» »

Mali Lošinj - Kamp Čikat

Mali Lošinj - Kamp Čikat

Teaaaaa ::

Zanima me če je že kdo bil v tem kampu ali če je slišal kaj o njem ter če je to res, da naj bi bilo v njem veliko črnih vdov?

Če kdorkoli karkoli ve, naj napiše svoje mnenje.:D

Lp

bond007 ::

No jst sm tut podobno slišu - da naj bi blo dost teh grdih pajkov;( . Sicer pa se tut sam odpravljam v ta kamp letos prvič. Upam, da le ne bo prehudo. Če te zanima več o posledicah ugriza črne vdove, si preberi tukaj.

Sicer pa dobrodošla na forumu;)

tiktak ::

Koliko je meni znano na lošinju ni Črnih vdov, so na Cresu.
Že deset let hodim v Lošinj in je še nisem srečal.

Srečno in lep dopust.

Barrac00da ::

Jaz sem bil v Čikatu že 3x pa letos grem spet pa še nikoli nisem videl črne vdove... Je pa enkrat nam mimo prikolice prilezel en "malo večji" pajek (ok priznam je bil ful velik:D ), pa sem in tja se pod skalam skrivajo eni majhni škorpijončki, za ktere so nam pa povedal da so čisto ne nevarni.

No mogoče se pa kej srečamo :D

Azrael ::

V Čikatu nisem bil že dolgo, sem že precej let na dopustu v Nerezinah, ampak kot mi je znano, so črne vdove prisotne večinoma le v severnem delu Cresa, kar pomeni 60km do Čikata. Jasno okoli zgodb o takih in drugačnih nevarnih zvereh, pajkih in kačah je ogromno pretiravanja in tako vsaka suha južina postane najmanj črna vdova.

Probleme in to velike, z raznimi osami, zužki in mravljami imajo tisti, ki so v in okoli svojega šotora ali drugega bivališča naredili svinjak. Če poskrbiš za čistočo ne bo problema, sicer pa Primorci pravijo, da pajek prinaša srečo, čeprav nima koša.:))
Nekoč je bil Slo-tech.

BladE_ ::

Ja jst sm biu na Lošinju in na Cresu že ene parkrat (mi je na Cresu bolj ušeč) in morm rect, da zakenkrat se nism vidu nobenga pajka vecjega od suhe juzne :D
Akcija - Reakcija

Azrael ::

Malo zares in precej za hec, bi kahko rekel, da se ziher v tem kampu najde tudi kakšna črna vdova, čeprav je več belih, največ je pa slamnatih. :D

V glavnem, pojdi na dopust brez skrbi, klima je mila, morje toplo in čisto, v bližini Čikata je (vsaj upam, da ni propadel) je diskont, ki ima precej znosne cene, vsaj tako sem lani slišal od domačinov in radiu Jadranka. V mestu Mali Lošinj pa se tudi najde vse od restavracij, trgovin do zabave za vse starostne skupine.
Nekoč je bil Slo-tech.

sid_dabster ::

Jaz sem bil, pa moram rect, de je ful lepo (za pajkece pa sicer ne vem0:) ). Je pa ena dobra stvar za kadilce - ciki rastejo na drevesih:D
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

krneki0001 ::

Na lošinju ni črnih vdov, so pa tarantele - ampak največ do 5cm z nogami skupaj, pa zelo se izogibajo ljudi, tako da jih je nemogoče srečat - lahko jo najdeš, če jo iščeš. So pa čisto nenevarne - pa če ti po roki lezejo te full žgačkajo, k so dlakaste. Mene ni še noben pajk na teh otokih ugriznil - tut črna vdova ne. Pa tut če te črna udova pič, boste itak tok alkota spil, da sploh čutu ne boš, pol te bo pa ene 2 dni vse bolel in tretji dan boš že pil naprej. Črne vdove sploh niso tok nevarne koker si eni domišljate.

Škorpijončki najmočnejši na cresu ali lošinju so tok močni kot ose - torej če te slučajno piči je isto kot za oso - daš gor kocko ledu in je dobro.

Kače pa na lošinju še nisem videl.

Barrac00da ::

Jp tisti diskont je tudi lani še deloval in verjetno letos še tudi, imajo pa res najnižje cene tam okrog.
Kar se zabave v Malem Lošinju tiče pa... no ja... iz leta v leto je manj živahno...

@ nebivedu: Če te lahko popravim... tisti pajki so ptičji pajki in ne tarantele, kot jih mnogo ljudi zmotno poimenjuje zaradi ameriškega izraza tarantula. Tarantela pa je naš največji pajek - Lycosa tarentula , vendar tudi ta ne spada med ptičje pajke, pač pa med prave pajke - volkce.

krneki0001 ::

Ne vem če je to ptičji pajek - živi namreč na zemlji pod kamni, ptičji pajek pa živi na niskih grmvjih in visoki travi.

tengo ::

Nimam pojma za črne vdove, vem pa samo, da je značilno za Čikat, da lahko mirodajno kampiraš brezplačno!Prav nobene kontrole nimajo, ampak res nobene...., razen da en stari z očali hodi malo naokoli z očali, tko da itak ne vidi.:)
McLaren Mercedes se ve...

Barrac00da ::

Nekateri ptičji pajki si naredijo bivališče v tleh, drugi na drevesih, za tretje se predvideva da sploh nimajo stalnega bivališča in se lahko znajdejo praktično kjer koli...

Glede kontrole se pa ne bi popolnoma strinjal... se mi zdi da je vsako leto strožja. Za kakšen dan ali dva bi se mogoče lahko prešvercal, drugače pa kar čekirajo naokrog.

Nejc Pintar ::

AFAIK je črna vdova precej majhen pajkec.

Sicer pa smo nekajkrat bili v tistih bungalovih zraven čikata. Črne vdove ni blo za videt, je blo pa precej škorpjonov pod skalami.

flyby ::

da ne odpiram nove teme... je kopanje v kampu Čikat brezplačno za tiste, ki ne kampirajo v kampu? katere plaže na Lošinju so primerne za družine z otroki (veliko sence)?

mtosev ::

Če misliš na bazene ne ni brezplačno, če nisi v kampu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

flyby ::

ne, mislim, na plažo, ne bazene... verjetno moraš skozi rampe, dvomim, da vsakega spustijo mimo brez vprašanj...

DamijanD ::

a ni tam sunčana uvala ali nekaj podobnega?

Machete ::

flyby je izjavil:

ne, mislim, na plažo, ne bazene... verjetno moraš skozi rampe, dvomim, da vsakega spustijo mimo brez vprašanj...


Da brezplačno je. Nihče te ne bo spraševal ničesar, samo pač po tem, ko odprejo pridi, ne ponoči :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

borut_p ::

Kakšna rampa? Tam na vrhu stopnic parkiraj in je

zcetrt ::

Moji hčerki (5 in 7) sta najraje hodili v Sunčano Uvalo (pri hotelu Aurora). Najprej je plačljiv parking, ampak če se zapelješ malo naprej po cesti, se da avto pustit zastonj. Spodaj je peščena plaža, ki je na soncu, okoli je pa dovolj borovega gozda, da najdeš kvalitetno senco. Peš se da še do dveh razmeroma velikih otroških igrišč.

V Čikatu (zaliv - ne kamp) je mivka plaža, ampak tam je veliko res majhnih otrok.

V kampu Čikat po mojem ni optimalno za it se kopat. Mobilne hiške in kamp prikolice so praktično do obale.

Kje boste nastanjeni? Razmeroma v redu plaža za otroke je tudi v Rovenski pri pomolu, ampak je treba nekaj peš in parking zna bit problem v teh koncih.
4.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dober forum za prepoznavo pajkov? Oz. kater pajek je tole

Oddelek: Loža
223160 (1913) WizzardOfOZ
»

Kakšen pajek je tole?

Oddelek: Loža
4515120 (12493) neon21
»

Pik pajka

Oddelek: Loža
2814347 (12012) BCSman
»

ugriz pajka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8525764 (20488) k4vz0024
»

Lošinj - dopust, ko si brez vsega =)

Oddelek: Loža
177227 (6512) Zeberdee

Več podobnih tem