Forum » Programiranje » Problem s čžš-ji pri Java Web aplikaciji
Problem s čžš-ji pri Java Web aplikaciji
Fizikalko ::
Tkole:
Delam eno spletno aplikacijo v Javi. Ko v nekem jsp-ju uporabnik izpolni formo, npr. v drop-down-u izbere ime Matjaž (seznam možnih imen v drop down boxu se je prebral iz baze). Ko formo submit-am, se na naslednjem jsp-ju še enkrat izpiše to ime Matjaž (preko session-a). Ko pa se vrnem z gumbom "nazaj" na prejšnji jsp, se le-ta izpiše brez šžč-jev.... WTF? Na jsp-ju imam charset ISO-8859-2.
Aja, pa še to: V določenih korakih aplikacije mi server javi: Cannot set STATUS, response already committed. Zakaj se to dogaja le v nekaterih korakih (če grem nazaj)?
Hvala za pomoč...
Delam eno spletno aplikacijo v Javi. Ko v nekem jsp-ju uporabnik izpolni formo, npr. v drop-down-u izbere ime Matjaž (seznam možnih imen v drop down boxu se je prebral iz baze). Ko formo submit-am, se na naslednjem jsp-ju še enkrat izpiše to ime Matjaž (preko session-a). Ko pa se vrnem z gumbom "nazaj" na prejšnji jsp, se le-ta izpiše brez šžč-jev.... WTF? Na jsp-ju imam charset ISO-8859-2.
Aja, pa še to: V določenih korakih aplikacije mi server javi: Cannot set STATUS, response already committed. Zakaj se to dogaja le v nekaterih korakih (če grem nazaj)?
Hvala za pomoč...
- spremenilo: Fizikalko ()
Že najdu - pozabil return; pri forwariranju.
Še nekaj: ko podatke s šžč-ji zapišem v bazo, jih potem tam ni oz. je nek glup encoding... Kakšna ideja? Je treba najbrž kaj na bazi nastavit,ne?
Še nekaj: ko podatke s šžč-ji zapišem v bazo, jih potem tam ni oz. je nek glup encoding... Kakšna ideja? Je treba najbrž kaj na bazi nastavit,ne?
mainman ::
client.encoding.override=windows-1250
file.encoding=windows-1250
To sta parametra, ki ju je potrebno nastaviti na strežniku. Kje ju nastaviš je odvisno od strežnika. Namesto windows lahko daš tudi iso-8859-2
file.encoding=windows-1250
To sta parametra, ki ju je potrebno nastaviti na strežniku. Kje ju nastaviš je odvisno od strežnika. Namesto windows lahko daš tudi iso-8859-2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mainman ()
Ja, hvala, sem našel na netu, da je potrebno vnesti -Dconsole.encoding=1250
Kam, hudiča, pa naj to vnesem (mam server Webshpere 6.0 in nisem ravno stručko za administracijo le-tega)?
Kam, hudiča, pa naj to vnesem (mam server Webshpere 6.0 in nisem ravno stručko za administracijo le-tega)?
Jaz imam na Websphere 5.1 nastavljena parametra, ki sem ju zgoraj navedel. 6-ke ne poznam. V 5.1. se to nastavi pod Servers->Application servers->server1(ime strežnika)->Process Definition->Java Virtual Machine. Spodaj izbereš custom properties in vneseš ta dva parametra.
Ok, našel v admin console tisto stran, na katewro si me usmeril, a ne vem, kam zdaj vpisat to...
Evo slika:
Evo slika:
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: Fizikalko ()
Ok, sedaj jo vidim. Samo klikniti je potrebno na njo. Tam imaš pod Additional properties link Custom properties. Klikni na ta link in potem dodaj parametre.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mainman ()
Ok, kaj točno naj vpišem? Imam tri vnosna polja: Name, Value, Description
Sklepam takole npr.:
Name: client.encoding.override
Value: Windows-1250
Sklepam takole npr.:
Name: client.encoding.override
Value: Windows-1250
Probal windows-1250 in ISO-8859-2. Ne dela - v bazo se še vedno neki čudni znaki vnesejo. V bazi definitivno NI problem, keri ima naštiman encoding 1250 in če ročno vnesem vanjo podatke, je vse ok. Če pa gre preko aplikacije (Websphere serverja) pa ne.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6859 (6396) | SPEEEED |
| » | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3714 (2804) | krho |
| » | Šumniki in znaki s strehcami se ne prikazujejo pravilno!Oddelek: Izdelava spletišč | 2229 (2114) | Jackass |
| » | tomcat - problem z encodingomOddelek: Programiranje | 2460 (2374) | kopernik |
| » | jebe*** šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 4451 (3857) | Tr0n |