» »

Kriv napajalnik?

Kriv napajalnik?

virusss8 ::

Pozdrav!
Takole je: Zadnji mesec se mi računalnik izjemno čudno obnaša. Namreč zmrzuje in izklaplja se. Vem da je na to temo že ogormno povedanega, a nisem našel rešitve za moj problem. Kar naenkrat se mi pojavi problem ko mi sredi dela računalnik ne zmrzne klasično, ampak računalnik očitno deluje, monitor pa preide v tako imenovano stanje hibernacije. Ne preostane mi drugega kot hard reset (pa tudi taKrat se včasih noče zbuditi in je potrebno postopek večkrat ponoviti). Zadnjih nekaj dni pa se samo še ugasne in moram potem skoraj "posiliti" tipko za vklop, da se ponovno prižge. Potem pa enkrat se prižge in lahko ostane prižgan 2 dni pa se potem spet sam ugasne, ali pa se takoj...
Mislil sem da je težava s pregrevanjem in ta sum potrdil. Temperatura sistema je 40°C, medtem ko je napajalnik tako vroč, da se ga niti dotakniti ne morem. Opazil sem tudi, da je očitno crknil ventilator na napajalniku, saj je vseskozi primiru. Ponavadi zavoham tudi vonj po zažganem siliciju iz notranjosti računalnika, najverjetneje iz napajalnika.

Torej vprašanje? Je po vašem kriv napajalnik, ali ima probleme morda matična plošča in se ona sesuva, ali pa morda kaj tretjega??
Če potrebujete še kakšen podatek me vprašajte...

P.S.:Sesuva se mi računalnik ali med kodiranjem videa, gledanjem Quicktimovega predvajalnika, ko računalnik ne počne ničesar, ali med prižiganjem računalnika (Post, BIOS...).
Disk je vredu, pomnilnik tudi...

Hvala lepa in LP, Tadej :P
Tux is my best pal!
  • spremenil: virusss8 ()

kixs ::

Ce se napajalnik tako pregreva, je skor ziher kriv za to stanje. Ali zamenjaj ventilator v napajalniku ali pa cel napajalnik.

igor0203 ::

Če se ti ventilator v napajalniku res ne vrti, potem bo res najverjetneje kar napajalnik kriv. Naredi tako kot je kixs97 povedal, ali zamenjaj samo ventilator ali pa cel napajalnik. ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obupno glasen napajalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
92799 (1922) NeMeTko
»

Čudno oglašanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
202352 (2005) Grizzly
»