Forum » Omrežja in internet » [Router] Asus WL500g Premium FAQ
[Router] Asus WL500g Premium FAQ
MiranRxx ::
PhotoBlaz.
Naredi takole, Router izklopi, drzi rest gumb in potem vklopi na napajanje.
Mislim da bo takole najbolje. Meni ta nacin vedno uspe.
Naredi takole, Router izklopi, drzi rest gumb in potem vklopi na napajanje.
Mislim da bo takole najbolje. Meni ta nacin vedno uspe.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net
jadralno.letenje@amis.net
PhotoBlaz ::
Heh zanimivo...router sem nesel na servis...so ga zamenjali z novim,...zdaj je vse OK ;) Kaj cmo, se zgodi.
Klemenn ::
tlele ma tale routerček tut neki bandwith management (original firmware, še).
a je to mišljeno prov da določenemu uporabniku omejiš hitrost?
ker je zravn še aplication bandwith management.
a je to mišljeno prov da določenemu uporabniku omejiš hitrost?
ker je zravn še aplication bandwith management.
Jose ::
Imam WL-500gP in 200GB USB2.0 AT disk priklopljen nanj (ena sama velika EXT2 particija). Nekoč sem kopiral iz tega diska (na routerju) na moj PC s hitrostjo 3,5MBps in nanj s hitrostjo 1,7MBps. Takrat sem bil zelo razočaran nad hitrostjo (nazivno USB 2.0) a zdaj je hitrost uploada še vedno 1,7MBps, hitrost downloada pa neverjetno majhnih 0,1MBps. To pomeni, da filma iz diska na routerju ne morem gledati. Sicer si pomagam tako, da disk odklopim iz routerja in ga priklopim na PC (zelo hiter prenos) a bi želel vsaj prejšnjih 3,5MBps prenosov brez odklapljanja. S FTPjem normalno dostopam do diska in imam nekje 85kBps prenosa. Bi tudi ta hitrost morala biti večja?
Kaj bi lahko bilo narobe? Trenutno imam na disku kakih 40GB podatkov. Je to preveč? Bi pomagale manjše particije in selitev podatkov? Ali je crknil USB2 port na routerju? Danes sem router ponovno konfiguriral a brez spremembe v hitrosti prenosa. Kakšno bi bilo idealno particioniranje tega diska?
Hvala, JOSE.
P.S.: Uporabljam zadnji Asusov firmware.
Kaj bi lahko bilo narobe? Trenutno imam na disku kakih 40GB podatkov. Je to preveč? Bi pomagale manjše particije in selitev podatkov? Ali je crknil USB2 port na routerju? Danes sem router ponovno konfiguriral a brez spremembe v hitrosti prenosa. Kakšno bi bilo idealno particioniranje tega diska?
Hvala, JOSE.
P.S.: Uporabljam zadnji Asusov firmware.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jose ()
Za foro sem probal kopirati podatke iz tega USB diska priklopljenega na router na prenosnika (WiFi). Tu stvar špila zelo hitro - 40 sekund.
Naknadno sem sprobal še drugi PC (na njem delam preko terminal clienta) in tudi tu je prenos iste količine datotek iz USB diska na routerju ZELOOO počasen - 17 minut.
Zakaj je prenos preko brezžične povezave toliko hitrejši, ko je običajno nasprotno? Kako stvar popraviti?
LP, JOSE.
Naknadno sem sprobal še drugi PC (na njem delam preko terminal clienta) in tudi tu je prenos iste količine datotek iz USB diska na routerju ZELOOO počasen - 17 minut.
Zakaj je prenos preko brezžične povezave toliko hitrejši, ko je običajno nasprotno? Kako stvar popraviti?
LP, JOSE.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jose ()
btree ::
Mene pa zanima kako nastavit ta router, da bo možno brezžično dostopati do diska, ki je priključen na USB? Disk sem priključil na zgornji USB port, če se priključim na router s kablom lahko do njega normalno dostopam, če pa se priključim na router brezžično, ga pa ne vidim. A je še kakšna posebna nastavitev?
Problem rešen in zgleda nisem edini, ki ga je imel.
Firmware sem iz 1.9.7.2 spremenil nazaj na 1.9.7.0. Zgleda, da je napaka v Bandwidth Managmentu pri 1.9.7.2.
LP, JOSE
Firmware sem iz 1.9.7.2 spremenil nazaj na 1.9.7.0. Zgleda, da je napaka v Bandwidth Managmentu pri 1.9.7.2.
LP, JOSE
zee ::
tukaj le malokdo uporablja izvirni Asusov firmware, saj so alternative bistveno bolj zmogljive in nastavljive.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
apachee ::
Ker sem prebral zelo veliko postov o problemih s tem routerjem me zanima ali mi ga sploh kdo priporoča da ga kupim? Kateri FW mi priporočate?
Kakšne so kaj alternative za ta router?
Kakšne so kaj alternative za ta router?
You can't win without The Finn!
njok ::
Ce imas spajkalne sposobnosti je alternativa WRT-54GL, ki mu naknadno namontiras SD kartico. Ce potrebujes se USB port mislim da je tudi izvedljivo, ceprav malo tezje.
GrimReaper ::
Kaj je s tem 1.9.7.2 FW?
Ko sem mel 1.9.6.9 sem lahko poganjal eMule pa še igral Counter Strike. Zdej pa pride do velikega laga.
Pa celo neke gaming nastavitve so nanovo, sam kaj ko dela slabše ko prej.
Upload ni problem, mi ostane od 768kb še 640kb za CS, sam ping mi ga začne srat ko v eMule dl-ja z več kot 60KB/s.
Ko sem mel 1.9.6.9 sem lahko poganjal eMule pa še igral Counter Strike. Zdej pa pride do velikega laga.
Pa celo neke gaming nastavitve so nanovo, sam kaj ko dela slabše ko prej.
Upload ni problem, mi ostane od 768kb še 640kb za CS, sam ping mi ga začne srat ko v eMule dl-ja z več kot 60KB/s.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
GrimReaper ::
Nč, sem dal nazaj na 1.9.6.9.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
steev ::
Jest sem pa opeko, kot pravjo na ostalih forumih, naredu iz routerja . Tudi v tistem '... mode' nisem moggu nic. Nisem ga mogu pingat, ne upgradat. Tako da sem ga odprl in naredil stik na tistem pinu z maso. Potem sem dal pa gor DD-WRT in se ni vec sesuval. Pomoje kake bistvene razlike ni, res pa je da ma DD-WRT lepsi web-gui. Tudi pri DD-WRT sem ustimal print server in lepo dela. Uptime od takrat je nekje 1,5 mesca in vse lepo deluje.
Lp
Lp
:|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
Macketina ::
Fantje, dejte mi mal pomagat:
Imam Asus WL500g Premium, zaenkrat brez USB diska in brez printerja, orginal FW., telemach 1024/256.
Vse dela dobro, razen dve stvari:
- torrentov iz mojega racunalnika ne spravim cez 20-25KB downloada. Upload dela kul, port je forwardiran (2x isti port, enkrat UDP in enkrat TCP), Azureus javi da je port odprt (zelena ikonca, test javi OK), vse dela kul, razen hitrosti. Ko priklopim modem direkt na comp, zadeva poleti tako kot mora. Firewall na ruterju je vklopljen, ni nobene razlike ce ga izklopim. Imam se Sygate Personal Firewall na compu, zopet ni nobene razlike ce je izklopljen, sem pa nastimal se 2x advance rule za azureus in ne pomaga.
- video oz. internetne televizije se zatikajo, sumim da je stvar povezana, ker uporabljajo IMO P2P.
A je kje kaka spregledana stvar, ki bi to resila? Nekoc bom namestil neuraden FW gor, ampak trenutno nimam casa niti ene ure, tako da vse kar moram je usposobit torrente...
Imam Asus WL500g Premium, zaenkrat brez USB diska in brez printerja, orginal FW., telemach 1024/256.
Vse dela dobro, razen dve stvari:
- torrentov iz mojega racunalnika ne spravim cez 20-25KB downloada. Upload dela kul, port je forwardiran (2x isti port, enkrat UDP in enkrat TCP), Azureus javi da je port odprt (zelena ikonca, test javi OK), vse dela kul, razen hitrosti. Ko priklopim modem direkt na comp, zadeva poleti tako kot mora. Firewall na ruterju je vklopljen, ni nobene razlike ce ga izklopim. Imam se Sygate Personal Firewall na compu, zopet ni nobene razlike ce je izklopljen, sem pa nastimal se 2x advance rule za azureus in ne pomaga.
- video oz. internetne televizije se zatikajo, sumim da je stvar povezana, ker uporabljajo IMO P2P.
A je kje kaka spregledana stvar, ki bi to resila? Nekoc bom namestil neuraden FW gor, ampak trenutno nimam casa niti ene ure, tako da vse kar moram je usposobit torrente...
CCfly ::
Zmanjšaj omejitev števila odprtih povezav na ruterju.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
CCfly ::
Dobro vprašanje. Jaz uporabljam DD-WRT, tako da ti ne morem pomagati pri default firmware-u.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
aiko ::
Imam gor DD-WRT Sp2 in dela perfect!
Bi pa bilo res lepo, če bi se našel NEKDO, ki bi opisal step-by-step kako dodaš in usposobiš USB ter Printer module.
Meni namreč DD-WRT Wiki ni preveč pomagal, saj piše vse (skoraj), ampak ni mi uspelo.
Če pa bi se našel kak junak, ki bi v DD-WRT firmware dodal to podporo, da bi si mi tzv. laiki predelan dd-wrt lahko to download-ali od nekje bi bilo pa naravnost super in še več.
Dam 20€ tistemu, ki mi tak firmware pošlje.
Bi pa bilo res lepo, če bi se našel NEKDO, ki bi opisal step-by-step kako dodaš in usposobiš USB ter Printer module.
Meni namreč DD-WRT Wiki ni preveč pomagal, saj piše vse (skoraj), ampak ni mi uspelo.
Če pa bi se našel kak junak, ki bi v DD-WRT firmware dodal to podporo, da bi si mi tzv. laiki predelan dd-wrt lahko to download-ali od nekje bi bilo pa naravnost super in še več.
Dam 20€ tistemu, ki mi tak firmware pošlje.
jan01 ::
Sprobaj z oleg firmwarom.
Drugače pa poglej odličen x-wrt( sceen shooto, da vidiš kaj vse omogoča...)
Drugače pa poglej odličen x-wrt( sceen shooto, da vidiš kaj vse omogoča...)
VODIČ ZA NAMESTITEV TISKALNIKA NA DD-WRT
DD-WRT moras imet ze namečen, printer priključen.
1. Omogočanje JFFS preko webgui
Gres v brskalnik in vpišeš ip routerja in greš pod Administration. Poiščeš JFFS2 Support in 'enablas' JFFS2.
2. Vstop v router preko telneta
Vzameš putty (priporočam; google) ali kak drug program za telnet, lahko tudi tisti od windowsov. Primer za windows telnet (ip tvojega routerja):
Start -> Run -> Napišeš:
telnet 192.168.1.1
Odpre se nekaj takega:
WL-500gP login:
Vpises uporabnisko ime, ki je 'root' ne glede na to kako si nastavil v nastavitvah (vsaj pomoje) v webgui. Nato vpises se geslo.
Sedaj smo v routerju.
WL-500gP login: root Password: ========================================================== ____ ___ __ ______ _____ ____ _____ | _ \| _ \ \ \ / / _ \_ _| __ _|___ \|___ / || | || ||____\ \ /\ / /| |_) || | \ \ / / __) | |_ \ ||_| ||_||_____\ V V / | _ < | | \ V / / __/ ___) | |___/|___/ \_/\_/ |_| \_\|_| \_/ |_____|____/ DD-WRT v23 SP2 http://www.dd-wrt.com ========================================================== DD-WRT VeryBusyBox v1.2.1 (2006.09.15-18:06+0000) Built-in shell (ash) Enter 'help' for a list of built-in commands. ~ #
3. Omogočanje JFFS preko telneta
Sedaj omogočimo ti. Journalling Flash File System ali krajše JFFS. V konzolo napisemo vse to:
nvram set jffs_mounted=1 nvram set enable_jffs2=1 nvram set sys_enable_jffs2=1 nvram set clean_jffs2=1 nvram set sys_clean_jffs2=1 nvram commit reboot
4. Inštalacije USB paketov (telnet)
Sedaj, ko imamo omogočen JFFS, lahko intsliramo USB in sicer tako, da v konzolo napisemo:
ipkg install kmod-usb-uhci // this is for USB 1.1 ipkg install kmod-usb-core ipkg install kmod-usb2 ipkg install kmod-usb-storage
Opomba: Pri vsakem ipkg install bo nekaj downloadalo (router mora biti povezan v internet) in instaliralo.
5. Omogočim zagon USB modulov ob naslednjem restrtu
Naredimo mapo in v njem . startup file. V konzolo:
mkdir /jffs/etc/config vi /jffs/etc/config/usb.startup
Odpre se urejevlik texta vi (tako se imenuje program za urejanje texta). Pritisnemo i za urejanje texta (zaenkrat ga se ni) in notri napisemo vse to:
#!/bin/sh insmod /jffs/lib/modules/2.4.30/usbcore.o insmod /jffs/lib/modules/2.4.30/ehci-hcd.o insmod /jffs/lib/modules/2.4.30/scsi_mod.o insmod /jffs/lib/modules/2.4.30/usb-storage.o # remove the dash (#) from the line below if you use USB 1.1 #insmod /jffs/lib/modules/2.4.30/uhci.o insmod /jffs/lib/modules/2.4.30/sd_mod.o insmod /jffs/lib/modules/2.4.30/printer.o
Pritisnemo ESC in :wq (dvopičje w q). S tem zapustimo urejvalnik texa in shranimo zapisane podatke.
File naredimo se izvrsliv:
chmod +x /jffs/etc/config/usb.startup
Damo se reboot in zapustiom telnet:
reboot
7. Omočimo zagon startup fila, ki smo ga prej urejali (omogočimo zagon vseh .startup fajlov v mapi /jffs/etc/config)
Gremo v brskalnik, vpisemo IP routerja ter se prijavimo v router. Gremo pod Administration->Commands
V Startup dodamo naslednje:
console mode
> ~ # nvram set rc_startup=" > for I in `/bin/ls /jffs/etc/config/*.startup` > do > sh $I & > done > " > ~ # nvram commit > web interface mode for I in `/bin/ls /jffs/etc/config/*.startup` do sh $I & done
Shranimo in zapremo brskalnik. Ponovimo 2. korak. Napisemo v konzolo:
dmesg
Izpise se nekaj takega:
SCSI subsystem driver Revision: 1.00 Initializing USB Mass Storage driver... usb.c: registered new driver usb-storage USB Mass Storage support registered. uhci.c: USB Universal Host Controller Interface driver v1.1 PCI: Enabling device 01:03.0 (0000 -> 0001) uhci.c: USB UHCI at I/O 0x100, IRQ 2 usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 2 hub.c: USB hub found hub.c: 2 ports detected PCI: Enabling device 01:03.1 (0000 -> 0001) uhci.c: USB UHCI at I/O 0x120, IRQ 2 usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 3 hub.c: USB hub found hub.c: 2 ports detected
Ce imate nekaj podobnega je narejeno vse ok. Se pravi, zdaj imamo usposbljen USB.
8. Instaliranje print driverjev in print serverja
V konzolo napisemo:
ipkg install kmod-usb-printer
Opomba: Pri vsakem ipkg install bo nekaj downloadalo (router mora biti povezan v internet) in instaliralo.
Damo reboot.
Ko se router restarta se zopet prijavimo preko telneta. Printer more biti priključen. V konzolo napisemo:
dmesg | grep usb
Izpise nekaj, nas zanima samo ena vrstica, ki je podbna tej:
<6>printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 5 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04F9 pid 0x000D
Lahko sta tudi dve taki podobni vrsticti, če imamo dva printerja priključena (tudi to je možno; lahko imate npr. enega laserskega, drugega pa inkjet). Nas pa zanima v tej vrstici samo to:
usblp0
Zapomnimo si tisto ničlo na koncu. Če imamo več tiskalnikov, pa si zapomnimo se iz druge vrste (verjetno bo 1). Ta korak lahko tudi izpustimo, ce imamo en printer.
Sedaj bomo instalirali print server. V konzolo napisemo:
ipkg install p910nd
Ponovimo korak z urejevalnikom besedila. V usb.startup bomo nekaj dodali. V konzolo:
vi /jffs/etc/config/usb.startup
Pritisnemo i (za urejanje) ter dodamo naslednje (notri je napisano tisto od prej; to pustimo pri miru, pisemo pod tem). In sicer dodamo:
/jffs/usr/sbin/p910nd -b -f /dev/usb/lp0 0
Tisti lp0 je pomemben. Ta ničla pri lp je tista ničla od prej, ki smo si jo morali zapomniti. če imamo več tiskalnikov dodamo se eno tako vrstico, samo namesto lp0 damo lp1 (tista druga številka).
Zadnja ničla pa pomeni da bo ta tiskalnik dostopen na portu 9100, če damo namesto te ničle npr. 5, bo tiskalnik dostopen na portu 9105.
Ampak to pustimo na 0, če imamo več tiskalnikov, damo pri drugem 1, da bo drug tiskalnik dostopen na portu 9101 (ne moreta biti oba na 9100).
Ce imamo vec tiskalnikov, mora izgledati nekako takole (berejo samo tisti, ki imajo dva tiskalnika priključena):
/jffs/usr/sbin/p910nd -b -f /dev/usb/lp0 0 /jffs/usr/sbin/p910nd -b -f /dev/usb/lp1 1
Urejevalnik besedila vi zapremo tako da pritisnemo ESC in :wq.
Damo reboot in to je to.
9. Namestitev printerja na mašine Windows XP/2000/verjetno tudi Vista/za windowse 9x nisem prepričan
Sedaj pa želimo printati z računalnika, ki je priključen na router (brez)žično. Na mašini moramo imeti instalirane gonilnike, kot da je printer priključen preko usb-ja.
(govorim za slovenske windose; če so angleški, ustrezno prevedite)
1. Gremo na Nadzorno ploščo -> Tiskalniki in faksi.
2. Poiščemo tiskalnik, ki je priključen na router, ter damo desni klik in poiščemo lastnosti
3. Poiščemo zavihek Vrata ter kliknemo na Dodaj vrata ...
4. Oznacimo Standart TCP/IP Port ter kliknemo Nova vrata ...
5. Odpre se nam čarovnik. Klikenmo Naprej ter pod Ime al IP naslov tiskalnika napišemo IP routerja, na katerega je priključen tiskalnik. Kliknemo Naprej.
6. Damo Po meri in kliknemo na Nastavitve ...
7. Spet se nekaj odpre. Označen mora biti RAW protokol. Številka vrat mora biti 9100. Kot smo prej nastavili; če je to drug tiskalnik ki je imel v tisti vrstici .../lpX 1 (zadnja 1 pomeni 9101, smo ze govorili o tem) pač nastavimo 9101. Vendar imamo verjetno samo en tiskalnik, ki pa smo ga nastimali na port 9100.
8. Damo V redu, Naprej, Dokončaj
9. Na spisku vrat moramo imeti oznacena vrata, ki smo jih dodali (npr. IP_192.168.1.1).
10. Damo V redu ter probamo printati.
Če ne printa, smo se nekje zmotili.
10. Zaključek
Upam, da bo tale HAWTO komu pomagal.
Se nekja klasike: Za vsebinske napake ne odgovarjam. Prav tako tudi za uničen strojno opremo ne. Vse delate na lastno odgovornost. Zraven dodam tudi to, da tezko kaj unicite.
Napisano by steev, dodate vir www.dd-wrt.com.
Lp
Macketina ::
Kot ze receno, nimam (se) casa za neuraden FW. Bo nekoc gor, racunam da v roku enega meseca...
Zato zopet sprasujem - je imel kdo isti problem kot jaz in kako ga je resil, s tem da ni namescal drugega FW?
Zato zopet sprasujem - je imel kdo isti problem kot jaz in kako ga je resil, s tem da ni namescal drugega FW?
CaqKa ::
od kje je pobran tale vodič in za kater fw velja...
imam wl-500g in priklopljen hp laser ki dela super, rad bi pa še zraven usposobil, canon inkjeta pixmo 5200.
na router je priklopljen usb hub, tako da je gor nacufan, printer, printer, usb ključ.
imam wl-500g in priklopljen hp laser ki dela super, rad bi pa še zraven usposobil, canon inkjeta pixmo 5200.
na router je priklopljen usb hub, tako da je gor nacufan, printer, printer, usb ključ.
mogoče res nimaš časa, vendar se boš dosti dosti dlje za* uradnim FW kot z neuradnim.
zee
aiko ::
steev po tvojem vodiču mi gre vse lepo in prav do točke 8, kjer mi ukaz "dmesg | grep usb" ne izpiše printerja.
Kje sem se lahko zmotil? Help.
Kje sem se lahko zmotil? Help.
PhotoBlaz ::
Ima kdo na zalogi rešitev za sledeč problem:
Vse deluje OK, 4 računalniki preko LAN-a vsakemu je manualno določen svoj IP npr 192.168.1.2 , 3, 4, 5.
Nastavil sem tudi za wireless WEP passphrase in 128 bitni ključ al kaj je že. Ok vse še OK, se priklopim z wireless notebookom me vpraša za wep, mu ga dam, ga sprejme in je še vedno vse OK.
Potem pa zateži da je limited connection, in da ne more dostopat do interneta. Pogledam detajle povezave in vidim da ima kar en X IP dodeljen od routerja, čeprav se mnastavil naj dodeljuje IP-je od 192.168.1.10 pa do 192.268.1.254
Default Gateway je naštiman na routerjev ip.
Torej kaj je za poštimat tu, da se bo dalo prek wirelessa do interneta?
Vse deluje OK, 4 računalniki preko LAN-a vsakemu je manualno določen svoj IP npr 192.168.1.2 , 3, 4, 5.
Nastavil sem tudi za wireless WEP passphrase in 128 bitni ključ al kaj je že. Ok vse še OK, se priklopim z wireless notebookom me vpraša za wep, mu ga dam, ga sprejme in je še vedno vse OK.
Potem pa zateži da je limited connection, in da ne more dostopat do interneta. Pogledam detajle povezave in vidim da ima kar en X IP dodeljen od routerja, čeprav se mnastavil naj dodeljuje IP-je od 192.168.1.10 pa do 192.268.1.254
Default Gateway je naštiman na routerjev ip.
Torej kaj je za poštimat tu, da se bo dalo prek wirelessa do interneta?
@steev: pozabil si omeniti, da je potrebno za nepodprte tiskalnike v Windowsih odkljukati Bidirectional support (zaradi sicer izgubiš možnost samodejnega tiskanja na obe strani, ...), ker sicer tiskanje ne deluje.
zee
@steev: ignore moj post...našel v tvojem HOWTO-ju, kje se nastavi podpora za bidirectional support.
zee
aiko: Kaj ti nic ne izpise al samo printerja ne najdes.
zee: pri /jffs/usr/sbin/p910nd -b -f /dev/usb/lp0 0 velja
-b means bidirectional, -f specifices device name
zee: pri /jffs/usr/sbin/p910nd -b -f /dev/usb/lp0 0 velja
-b means bidirectional, -f specifices device name
@steev: tnx. je kakšna nevarnost pri zamenjavi Olegovega FW za DD-WRT? (sklepam sicer, da ni, ampak router doma delat 24/7, sicer me starši obesijo)
zee
Ej res nevem. A ves kaj, ko bos menjal software, ga menjaj preko ukazne vrstice CMD in sicer tako (najprej se z ukazi cd in c: postavi v mapo kjer imas firmware ali pa napisi celo pot do firmware):
Seveda more bit v resotoration mode.
Najprej ga daj z nvram.trx potem pa z DD-WRT.
Po vsakem upgradu pocakaj 5 minut (tudi pa nvram.trx), sele nato ga resetiraj (izklop/vklop iz elektrike).
Tukaj imas nvram.trx in pa zadnji DD-WRT za asus-a.
Edit: Pa res se drzi tistih 5 minut, saj ni treba da je tocno, samo more bit nekaj minut, ce ne so problemi.
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.trx
Seveda more bit v resotoration mode.
Najprej ga daj z nvram.trx potem pa z DD-WRT.
Po vsakem upgradu pocakaj 5 minut (tudi pa nvram.trx), sele nato ga resetiraj (izklop/vklop iz elektrike).
Tukaj imas nvram.trx in pa zadnji DD-WRT za asus-a.
Edit: Pa res se drzi tistih 5 minut, saj ni treba da je tocno, samo more bit nekaj minut, ce ne so problemi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
backo ::
prosim vse ki mi lahko pomagate sem dobil asus wl-500gp in me zanima kako in ce se sploh lahko uporabi ta ruter za sprejem brezzicnega omrezja iskreno se zahvaljujem za vse informacije probal sem vse pa negre in zato misim da nimam pravega ruterja.............
misso ::
Imam pa velko težavo
Z neta sem potegnil program dd-wrt.v23_asus.trx, ko ga hočem naložiti na ruter (asus WL-500gP) mi napiše sledeče:
Firmware upgrade fail. It may result from incorrect image or error transmission. Please check the version of firmare and try again.
Ko sem posodobljal originalne posodobitve mi je delalo OK tudi k sem gor naložil olegov SW.
Aja če ma ker novejše posodobitve od dd-wrt se priporočam če mi pošljete na primoz.skubicAFNAgmail.com
Pa lep pozdrav misso
Z neta sem potegnil program dd-wrt.v23_asus.trx, ko ga hočem naložiti na ruter (asus WL-500gP) mi napiše sledeče:
Firmware upgrade fail. It may result from incorrect image or error transmission. Please check the version of firmare and try again.
Ko sem posodobljal originalne posodobitve mi je delalo OK tudi k sem gor naložil olegov SW.
Aja če ma ker novejše posodobitve od dd-wrt se priporočam če mi pošljete na primoz.skubicAFNAgmail.com
Pa lep pozdrav misso
Kako si pa upgredeal? Beri 5 posotv visje. Zraven imas prilozen se zadnji DD-WRT. Ce si upgrdal preko browserja, ne bo šlo. Asus ne pusti :)
Zato moraš upgradeat tako kot sem opisal zgoraj ali prako orodij od asus (dobis na cd-ju zraven).
Zato moraš upgradeat tako kot sem opisal zgoraj ali prako orodij od asus (dobis na cd-ju zraven).
Sem prebral
Zdej p aimam še par vprašanj.
"Seveda more bit v resotoration mode" kaj to pomini kako to narediš?
Ko v CMD napišem
fttp -i 192.168.1.1 PUT nvram.trx
mi nato napiše:
Časovna omejitev je bila prekoračena.
Drugače pa se c CMD nahajam tam k mam obe dartoteki shranjeni.
Asusov program Firmware Restoration mi sploh noče posodobiti traja 20 sekund pol pa napiše da naprave ni najdu.
Lep pozdrav misso
Zdej p aimam še par vprašanj.
"Seveda more bit v resotoration mode" kaj to pomini kako to narediš?
Ko v CMD napišem
fttp -i 192.168.1.1 PUT nvram.trx
mi nato napiše:
Časovna omejitev je bila prekoračena.
Drugače pa se c CMD nahajam tam k mam obe dartoteki shranjeni.
Asusov program Firmware Restoration mi sploh noče posodobiti traja 20 sekund pol pa napiše da naprave ni najdu.
Lep pozdrav misso
resotoration mode: Fizično moraš pritisniti gumb (restoration) na routerju (zadaj) in med držanjem ga vključiš v elektriko. Lučka PWR bo počasi utripala. Takrat moras upgradeat router. Pa mislim da moras gumb pritisniti s kakim kemikom.
No pa smo neki usrali.
Lepo sem dal asus v resotoration mode nato sem v CMD sem nagradil z nvram.trx, nato čakal več kot 5 minut potem sem pa ga resetirav (izklop/vklop iz elektrike) verjetnu sem ga tukaj zelo veliko zajebal . Potem pa sem hotel še posodobiti z DD-WRT pa mi ni hotelo več ruterja prepoznati oz sploh nedela.
Ali obstaja še kako opcija al sem ga uničil in ga bom uporabljal z apodstavek za rože.
Lepo sem dal asus v resotoration mode nato sem v CMD sem nagradil z nvram.trx, nato čakal več kot 5 minut potem sem pa ga resetirav (izklop/vklop iz elektrike) verjetnu sem ga tukaj zelo veliko zajebal . Potem pa sem hotel še posodobiti z DD-WRT pa mi ni hotelo več ruterja prepoznati oz sploh nedela.
Ali obstaja še kako opcija al sem ga uničil in ga bom uporabljal z apodstavek za rože.
Ne uveljavit garancije. Ko hoces dat gor dd-wrt, ga moras dat spet v restoration mode. Potem bos spet videl router oz. ga bos lahko pingal.
Hvala ti steeve
Sem mogel še na mrežni napisat statični IP pol ga je pa prec prepoznalo. Zdej se pa malo učim kaku pa kaj je treba delat z ruterjem
lp misso
Sem mogel še na mrežni napisat statični IP pol ga je pa prec prepoznalo. Zdej se pa malo učim kaku pa kaj je treba delat z ruterjem
lp misso
Aja še nekiaj ali lahko zdej nastavim da se mi ruter direkno na adsl powežw pa kej to naštimam. Ker do zdaj še nisem najdel.
simo ::
Pozdrav!
Mi lahko kdo pomaga.
Imam asus wl-500g deluxe router (firmware 1. 9. 6. 0), rad bi se povezal s programom cute_ftp_8_prof na služben server da bi naložil novo spletno stran, pa se mi ta ali pa katero koli program ne poveže s serverjem. Javi mi napako timeout ali pa error. Mi lahko pove kdo kaj naj naredim ali pa pove kaj naj napišem v routerju da bi si odprl port v virtual serverju.
Thx v naprej
Mi lahko kdo pomaga.
Imam asus wl-500g deluxe router (firmware 1. 9. 6. 0), rad bi se povezal s programom cute_ftp_8_prof na služben server da bi naložil novo spletno stran, pa se mi ta ali pa katero koli program ne poveže s serverjem. Javi mi napako timeout ali pa error. Mi lahko pove kdo kaj naj naredim ali pa pove kaj naj napišem v routerju da bi si odprl port v virtual serverju.
Thx v naprej
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
Če bo kateri iskal za adsl direkni priklop.
Nahaja se namestitev/osnovna namestitev / način dostopa : PPPoE
Napišeš uporabniško ime in geslo za povezavo.
Nato pa moreš paziti pri Uporabi RP PPPoE da daš omogoči.
p.s. Nisem videl te nastavite. Sem bil slep kot kura
Pa še tole me zanima pri brežičnem omrežju.
Brezžični način
Dostopna točka
Odjemalec
Odjemalec - Most
Adhoc
K sem imel na originalnem firewareju nastavljen na hibridni način.
Še to. Nikol še nisem nastavlal: v hiši imam zdej dva ruterja ki imata brežično omrežje kako morem nastaviti da imam skupno brežično omrežje.
Nahaja se namestitev/osnovna namestitev / način dostopa : PPPoE
Napišeš uporabniško ime in geslo za povezavo.
Nato pa moreš paziti pri Uporabi RP PPPoE da daš omogoči.
p.s. Nisem videl te nastavite. Sem bil slep kot kura
Pa še tole me zanima pri brežičnem omrežju.
Brezžični način
Dostopna točka
Odjemalec
Odjemalec - Most
Adhoc
K sem imel na originalnem firewareju nastavljen na hibridni način.
Še to. Nikol še nisem nastavlal: v hiši imam zdej dva ruterja ki imata brežično omrežje kako morem nastaviti da imam skupno brežično omrežje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Instalacija UDPxy na DD-WRTOddelek: Operacijski sistemi | 10403 (3822) | bimmer-mb |
» | Asus RT-N16 DD-WRT print serverOddelek: Omrežja in internet | 1167 (1057) | errhec |
» | Asus WL500gP, dd-wrt, printer and disk sharingOddelek: Omrežja in internet | 6832 (3236) | coyotee |
» | keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15700 (13447) | neres |
» | kter Wi-Fi kuptOddelek: Kaj kupiti | 3602 (2367) | trnvpeti |