredstev tudi če sem imel prenose na pavzi ali celo brez aktivnik torrentov, tako da je bila odzivnost ruterja zelo nizka, rabil je par sekund, preden je začel odpirati povezavo po kliku na njo- ne glede na uro dneva ter stran.
Še druga težava pa je bila pri torrentih z malo seederji - manj kot 100 - pri njih si čakal celo večnost na začetek prenosa, pa še počasi je deloval.
Za primerjavo - za zbirko stripov veliko 11Gb je rabil 15 dni da je prišel do 45%, potem se je ustavil za en teden, potem pa sem torrent prenesel na računalnik z Win XP tam pa je potegnilo preostanek torrenta (55%) v 4 dneh.
Doseg antene je začuda dober, ne glede na verzijo fw. Tako lovim sosedov računalnik 50m stran skoz 2 kletni steni. Po hiši prav tako ni problem. Iz kletne sobe v prvo nadstropje po celi hiši brez problema, signal je vedno pri polni moči na Toshibi satelite s centrino vgrajeno anteno.
Pod črtico- Za torrente sem nabavil en star prenosnik z win XP, na ruter namestil originalni fw, domet dober, dela stabilno.
LP
Kupil sem ga enktrat na začetku julija, da ga bi uporabljal za download torrentov. V osnovi je z originalnim fw deloval dobro. Do prve nevihte, ko je zmanjkalo elektrike za nekaj sekund. Potem so bili izgubljeni vsi torrenti, katere sem imel napol potegnjene, na novo pa jih ni sprejel, četudi sem zbrisal vso zgodovino ter programe. - Istega torrenta 2x ne gre vpisati v Download mashine!!! -
Ko sem instaliral Oleg-ov fw ter c-torrent po navodilih tega forum ˝how to˝ je zadeva delovala bolje. Težava pa se je pojavila pri normalni uporabi interneta, saj je tako konfigurirani sistem porabil veliko sistemskih sredstev tudi če sem imel prenose na pavzi ali celo brez aktivnik torrentov, tako da je bila odzivnost ruterja zelo nizka, rabil je par sekund, preden je začel odpirati povezavo po kliku na njo- ne glede na uro dneva ter stran.
Še druga težava pa je bila pri torrentih z malo seederji - manj kot 100 - pri njih si čakal celo večnost na začetek prenosa, pa še počasi je deloval.
Za primerjavo - za zbirko stripov veliko 11Gb je rabil 15 dni da je prišel do 45%, potem se je ustavil za en teden, potem pa sem torrent prenesel na računalnik z Win XP tam pa je potegnilo preostanek torrenta (55%) v 4 dneh.
Doseg antene je začuda dober, ne glede na verzijo fw. Tako lovim sosedov računalnik 50m stran skoz 2 kletni steni. Po hiši prav tako ni problem. Iz kletne sobe v prvo nadstropje po celi hiši brez problema, signal je vedno pri polni moči na Toshibi satelite s centrino vgrajeno anteno.
Pod črtico- Za torrente sem nabavil en star prenosnik z win XP, na ruter namestil originalni fw, domet dober, dela stabilno.
LP
Senzacionale ::
kje nastavim, da se lahko remote povezem na ruter. Vem da obstaja ampak ne najdem opcije.
http://www.dostavahrane.si
CCfly ::
Poglej za remote administration opcijo, čeprav ti tega zaradi varnosti ne svetujem.
edit: ne vem kateri firmware imaš gor. Pri meni (DD-WRT) se skriva pod Administration -> Management -> Remote Access
edit: ne vem kateri firmware imaš gor. Pri meni (DD-WRT) se skriva pod Administration -> Management -> Remote Access
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()
Senzacionale ::
imam se 1 problem. Shranu sme prejsnje nastavitve ruterja, ampak sedaj jih pa ne morem nazaj uvozit, pravi d aje prislo do napake, firmware je isti kot je bil pri izvozu.
http://www.dostavahrane.si
chrush ::
Pozdravljeni!
Jaz imam router ASUS WL-500gP in USB mrežno kartico ASUS WL-167g. Lan dela brez problema. Wireless pa še nisem uspel nikoli vzpostaviti. V USB kartici ni problem, ker sem jo testiral tudi na D-Linkovem routerju in dela bp. Se pravi, da mora biti težava z routerjem. Nastavitve imam sledeče:
Static IP, routerju sem default ip (192.168.1.1) spremenil (195.195.195.1), DHCP imam onemogočen in imam za vsac MAC svoj statični IP - tudi za USB kartico. Kar se wireless omrežja tiče pa sem poizkušal vse mogoče od open system do radius with 802.1x.
OS = winxp
ISP = Triera
Napaka = No wireless network found in range
Razdalja router - usb = 1m
Firmware = 1.9.7.5
p.s. drugih firmware-ov zaenkrat nisem in ne bom dajal gor za primer, da ga vrnem nazaj.
Jaz imam router ASUS WL-500gP in USB mrežno kartico ASUS WL-167g. Lan dela brez problema. Wireless pa še nisem uspel nikoli vzpostaviti. V USB kartici ni problem, ker sem jo testiral tudi na D-Linkovem routerju in dela bp. Se pravi, da mora biti težava z routerjem. Nastavitve imam sledeče:
Static IP, routerju sem default ip (192.168.1.1) spremenil (195.195.195.1), DHCP imam onemogočen in imam za vsac MAC svoj statični IP - tudi za USB kartico. Kar se wireless omrežja tiče pa sem poizkušal vse mogoče od open system do radius with 802.1x.
OS = winxp
ISP = Triera
Napaka = No wireless network found in range
Razdalja router - usb = 1m
Firmware = 1.9.7.5
p.s. drugih firmware-ov zaenkrat nisem in ne bom dajal gor za primer, da ga vrnem nazaj.
Beernarrd ::
Zdravo. Izgleda, da sem ob poizkusu vklopa ruterja v restore mode, dal ruter v neznani mode:
Lučke za lan in wan mi hitro utripajo, air in pwr pa sta ugasnjeni. Kaj bi to pomenilo.
ps. pingat ne morem, povezava v nwinsih mi pravi no connection, lučka na pci kartici ne sveti...
Lučke za lan in wan mi hitro utripajo, air in pwr pa sta ugasnjeni. Kaj bi to pomenilo.
ps. pingat ne morem, povezava v nwinsih mi pravi no connection, lučka na pci kartici ne sveti...
Klemenn ::
jz pa nwem ka bi blo lahk...da mi recimo že po ene štuku pade povezava na very low...
isto pri b in g..
isto pri b in g..
smash ::
mi lahko kdo pomaga
poglej spodnji link
http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=290187
poglej spodnji link
http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=290187
J3RZ ::
Lp
A se da firmware nagradit, da bi bil wireless domet večji?
Mam pa še zraven anteno Asus wl-ant 150 (sem dau sliko, nism našu druga).
Pa se opravičujem, za bedna vprašanja sam nimam velik pojma o tem...
A se da firmware nagradit, da bi bil wireless domet večji?
Mam pa še zraven anteno Asus wl-ant 150 (sem dau sliko, nism našu druga).
Pa se opravičujem, za bedna vprašanja sam nimam velik pojma o tem...
Beernarrd ::
kaj dost se ne da nerest. nekoliko lahko izboljsas v xwrt ali openwrt, ce das na g-performance. samo potem ti stare wifi, ki so se na a ali b ne bodo delale. ce mas v mrezi samo novejse, ki podpirajo tudi g standard, pa je to to.
zee ::
v comtronu sem zadnjič videl range expander od Asusa. se to splača nabavit? imam router Asus WL500g premium.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
eVro ::
Imam nekaj vprašanj o tem routerju.
1. Slišal sem, da je odvisno koliko nese tudi od WLAN kartice (govorim o PCMCIA za prenosnike). Ker na obeh laptopih, ki bi jih priklopil še nimam brezžične mrežne kartice, si ju bom omislil. Zanima pa me, ali bi bolje delala Asusova (glede na to, da je Asusov router) Asus WL-107g ali tale TP-Linkova, ki glede na opis in specifikacije izgleda bolje - TP-Link WN610G 108MB.
2. Na router bi rad preko USB priklopil 2x WD My Book 500 GB formatiran v NTFS (ali če je res nujno FAT32) sistemu. Ne rabim ničesar drugega, kot da disk kaže v 'Moj računalnik' na vseh računalnikih v mreži in da imajo le-ti read dostop. Ne rabim serverja, ne rabim download managerja, ničesar. Gor bo laufal najverjetneje DD-WRT firmware.
3. Ali je možno žično priklopiti na router več kot 4 računalnike? Verjetno se da s switchem, ampak me zanima, kako potem deluje šeranje diska?
1. Slišal sem, da je odvisno koliko nese tudi od WLAN kartice (govorim o PCMCIA za prenosnike). Ker na obeh laptopih, ki bi jih priklopil še nimam brezžične mrežne kartice, si ju bom omislil. Zanima pa me, ali bi bolje delala Asusova (glede na to, da je Asusov router) Asus WL-107g ali tale TP-Linkova, ki glede na opis in specifikacije izgleda bolje - TP-Link WN610G 108MB.
2. Na router bi rad preko USB priklopil 2x WD My Book 500 GB formatiran v NTFS (ali če je res nujno FAT32) sistemu. Ne rabim ničesar drugega, kot da disk kaže v 'Moj računalnik' na vseh računalnikih v mreži in da imajo le-ti read dostop. Ne rabim serverja, ne rabim download managerja, ničesar. Gor bo laufal najverjetneje DD-WRT firmware.
3. Ali je možno žično priklopiti na router več kot 4 računalnike? Verjetno se da s switchem, ampak me zanima, kako potem deluje šeranje diska?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Instalacija UDPxy na DD-WRTOddelek: Operacijski sistemi | 10412 (3831) | bimmer-mb |
» | Asus RT-N16 DD-WRT print serverOddelek: Omrežja in internet | 1174 (1064) | errhec |
» | Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharingOddelek: Omrežja in internet | 6834 (3238) | coyotee |
» | keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15745 (13492) | neres |
» | kter Wi-Fi kuptOddelek: Kaj kupiti | 3610 (2375) | trnvpeti |