» »

Ko boli grlo!?in udari kašelj.

Ko boli grlo!?in udari kašelj.

;-) ::

Zdravo zdaj me zanima kaj Vi storite ko vas boli grlo? Lahko mi prdlagate vse mogoče vraže, ker ne vrjamem da mi še sploh kaj lahko pomaga.

pojedel sem že dve seriji tablet Panatus, pa eno serijo Hikoncila.:\ Vse brez uspeha. :\ Skoz sem pil čaj (žajbelj)..in grlo(mazal:D ) z prepraženim sladkorjem. Jedel sem že tudi septolete.

Vse je bilo brez uspeha!pomoč prosim

Looney ::

Splošno znano je, da se prehlad z zdravili pocajta v dveh tednih, če pa ne jemlješ ničesar in pustiš, da samo mine, pa se ponavadi zavleće tja do 14 dni!:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

;-) ::

Torej z zdravili 2 tedna, brez njih pa 14 dni? Daj premisli preden kaj napišeš 1 teden = 7dni, dva tedna = 14 dni. Zaj še pa enkrat preberi svoje.

Looney ::

EWEER: Saj ravno v tem je fora!:\ Nisi še nikoli slišal! Dobesedno to, kar sem ti napisala sem ti tudi hotla povedati! Če se bašeš z zdravili ti ne bo čisto nič pomagalo, ker se prehlad v istem času sam pozdravi!!!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

BigWhale ::

Si bil pri zdravniku? Hikoncil?

Hikoncil je antibiotik. Si si ga sam predpisal ali ti ga je predpisal zdravnik? Ce si ga kar sam zacel jesti, ker si imel doma neko staro zalogo, si tepec. Prvic zato, ker ima vsako zdravilo svoj rok trajanja, se posebaj ce je peroralna raztopina (sirup), drugic pa zato, ker v bistvu nimas pojma kaj jemljes in jemljes brez veze in dolocenim bakterijam povecujes rezistenco.

Ce ti je pa hikoncil predpisal zdravnik, se pa vprasaj, ce ti ga ni predpisal malo prehitro, da bi se te cimprej resil. Si moral iti na odvzem krvi? Ce ne, potem si dobil antibiotik tako na uc. ;)

Kaj storiti? Ugasni klime v avtu in stanovanju, ker ti piha v glavo.

Brezglavo jemanje tablet in sirupov je stupidno. Vlezi se na hrbet daj blazino pod vrat, odpri usta in nastavi grlo soncu. ;>

Pa pojdi k zdravniku, ce se nisi bil.

Vikking ::

Sem imel enkrat podoben problem, pomagal mi je Angal S pršilo.

gzibret ::

Glede prehlada. Stara ljudska modrost pravi, da prehlad pomaga, če jabolko razrežeš na 7 delov in vsak dan poješ enega. Seveda ni fora v jabolki, ampak v času.

Drugače pa klime so največje sranje zadnjih nekaj let. Jaz je nikoli ne uporabljam, ker če jo imam prižgano, takoj zbolim. Od prehlada (tudi takega z vročino) do bolečin v raznih delih telesa.

Drugače pa vitamini, limona, topel čaj, počitek v postelji......


Je pa fora, če imaš le pordečelo grlo, potem je infekcija virusna. Če na tako infekcijo vzameš antibiotik, si tepec prve klase (kot se je že BW izrazil). Prvič, imaš večje šanse, da ti isti antibiotik ne bo več tako prijel takrat, ko bi ga zares potreboval, drugič pa si še brezveze zjeb** prebavo.

Če imaš v grlu bele fleke, to kaže na okužbo z bakterijami. Samo spet si ne sam predpisovat antibiotika, ker imaš veliko verjetnost, da boš vzel takega, ki na ta tip bakterij ne učinkuje (antibiotikov je veliko vrst, prav tako bakterij - ne pobijajo vsi antibiotiki vseh bakterij BTW). Če si vzel antibiotik brez, da si šel k zdravniku in brez, da ti je pogledal krvno sliko, spet izpadeš tepec prve klase, ker si zelo verjetno jedel napačen antibiotik! :D
Vse je za neki dobr!

Tear_DR0P ::

ponavadi me grlo ne boli, ker že kak dan prej ugotovim, da me bo in začnem prej pit več tekočine in jest kake goste lepljive reči, da mi vlažijo grlo - če pa še vedno pride do vnetja grla, ga ni čez topel čaj, toplo mleko in pa neke tablete iz hruškovega sirupa, ki jih jejo člani pevskih zborov namesto bonbonov
v glavnem se spokaš k zdravniku in če reče da ne more nič, ne vzameš zdravil ampak se šopaš s čaji - tudi varianta s hladnim pirom pomaga, ker se vleče po grlu kot navadn smrkl
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

waters ::

Jaz sem tud za Angal S, ker ma noter tud nekaj proti bolečinam.

Tud če traja nekaj dni, ampak ne boli.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: waters ()

SkIDiver ::

Pol skodelice smrekovega medu in ostalo polovico limoninega soka. Zmešaš in s čajno žličko lepo poješ. Obvezno s čajno žličko jest, ker je ravno prava količina in dlje traja.
Nagravžno, ko satan, če nisi navajen. Pomaga pa. Jz to prakticiram v zimskih dneh, če je sila;)

sid_dabster ::

Ok, jst priporocam sadje (se posebej limone, ampak to kr cele) ter whisky, naravno zganje, cognac ali kaj podobnega za razkuzevanje vnetega zrela. Pa nobenih cigaretov!
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

;-) ::

BigWhale ne skrbi, bil sem pri zdravniku(pred tednom in danes zjutraj). Vzeli so mi vodo in kri. Bil sem tudi na slikanju pljuč. Pljuiča so bla vredu ostalo pa je kazalo da mam angino al gripo nevem zaj. Danes sem bil spet na vseh pregledih razen slikanju pljuč in je ok. kašljam pa še kar kot kaki kadilec (pa ne kadim!).

sid_dabster kak ti misliš cele limone?

Pomoje limone niso najboljše zdravilo, ker ti požirajo sluznico v grlu pa potem je grlo suho....a se motim?

Panatus mi je tud zdravnica priporaočala. Tak da nobenih zdravil ne jem proti volji zdravnika.

Jaz sm drugače ful redko bolan(beri: enkrat na 2 leti al še pa to ne, če ne štejem kaj sem bolan ko pišemo kontrolno). Tole me je kr vrglo mal iz tira:\

Zdaj grem po angal S pa limone pa bomo vidli.

Orchestra ::

"Torej z zdravili 2 tedna, brez njih pa 14 dni? Daj premisli preden kaj napišeš 1 teden = 7dni, dva tedna = 14 dni. Zaj še pa enkrat preberi svoje."

LOOOL ...

EWEER:

héc -a m (ẹ̑) nižje pog. neresen, smešen ali zabaven dogodek; šala, potegavščina: pridi, boš videl velik hec; naredimo kak hec; nevaren hec / povej nam kakšen hec šaljivo zgodbo / ekspr., v povedno-prislovni rabi: to bi bil hec, če bi se mu vsi poskrili; ko smo pluli čez ekvator, je bilo sploh hec / za hec ga je udaril ne z resnim namenom ∙ pog., ekspr. z njim smo imeli zmeraj velik hec smo se šalili; nižje pog. on ni za hece je resen, ne mara potegavščin

Zgodovina sprememb…

;-) ::

heh ja sej sm skapiral. Sam ko ma tale punca vendo take čudne da joj.

Orchestra ::

Brez skrbi da ma čudne...poznamo mi take...hehe.Veš kaj moj stric pravi:"Ma to je use za pregont!"

Gandalfar ::

Naspi se, najej se, spocij in nasploh se ne naprezaj in ne sekiraj. Uglavnem pejt ven na soncek in se zrelaksiraj.

Kilgore T ::

Olajsujejo cisto navadno "vlazenje" grla. V ta namen se veliko pije, ter nakupi lizk in bonbonov. Ce si osvescene narave si omislis bonbone brez sladkorja, E-jev (umetnih boosterjev okusa, barvil...), brez substanc iz pomorjenih kitov itd.

V DM/Mullerju imajo nekaj vrst teh "ekoloskih" vlazilcev :)
"Prepricanja so sovrazniki resnice, nevarnejsa kot lazi. "
Friedrich Nietzsche

miko 55 ::

samo ti pij, pa kaj skadi pa bo minilo. mal te bo jeb*l v glavo ampak boš preživel.

KruceFix ::

BOLEČINE V GRLU (težko požiranje)
1 žlička (mala) sladkorja + 3 kapljice PROPOLISA (nakapaš na sladkor)! Vsaj 3-krat dnevno! In bolečine izginejo! 100%! :D
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

5er--> ::

Saj v dobrih 4 letih so mu sigurno že...
Pa 3 kapljice ni prav. Morata biti 2 kapljici propolisa pa ena kapljica limone, ki je bila čez noč izpostavljena svetlobi polne lune.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bolezen, kako jo preprečiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7415667 (13380) imagodei
»

S čim proti prehladu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5616499 (15354) BigWhale
»

Kako imete grlo zdravo celo zimo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
518780 (7399) whatever
»

gripa, vročina, prehlad....

Oddelek: Loža
446017 (5153) mihajlo carr

Več podobnih tem