Forum » Programiranje » [php] PHP urejevalnik
[php] PHP urejevalnik
jerneju ::
Išče urejevalnik za pisanje php kode. Naj bo naprednejši od Notepada. Želene funkcije: obarvano besedilo. Lahko pa tudi kaj več. Hvala.
Karlos ::
Mogoče Notepad++
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
snow ::
notepad++ je super, sam ne vem če se da delat v iso-8859-2.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
sverde21 ::
Zkaj se pa nebi dalo??
Sicr je pa Notepad++ odličen urejevalnik... men je všeč predvsem zaradi hitrega zagona, nekateri prisegajo tudi na PHPEdit, ki ima dosti bombončkov ampak men se zdi nekako ne praktičen
Sicr je pa Notepad++ odličen urejevalnik... men je všeč predvsem zaradi hitrega zagona, nekateri prisegajo tudi na PHPEdit, ki ima dosti bombončkov ampak men se zdi nekako ne praktičen
<?php echo `w`; ?>
McAjvar ::
Zend? Dober si, ce si ga lahko privoscis...
Glas za jEdit. Pa se kaksen plugin si namestis (direkt iz jEdita, recimo CodeBrowser, PHPParserPlugin, WhiteSpace bi bili morda uporabni) pa si zmagal.
Glas za jEdit. Pa se kaksen plugin si namestis (direkt iz jEdita, recimo CodeBrowser, PHPParserPlugin, WhiteSpace bi bili morda uporabni) pa si zmagal.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
snow ::
Svedre, jaz vidim le ansi, utf-8 in ucs-2.
Kje se pa nastavi 8859-2?
Kje se pa nastavi 8859-2?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
upirna ::
McAjvar - lol, software je itak "zastonj"
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]
Ziga Dolhar ::
Če potrebuješ zmogljiv _IDE_ z debuggerjem ... PHPED [ni enako PHPEdit].
https://dolhar.si/
sverde21 ::
Ko si glih omenu IDE z debugerjem, lahko omenim še PHP DESIGNER 2006 , sm probu ampak se prepočas nalaga :P
Sicr pa glede na to, da imam PHP na serverju, mi debuger ne koristi velik, ker rabiš imet na localhostu še enkrat naložen PHP in MySQL , za kar se mi zdi škoda resoursov...
Sicr pa glede na to, da imam PHP na serverju, mi debuger ne koristi velik, ker rabiš imet na localhostu še enkrat naložen PHP in MySQL , za kar se mi zdi škoda resoursov...
<?php echo `w`; ?>
Ziga Dolhar ::
sverde21: Si že kdaj uporabljal 'debugger'? Stvar je namreč precej, precej bolj efektivna in praktična od slepega zaganjanja skripte na produkcijskem serverju in 'poskušanja' za napakami :). Sploh ker imaš trenuten vpogled v vrednost vseh spremenljivk, jih lahko on-the-fly popravljaš ... Do try :).
Glede na to, da PHP pride že zraven PHPEDa in se ta zaganja znotraj priloženega 'web serverja', se mi z vidika resursov to ne zdi precej problematično. Itak stvar laufa samo takrat, kadar to zahtevaš oz. kadar laufa sam editor. Takisto se lahko kamot konektaš na produkcijski mysql server [če ti to ne predstavlja kakšnega drugega varnostnega vprašanja, seveda].
Glede na to, da PHP pride že zraven PHPEDa in se ta zaganja znotraj priloženega 'web serverja', se mi z vidika resursov to ne zdi precej problematično. Itak stvar laufa samo takrat, kadar to zahtevaš oz. kadar laufa sam editor. Takisto se lahko kamot konektaš na produkcijski mysql server [če ti to ne predstavlja kakšnega drugega varnostnega vprašanja, seveda].
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | brezplačni program za izdelavo spletne straniOddelek: Programska oprema | 20911 (8617) | m!cho |
» | Izdelava svoje internetne straniOddelek: Izdelava spletišč | 3230 (2693) | jancko |
» | Notepad++ v3.0Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 4880 (3770) | Khey |
» | Adobe prevzema Macromedio!Oddelek: Novice / Ostale najave | 4534 (3699) | janezl |
» | editor za programerja...Oddelek: Programiranje | 2901 (2118) | Nerdor |