Forum » Programiranje » Problem s čžš-ji pri Java Web aplikaciji
Problem s čžš-ji pri Java Web aplikaciji
Fizikalko ::
Tkole:
Delam eno spletno aplikacijo v Javi. Ko v nekem jsp-ju uporabnik izpolni formo, npr. v drop-down-u izbere ime Matjaž (seznam možnih imen v drop down boxu se je prebral iz baze). Ko formo submit-am, se na naslednjem jsp-ju še enkrat izpiše to ime Matjaž (preko session-a). Ko pa se vrnem z gumbom "nazaj" na prejšnji jsp, se le-ta izpiše brez šžč-jev.... WTF? Na jsp-ju imam charset ISO-8859-2.
Aja, pa še to: V določenih korakih aplikacije mi server javi: Cannot set STATUS, response already committed. Zakaj se to dogaja le v nekaterih korakih (če grem nazaj)?
Hvala za pomoč...
Delam eno spletno aplikacijo v Javi. Ko v nekem jsp-ju uporabnik izpolni formo, npr. v drop-down-u izbere ime Matjaž (seznam možnih imen v drop down boxu se je prebral iz baze). Ko formo submit-am, se na naslednjem jsp-ju še enkrat izpiše to ime Matjaž (preko session-a). Ko pa se vrnem z gumbom "nazaj" na prejšnji jsp, se le-ta izpiše brez šžč-jev.... WTF? Na jsp-ju imam charset ISO-8859-2.
Aja, pa še to: V določenih korakih aplikacije mi server javi: Cannot set STATUS, response already committed. Zakaj se to dogaja le v nekaterih korakih (če grem nazaj)?
Hvala za pomoč...
- spremenilo: Fizikalko ()
Že najdu - pozabil return; pri forwariranju.
Še nekaj: ko podatke s šžč-ji zapišem v bazo, jih potem tam ni oz. je nek glup encoding... Kakšna ideja? Je treba najbrž kaj na bazi nastavit,ne?
Še nekaj: ko podatke s šžč-ji zapišem v bazo, jih potem tam ni oz. je nek glup encoding... Kakšna ideja? Je treba najbrž kaj na bazi nastavit,ne?
mainman ::
client.encoding.override=windows-1250
file.encoding=windows-1250
To sta parametra, ki ju je potrebno nastaviti na strežniku. Kje ju nastaviš je odvisno od strežnika. Namesto windows lahko daš tudi iso-8859-2
file.encoding=windows-1250
To sta parametra, ki ju je potrebno nastaviti na strežniku. Kje ju nastaviš je odvisno od strežnika. Namesto windows lahko daš tudi iso-8859-2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mainman ()
Ja, hvala, sem našel na netu, da je potrebno vnesti -Dconsole.encoding=1250
Kam, hudiča, pa naj to vnesem (mam server Webshpere 6.0 in nisem ravno stručko za administracijo le-tega)?
Kam, hudiča, pa naj to vnesem (mam server Webshpere 6.0 in nisem ravno stručko za administracijo le-tega)?
Jaz imam na Websphere 5.1 nastavljena parametra, ki sem ju zgoraj navedel. 6-ke ne poznam. V 5.1. se to nastavi pod Servers->Application servers->server1(ime strežnika)->Process Definition->Java Virtual Machine. Spodaj izbereš custom properties in vneseš ta dva parametra.
Ok, našel v admin console tisto stran, na katewro si me usmeril, a ne vem, kam zdaj vpisat to...
Evo slika:
Evo slika:
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: Fizikalko ()
Ok, sedaj jo vidim. Samo klikniti je potrebno na njo. Tam imaš pod Additional properties link Custom properties. Klikni na ta link in potem dodaj parametre.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mainman ()
Ok, kaj točno naj vpišem? Imam tri vnosna polja: Name, Value, Description
Sklepam takole npr.:
Name: client.encoding.override
Value: Windows-1250
Sklepam takole npr.:
Name: client.encoding.override
Value: Windows-1250
Probal windows-1250 in ISO-8859-2. Ne dela - v bazo se še vedno neki čudni znaki vnesejo. V bazi definitivno NI problem, keri ima naštiman encoding 1250 in če ročno vnesem vanjo podatke, je vse ok. Če pa gre preko aplikacije (Websphere serverja) pa ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6651 (6188) | SPEEEED |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3594 (2684) | krho |
» | Šumniki in znaki s strehcami se ne prikazujejo pravilno!Oddelek: Izdelava spletišč | 2097 (1982) | Jackass |
» | tomcat - problem z encodingomOddelek: Programiranje | 2342 (2256) | kopernik |
» | jebe*** šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 4090 (3496) | Tr0n |