» »

DISK FUČ???

DISK FUČ???

freserovski ::

oj,
no, danes sem se spravil nalagat winse xp, kot prvo me je zajebavala ABIT BH6, ker se ni hotlo zbootat iz cd-ja, potem sem disk dal na en drug računalnik in namestil winse gor, ko ga dam v svojga, pa ne pride naprej od biosa, pa sem vse probal, po moje je disk šel, ampak a je to možno, da je prej delal popolnoma normalno, brez slabih sektorjev, zdaj pa noče delat?

lp, marko

ps, disk je IBM 7200 rpm, 13, 5 gb
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

rc-car ::

Probaj ga dat nazaj na un racunalnik, kjer si nalozil winse in porocaj!
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

ChiefThunder ::

kva pa vem... preglej, če je kabel vredu, če so mostički pravilno nastavljeni, probaj zamenjat IDE kanal, dej vse v biosu pri IDE kanalih na auto, detectaj disk, za vsak slučaj počisti ccmos. Če je na drugem računalu delal, bi moral tud tukaj. Probaj na novo ustvart particije in le-te formatirat...

Aja, na enem računalu inštalirani winsi, niso dobra stvar na drugem računalcu, zarad drugačnega nabor naprav oz. gonilnikov...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Ne gre:(, sem že vse probal, na drugem računalniku pride malo dalj kot do loga bios-a, ampak še vedno ne dovolj daleč, da bi mi zbootalo vsaj iz diskete, ker sem mislil dat low level format, z nekimi ibm-ovimi programi, pa tudi ne dela, aaaa, i'm gona cry:'(

Zgodovina sprememb…

ChiefThunder ::

a si ti zihr, da je disk kriv? kokr vem, bi se morala zadeva zbutat tudi brez diska, vkolikor je disketnik naštiman kot prva zagonska črka in je vstavljena zagonska disketa...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

ja, sem ziher, no, da nebo kaj narobe 99,9999%, ker mam en comp od kolega doma, pa njegov disk dela normalno, pol pa svojega zraven priključim, pa ne pride do zagona, pri njemu ugasne bios screen, pri meni pa že pri tem zašteka, aja, pa lučka za disk gori non stop, sem pa v biosu našelal, da se iz diskete prvo bootne, pa NIČ:'(

GaPe ::

Če bi bil disk fuč bi ti napisal "no disk or disk error" neki tazga.

Več razlogov je lahko zato:

1) Nisi pravilno skp kablov dal,
2) Nisi pravilno nastavil jumperjev,
3) Lahko da matična dela probleme.
Don't steal! The government hates competition.

pa dve matični skor ne morta delat problemov, kablov tudi nisem dal narobe skup :D, to je ziher, jumperji so pa nastavljeni tako kot prej-master, na ide 0 kanalu, aja še to, frendov računalnik v biosu zazna disk, popolnoma pravilno, ampak pol pa noče delat, ehhh, to se mi zdi, da že meji na paranojo, ej :\

Tvoj prjatu ima tud na primary master al kaj?
To je problem. Ne morata biti oba diska na primary master.

ne, njegov disk ven vzamem, pa samo svojega priključim not, tako, da je edini 8-)

Pol je pa res z diskom neki narobe. Ampak kaj ...:\

AAAADIIIIIJOOOO, zaj mi pa res ni nič več jasno, sem disk priklopil spet na frendov comp, tokrat zraven onega diska, in ga dal na slave, glej glej glej, disk dela, ravno zaj ga formatiram-v xp-jih8-Omaa--bum bum, dva šusa v glavo, druga mi res ne pomaga, bom videl kaj bo pol reko, ko bom samostojno priklopil

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?

Oddelek: Pomoč in nasveti
361762 (1427) amigo_no1
»

sata disk (Hitachi 7k250), namestitev

Oddelek: Strojna oprema
453268 (2292) Blind
»

Rack bi naj zbil UDMA?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231562 (1301) Sodom
»

namestitev CD-ROM-a v novem računalniku