» »

Razvlaževanje

Razvlaževanje

fatmike ::

Mene pa zanima zakaj se uporablja razvlaževaje pri klimatskih napravah.

Trinitron ::

Razvlaževanje je uporabno predvsem v tropskih krajih, kadar se zaradi sopare ne da normalno dihati. Takrat pač klimatska naprava pobere iz zraka vlago in jo zbere v odpadni posodi ali pa oddeče ven po cevki...

_sem_ ::

Khm... Za razvlaževanje pač. Če hočeš zmanjšat vlažnost, ne pa tudi hladit. Izvede se tako, da najprej s klimo ohladiš pod točko rosišča, da vlaga kondenzira, potem pa zrak segreješ nazaj z grelcem. Mal potratna reč, ampak npr. v avtu (odroševanje šip) ni tako hudo, ker je gretje zastonj.

antonija ::

Ljudje se hladimo z izhlapevanjem znoja iz nase povrsine. Ce je zrak okoli nas vlazen, znoj ne izhlapeva dovolj hitro in se na kozi nabira (svicanje). Ce je zrak okrog nas dovolj suh nam ni vroce tudi pri malo visjih temperaturah. Zato klime zrak razvlazijo (ker je njihova funkcija narest da tebi ni vroce).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

pizdindim ::

Tako je, kot piše antonija. Če je zrak nasičen z vlago, ni izhlapevanja, ki porablja toploto. -sem- naj pa neha nakladat neumnosti.

_sem_ ::

Se opravičujem za pozen odgovor ampak ne nakladam neumnosti. Običajna klima pri hlajenju, ki je njena osnovna dejavnost, navadno ohladi zrak pod temperaturo rosišča, zato se vlaga iz njega pri tem izloči (to je tisto kar poleti kaplja ven). To je nekakšen stranski učinek, ki je včasih zaželen, včasih pa tudi ne. Optimalna vlažnost za bivanje naj bi bila nekje 40-50%. Obstajajo boljše klime, ki imajo na koncu še dodatno vlaženje zraka, če koga razvlaževalni učinek preveč moti, saj presuh zrak ni dober ne za občutljiva dihala ne za parket. Včasih pa rabiš razvlaževanje in ne hlajenja (npr. za hitro posušit beton v novi hiši, za zmanjšat vlažnost v kletnih prostorih ali za izboljšat vidljivost v avtu v vlažno hladnem zimskem jutru) - zato imajo mnoge klime posebno nastavitev "razvlaževanje".

miko 55 ::

tole mal nastudirajta

zadnji diagram je interesanten

pa kaj toerije kje najdite. pa se pejte kregat.

oba imata prav0:)
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Tic ::

Ampak namenski razvzaževalec dvigne temp zraka.
persona civitas ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Toplotna črpalka + konvektor

Oddelek: Loža
174066 (2737) nsa_ag3nt
»

Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)

Oddelek: Loža
3210992 (9712) fosil
»

Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13975504 (58764) matijadmin
»

Sušenje perila v kleti

Oddelek: Loža
4911441 (7332) Jakka
»

Vlaga v stanovanju

Oddelek: Loža
4818319 (16839) Pyr0Beast

Več podobnih tem