» »

Problem:windows in linux na istem comp.

Problem:windows in linux na istem comp.

Teglc ::

Na laptopu, kateri ima samo en disk(z windowsi) bi meu rt še linux.Baje pa linux ne podpira ntfs in fat32 partiticij,tko da na isti disk ne bi mogu naložit linuxa;( .Kaj naj naredim:( ?V mislih sm me da bi kupu zunanji disk in gor naložu linux(samo ni ravno najcenej,pa nism sigurn če se sploh da);)

jvolk ::

Na istem disku imaš lahko več particij. Se pravi eno za windowse, druge za linux, pa še kako ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jvolk ()

Gn0me ::

Sam uporablajm program VMware, ki omoboca simulacijo navideznega racunalnika v windovsih, na katerega lahko namestis poljuben operacijski sistem. Tko zgleda mas operacijski sistem v operacijskem sistemu. Ni treba nic particionirat ker ko ustvaris nov navidezni racunalnik samo navedes datoteko kjer se bo rezerviral prostor diska ki ga bo imel navidezni rac na razpolago.. No zdaj linuxe uporabljam bol v studijske namene in laufat 2 OS na istem compu zna bit strojno pozresno (ram), samo meni je zelo prakticno....

bluefish ::

uporabi partition magic in Windowsom odvzemi del prostora, ki ga ne formatiraš. Nato le še namesti Linux. Preprosto.

Teglc ::

A pa drugač se ma lahko OS na zunanjem disku???

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5812450 (7931) carota
»

Linux + Win7

Oddelek: Operacijski sistemi
131595 (1293) Kiki1984
»

Ne igrajte se s particijami!

282721 (1893) drejc
»

2 vzporedna sistema

241159 (911) Tic
»

V čem je fora opcije "združljivost" v XP-jih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
432399 (1798) DMouse

Več podobnih tem