Forum » Omrežja in internet » podometna telekomunikacijska omara
podometna telekomunikacijska omara
mainman ::
Iščem podometno telekomunikacijsko omaro, to pomeni, da se lahko vgradi v zid. Pogoji so, da je dokaj prostorna, da lahko v njo vgradim patch panel, kako manjše stikalo, router, adsl modem, nt člen, ....
Omarico iščem že kar nekaj časa pa mi je v Sloveniji enostavno ne uspe najti. Kaj Slovenci ne uporabljamo takih omaric? Na tujih forumih je tega kar nekaj.
Omarico iščem že kar nekaj časa pa mi je v Sloveniji enostavno ne uspe najti. Kaj Slovenci ne uporabljamo takih omaric? Na tujih forumih je tega kar nekaj.
gumby ::
tule zna bit globina problem... zidovi ponavadi niso en meter debeli
lahko pa vrezes luknjo v zid in vgradis navadno omarico not, bo pac v drugem prostoru malce "ven gledala"
lahko pa vrezes luknjo v zid in vgradis navadno omarico not, bo pac v drugem prostoru malce "ven gledala"
my brain hurts
Vem, da niso zidovi debeli 1 meter samo za te stvari, ki sem jih jaz naštel rabiš samo kakih 20cm. Switch pa lahko obrneš postrani. Zid bo notranji tako, da ni problemov z izolacijo.
normalnega panela ne bos spravil v 20cm, vsaj ne horizontalno...
omare so tud globoke vsaj 40-50cm
omare so tud globoke vsaj 40-50cm
my brain hurts
Ejsi_Disi ::
MAlo poglej po tej strani. KLIK Vsi telekomunikacijski operaterji imajo več ali manj Prebilove omarice. Lahko da bo za tebe že omarica PB 1 dovolj (290x230x120). Za podometno omarico ponavadi pride zraven še poseben okvir, ki ima rob.
gumby: jas nisem govoril o širini. To bo pač tako kot mora biti, da bo panel pasal. Glevno je, da je globina do 20 cm. Normalen patch panel pa je debel okrog 3 cm, vsaj tisti, ki jim imamo v službi. Poleg teh 3 cm pa rabiš še nekaj placa za kable pa je.
Ejsi-disi:hvala na linku.
Ejsi-disi:hvala na linku.
saj sem v globino mislil 20cm... toliko rabis za panel+kable
lahko pa celo stvar postavis vertikalno, samo to bo precej pekovsko zgledalo... telekom style nekje
lahko pa celo stvar postavis vertikalno, samo to bo precej pekovsko zgledalo... telekom style nekje
my brain hurts
ali3n ::
Pred leti je tudi privatnik iz Horjula delal podometne omarice (imam 4 njegove, a ni napisa..); če je kdo iz tistega konca... bo morda vede.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ločitev elektroinštalacije dveh sob (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11837 (10594) | mirator |
» | Domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 3881 (2927) | dj_uro |
» | Internet po hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14549 (9339) | XS!D3 |
» | 1GBase-T: distribucijski panel, kabel in vtičniceOddelek: Omrežja in internet | 2479 (2245) | an0nimen |
» | Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 44393 (38524) | smile- |