» »

Montaža ventilatorjev na ohišje

Montaža ventilatorjev na ohišje

omejc ::

Prva stvar, ki jo potrebujete je orodje, drugače ne gre.
VENTILATOR OBRNITE TAKO KOT VAM JE PO GODU, LAHKO PIHA NA PROCESOR ALI PA LE IZSESAVA ZRAK, PRIPOROČAM VAM PRVO MOŽNOST!
NO stvar je taka: na pokrov svojega MIDI-Towerja sem naredil lepo okroglo luknjo, ki gleda točno na procesor, to boste že sami postorili.( Luknjo sem naredil z vrtalnikom in posebnim svedrom za 5-10 cm ), nato sem nastalo luknjo popilil, da ni imela ostrih robov.
Potem pa sem se lotil izolacije, veste če se ventilator prišravba direktno na ohišje ropota kot Yugo brez auspuha, zato je treba dodati nekakšno izolacijo. Preizkušal sem različne materiale ( guma, klobučevina, pena ) a, ne boste verjeli najboljši je 1cm debel stiropor, če nimate takega stiropora razrežite embalažo piščanca ( nojbolje priporočam rumeni stiropor od JATE, ne ne delam nobene raklame za to podjetje.Ko ste izrezali primerno velik kos ga pritrdite na ohišje, SE RAZUME ZNOTRAJ OHIŠJA no morda bi delovalo tudi zauj pokrova a tega ne priporočam.
Ko ste vse zgoraj opisano postorili morate okoli luknje izvrtati še 4 manjše luknjice ( položite ventilator na luknjo in z maso začrtajte luknje - tako je najlažje.
Sedaj pa zvežite žici ventilatorja z žico, ki bo šla v adapter ali v napajalno omrežje v ohišju ( uporabite spojko).
Na koncu privijte ventilator s stiroporjem na ohišje in ga privijte v tiste 4 luknjice, ki sem jih prej omenil ( luknjice naj bodo pač tako velike, da kra vijak skozi ), sedaj pa privijete matice in stvar je gotova, sedaj le zvežete žice z adapterjem ali napajalnikom in stvar jr gotova.Za tiste ki brskate okoli ohišja priporočam zaščitno mrežico, če je nimate pač improviziraj s kakšno fino mrežico, hehe nekdo je uporabil kar cedilo.
To je malo daljši opis tega čuda, če vam kaj ni jasno me vprašajte
nullnullTUKAJ8-O8-O8-O
Zigy

Hladnik ::

Kašen ventilator si namontirau?

omejc ::

12x12 cm


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

2 problema (glasnost in vročina)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
142066 (1635) Jan987
»

naredil si bom carbon fibre ohišje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11922079 (16134) DimmniBurek
»

tišanje napajalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
292303 (1623) WinsuckeR
»

Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)

Oddelek: Pomoč in nasveti
191718 (1336) Spajky

Več podobnih tem