» »

omejevanje funkcij v Win XP Pro SP 2

omejevanje funkcij v Win XP Pro SP 2

Rokic ::

Pozdravljeni!
Ker bom drugi teden potreboval novega uporabnika v Win XP, mu moram zelo omejiti funkcije, vendar se ne vem kako tega lotit, če se to sploh mogoče.
Omejiti moram vse razen dostopa do Winampa in ene particije, kjer bo glasba. Brisanje moram sploh omejit.
Mi zna kdo pomagat, ker na Win NT je to mogoče (spet ne vem kako), pri Win XP pa ne vem.

jan01 ::

Pač pri tisti particiji in mapi, kjer je winamp izbereš varnost, izbereš tistega userja, ki si ga naredil in pokljukaš vse zavrni(oz pokljukaš le zavrni polen nadzor, pa se bo vse ostalo samo).
Uporabnika pa že znaš narediti, a ne:
Drugače uporabnike vedno delaj pri computer management(nadzorna plošča->skrbniška orodja->upravljanje računalnika. Razdelek lokalnik uporabniki in skupine->uporabniki in nekam pod uporabniki na belem klikneš z desnim->nov uporabnik. Dobro je obkljukati, da uporabnik ne more spreminjati gesla.
Zdaj pa lahko še veliko nastaviš v group policy(start->run->gpedit.msc). Zgleda nerodno, a se navadiš.

cikopero ::

K lahko prosim malo več o tem napišeš, sem gledal, pa se nisem nič znašel. Mogoče na nastavitve vpliva, ker je računalnik prijavljen v omrežje s pomočjo MAC naslova? Ok nimam dost pojma o tem, samo vm da me je ta način prijave že zezou. Namreč tako mamo naštimano v študentu, prej ko smo mel pa navadno prek rutarja je pa vse normalno delalo.

Rad bi pa tudi jaz narihtal zelo omejen dostop uporabniških imen

Lp
Peter

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

guest uporabnik odvzem vec pravic

Oddelek: Pomoč in nasveti
201410 (976) Cold1
»

problem z glavnim geslom