Forum » Pomoč in nasveti » računalnik v temi
računalnik v temi
Loaded ::
Pozdravljeni!
Po ca. dveh mesecih sem vzel v roke zopet star računalnik (Pentium Celeron 333 MHz) da bi ga usposobil. Ko sem ga sestavil, mi je najprej začel piskati (pi pi pi pi pi pi____pi pi pi pi pi pi____pi pi pi pi pi pi). Menjal sem baterijo, ide kable vse odklopil, menjal napajalnik, disketnik ...
Zdaj je nehalo piskati, sicer ne vem zakaj, ampak računalnik se ne zažene, disketnik se ne gane, ob vklopu se zaženejo ventilatorji in disk. Kondenzatorji so v redu, kolikor sem pogledal.
Ima kdo kako idejo? Je možno, da se je zbrisal bios? ...
Prosim pomoč. Zanjo se tudi vnaprej zahvaljujem.
Lp
Po ca. dveh mesecih sem vzel v roke zopet star računalnik (Pentium Celeron 333 MHz) da bi ga usposobil. Ko sem ga sestavil, mi je najprej začel piskati (pi pi pi pi pi pi____pi pi pi pi pi pi____pi pi pi pi pi pi). Menjal sem baterijo, ide kable vse odklopil, menjal napajalnik, disketnik ...
Zdaj je nehalo piskati, sicer ne vem zakaj, ampak računalnik se ne zažene, disketnik se ne gane, ob vklopu se zaženejo ventilatorji in disk. Kondenzatorji so v redu, kolikor sem pogledal.
Ima kdo kako idejo? Je možno, da se je zbrisal bios? ...
Prosim pomoč. Zanjo se tudi vnaprej zahvaljujem.
Lp
Loadeed
- spremenil: Loaded ()
#000000 ::
vladika ::
Točno tako kot je napisal #000000 za vsako stvar je beep ta tvoj pipipi pipi... drugačen kaj pomeni kašen beep pa lahko najdeš na googlu upam da boš rešil in prosim sporoči napako ki si jo odkril
Offtopic:Me že jezi ko nekdo nekaj sprašuje in reši ter ne pove kako je rešil (ne mislim tega ki je odprl topic, tak na splošno).
Offtopic:Me že jezi ko nekdo nekaj sprašuje in reši ter ne pove kako je rešil (ne mislim tega ki je odprl topic, tak na splošno).
Loaded ::
Torej.
Beepanje je ponehalo in sam ne vem kaj sem naredil. Sam sem odklopil vse priključke in jih postopoma priklapljal nazaj, da bi ugotovil kje je problem (tudi rame, mostičke ipd.), vendar je beepanje čudežno izginilo. Trenutno je računalnik pri kolegu, ki se muči z njim.
Na strani sem sicer ugotovil, da 6 kratkih beepov pomeni napaka z keyboard controller gate-om.
Vseeno, če se bo računalnik popravil, sporočim rešitev. Če ne, pa gre lahko še za rezervne dele.
Lp
Beepanje je ponehalo in sam ne vem kaj sem naredil. Sam sem odklopil vse priključke in jih postopoma priklapljal nazaj, da bi ugotovil kje je problem (tudi rame, mostičke ipd.), vendar je beepanje čudežno izginilo. Trenutno je računalnik pri kolegu, ki se muči z njim.
Na strani sem sicer ugotovil, da 6 kratkih beepov pomeni napaka z keyboard controller gate-om.
Vseeno, če se bo računalnik popravil, sporočim rešitev. Če ne, pa gre lahko še za rezervne dele.
Lp
Loadeed
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moj motorček za čoln piskaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1969 (1557) | Pyr0Beast |
» | problem z novim sistemom - piska !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1349 (1223) | slinko |
» | Problemi z zagonom programa "memtest"Oddelek: Strojna oprema | 1070 (964) | Death Knight |
» | Problemi, problemi... Kaj hudica je krivo za to?!Oddelek: Strojna oprema | 1163 (943) | Death Knight |
» | Zastonjski siol paket...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1296 (1129) | OZZY |