Forum » Hlajenje in modifikacije » Vrocina Cpu
Vrocina Cpu
Dondo1 ::
Zdravo. Rad bi vprasal samo koliko je primerno, da se računalnik segreje? Imam Pentium 4 3,0 in ob programu, kjer lahko merim temparaturo, ki je bil na cd-ju od matične plošče mi v polnem delovanje nameri 80 stopinj, drugace pa okoli 65. Ali je to prevroče?
Hvala in LP!
Hvala in LP!
Ne saj v tem je problem. Ko igram kaksno igro s casom ko pride na 85 stopinj zacne igra stekat.Program sem pa dobil, zdaj cakam ,ko dela.
DonPierre ::
Box hladilnik? Ne vem, o normalnosti temperatur je težko govort, ker procesorji prenesejo kar precej, če je hudo, se pa itak pr ta novejših frekvenca zniža. Sicer ne vem, kater model imaš ti, za primerjavo ti lahko dam mojega pentiuma 4 650 3.4 GHz, ki je mev na box hladilniku v idle cca. 40 stopinj, full load 65 stopinj. Zalman ga je pohladu za pet stopinj.
Lp
Lp
5er--> ::
Odstrani hladilnik/procesor, daj dol tisti čingumi od termalne nalepke in nanesi eno spodobno termalno pasto. Rebra še malo spucaj/posesaj in to je to.
Aha hvala. samo nekaj bi rad se vprasal. Pri Everestu, kjer je mogoce tudi pogledati temparature, mi piše naslednje. procesor tolk pa tolk, osnovna tolk pa tolk, potem je pa tam še aux in pise 91 stopinj! A bi mi lahko samo povedali kaj je ta Aux?
miwche ::
lahko je kaka naprava v sistemu: disk, grafična... (?)
kako plato imaš? a ima samo en senzor ali več? lahko je ambient temp.
kako plato imaš? a ima samo en senzor ali več? lahko je ambient temp.
Camalotz ::
Čeprav je Intel pečka (hehe, včasih smo to za AMD govoril),
so tvoje temperature za cca. 20 stopinj previsoke.
Nanesi novo termalno in preveri stik s hladilnikom.
A zrak se ti iz kište v redu odvaja?
so tvoje temperature za cca. 20 stopinj previsoke.
Nanesi novo termalno in preveri stik s hladilnikom.
A zrak se ti iz kište v redu odvaja?
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.
miwche ::
to ti je potem najbrž ambient temperatura.
kot te je zgoraj vprašal, a imaš dobro prevetreno kišto (vent zrak not, ven, itd...)
kot te je zgoraj vprašal, a imaš dobro prevetreno kišto (vent zrak not, ven, itd...)
Ja imam. Samo ce je to problem, potem razmišlam o vodnem hlajenju! Katero hlajenje bi mi priporočali za moj sistem?
Intel Pentium 4,
Osnovan Foxconn 915 Grantsdale,
Geforce 7900GT 256 DDR3,
1GB DDR2 ram,....
Hvala in LP!
Intel Pentium 4,
Osnovan Foxconn 915 Grantsdale,
Geforce 7900GT 256 DDR3,
1GB DDR2 ram,....
Hvala in LP!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7834 (6769) | m0LN4r |
» | Nakup novega procesorjaOddelek: Kaj kupiti | 2051 (1687) | technolog |
» | hlajenje processorja!!!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1410 (1043) | Baxxxter |
» | pentium 4 ali athlon64 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4876 (3877) | Jan987 |