» »

vodno hlajenje??

vodno hlajenje??

maticbadboy ::

premišljujem da bi šel na vodno hlajenje!!in me zanima kje bi dobil najcenejši ta sistem k bi hladil grafo proc pa plato!!!kupovau po delih pa glih ne bi rd!!!če bi bla nuja
Asus Striker Extreme & Intel Core2quad Q6600 2.40/8MB& 3x1GB DDR2 800Mhz
Nvidia 8800 GT Gainward Bliss 2x SLI mode@ Samsung LCD 22''
Audigy2 @ Logitech Z5400, LC 850W Arkangel & Antec P182

Primoz78 ::

2 moznosti mas...

1. Cool-PC
2. EK waterblocks

Pa poglej pod komplete...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

papameneger ::

kaksne temperature sploh mas ce se ti sploh splaca

ce je prevroc malo kdaj pa kdaj daj led gor hehe

lp

pavka ::

Imel sem vodno hlajenje, pa sem šel nazaj na zrak.Z dobrim hladilnikom na zrak dosežeš boljše hlajenje. Edina prednost vodnega je v tihem delovanju
Več glav več ve!!!

Shark-357 ::

Z dobrim hladilnikom na zrak dosežeš boljše hlajenje.

Stari moj ti ne veš kaj govoriš....

Good Guy ::

šark

eni furajo vodnga brez vode tko da....:D :D :D :D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Good Guy ()

fras ::

Seveda je vodno hlajenje tišje in učinkovitejše, res pa je, da sprejmeš določene rizike, če svoj računalnik spremeniš v hoover dam>:D . Če pa hočeš imeti popolnoma neslišen računalnik, si pa omisli kakšno heat pipe pasivno hlajenje. Pri vodnem bo vedno malce šuma zaradi črpalke, vendar pa imaš skoraj raje mnogo boljši performance pri skoraj neslišnem delovanju, kot pa popolnoma neslišen računalnik, ki je še dodatno underclockan.

nodes ::

črpalke, ki so pri nas so večinoma dvopolne in tako s časom postanejo prave strojnice, ko stator in rotor pridelata še ztračnost

ni hudič, da nekdo ne proizvaja črpalk, ki imajo drugačen pogon in s tem tišje delovanje... v kokoški jih ni zaslediti????

sam na slo-techu, je za razliko ispred let, o vodnem popolna tišina.
;)

da ne bo pomote...strojnica je ponoč ko ob njem spiš, je pa še vedno milina v primerjavi najtišje izvedbe z ventilatorji.

celo neslišenega človeškemu ušesu lahko napraviš s pomočjo vode, je bolj učinkovito in cenejše od heat pipes: Rabiš kletke za diske, napajalnik brez ventilatorja ...črpalka z hladilnikom vode pa spelješ na balkon, klet...odvisno od možnosti

če se prav spomnim je lepil nekoč slikice take izvedbe čiava...cca 150K SIT na komp materjala

Veron ::

za 200k dobiš zalmanovo ohišje, ki je prirejeno s temo hotpipes in je 0dba za vse komponente :D

pavka ::

Je pa tako, kdor da 50-80k, ali celo več za vodno hlajenje ga bo seveda hvalil. Ni vredno tega denarja
Več glav več ve!!!

tisto Zalmanovo ohišje pa ni za OC..sm sestavil enga...je pa tudi res, da se po maximumu krivulja toplotnega toka komponent spušča

tudi pri vodnem hlajenju velja, malo denarja malo muzike...
koliko in česa je vrednih 80K je pa čisto subjektivni občutek...nobene možnosti ni, da bi lahko po sebi posploševal
|O

RC14 ::

Dober zračni hladilnik, se lahko kosa z slabšim vodnim hlajenjem.
Res pa je, da dobri zračni hladilniki so precej dragi, od 10 do 15k in še mogoče več. Vodno in zračno imata vsak dobre in slabe lastnosti. Torej, če želiš extremno navijat in imaš komponente ki to dopuščajo, potem vsekakor vodno nabav, drugače pa bi jaz osebno rajši kakšno dobro zračno hlajenje nabavu. Stvar okusa in odvisno od potreb, debeline denarnice.....

Lp

jaz ventilatorjev doma ne bi več prebavljal
pa naj na vsakem piše 100x Super Silent...

tko je ko se enkrat navadiš na tišino

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali zračno hlajenje umira? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
17323973 (11182) Raptor F16
»

poceni vodno hlajenje

141953 (1387) White&Nerdy
»

Prvi tekoče-kovinski hladilniki za množice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
9513817 (8383) driver_x
»

vodno hlajenje za E4300 (navit)

231645 (1118) Čmrlj

Zakaj vodno hlajenje sploh bolše od zračnega?

394172 (3338) morphling1

Več podobnih tem