» »

Grafična ne sedi pravilno.

Grafična ne sedi pravilno.

BuBBle.D ::

Pozdravljeni!
Že včeraj sem z kolegovega računalnika (Čuden problem opisal mojo zadevo, ki sedaj delno deluje. Sedaj moram ob zagonu računalnika potiskat grafično kartico proti vodilu in rahlo navzgor, da ne javi napake (beep kode) in da mi normalno napreduje do operacijskega sistema. Če grafo nato spustim, vse normalno deluje. Kaj je lahko vzrok? Je možno, da je zaradi 20-pinskega kabla, ki je napeljan za matično, matična rahlo upognjena in stik ni tak kot bi moral bit? Tudi, če je, mi je čudno, da cca. pol leta delalo brez problema. Ali pa je nekaj narobe z grafično? Problem se je pojavil kar čez noč, brez da bi kaj delal v ohišju prejšnji dan (že 2 meseca nisem odpiral kište). Kaj bi lahkoo bilo narobe? PCI-E vodilo ali grafa?
Že vnaprej hvala za pomoč.

5er--> ::

Kaj je lahko vzrok?

Ja saj si že ugotovil, da grafična ni do konca vstavljena v matično, ne? Zaradi tega tudi ne dela kot je treba.
Zakaj tako?
Ker je ohišje krš;
ker je poletje pa so se konektorji malo razrahljali;
kar tako...

Daj matično ven pa na vsak distančnik dodaj še par podložk. Tako bo matična bolj dvignjena in bo grafična lepo pasala no3.

Samo nekateri pa tudi nimajo % logike...:\

Ne da nimam logike.....Človek včasih upa na kako lažjo alternativo, čeprav globoko v sebi ve, da je ne bo. Preveč lepo imam kable urejene in me je začela glava bolet, ko sem pomislil, da bom vse to moral razmetat in nekak ponovno uskladit.

5er--> ::

pa probaj samo malo odšravfat vse vijake, ki držijo matično na ohišju. Pol isto naredi še s tistim vijakom, ki drži grafično pa malo premikaj in usklajuj (za tisti mm) oboje. Mogoče ti ne bo treba vsega razdirat.:D

Sem vzel matično ven, na novo napeljal kable in še kar isto. Bom jutri probal to z vijakami, če pa nebo šlo pa mam plato še vedno pod garancijo in jo pošljem, pa naj se oni j*bejo s tem.
Thnx za nasvet Peter.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15413141 (10182) Gapi
»

Sistem se ne postavi

Oddelek: Pomoč in nasveti
244292 (3535) fr4nc
»

Ali je kriv procesor

Oddelek: Pomoč in nasveti
392996 (2071) PIK7
»

Grafična in matična